HABERLER>SAĞLIK
5 Ağustos 2017 Cumartesi - 08:36

İzmir'de Mehmet bebeğin hastanede acı ölümü: Aile isyanda!

İki aylık Mehmet Gökalp Demir, kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alınacağı gün hastanenin jeneratörü bozuldu, ameliyat pazartesi gününe ertelendi. Ancak Mehmet bebek, pazartesi sabahı ameliyata bile giremeden öldü

İzmir de Mehmet bebeğin hastanede acı ölümü: Aile isyanda!

İzmir'de kalp rahatsızlığı olan iki aylık Mehmet Gökalp Demir, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yeni Asır Gazetesi'nden Ceylan torlak'ın haberine göre hastanede minik Mehmet'in kalbinin bir odacığının gelişmediği, temiz ve kirli kanın karıştığı, bu nedenle acilen ameliyata alınması gerektiği ifade edildi. Ancak hastanedeki jeneratörün bozuk olması nedeniyle ameliyat zamanında yapılamayınca Mehmet bebek hayata gözlerini yumdu. Baba Mehmet Demir, olayla ilgili suç duyurusunda bulunurken, Sağlık Bakanlığı olayı tüm detaylarıyla araştırıp, bebeğin ölümünde bir ihmal olup olmadığını inceliyor.

BEBEK MUTLULUĞU
Kuyumculuk yapan 32 yaşındaki Mehmet Demir ve 7 yıllık eşi ev hanımı 29 yaşındaki Aydan Nur Demir iki ay önce oğulları Mehmet Gökalp'i kucaklarını almanın mutluluğunu yaşadı. Demir ailesi, 30 Mayıs 2017'de rahatsızlanan iki aylık bebeklerini ilk olarak Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Mehmet bebek tedavisi için daha sonra Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Mehmet bebeğin durumu kötüleşince yoğun bakıma alındı. Yapılan kontrollerde bebeğin kalbinin bir odacığının gelişmediği, bu nedenle kirli ve temiz kanın karıştığı tespit edildi. 1 Haziran Perşembe günü bebeğe anjiyo yapıldı. 2 Haziran Cuma günü de acilen ameliyata alınması gerektiği ifade edildi. Mehmet bebek, ameliyata alınmak üzere tekrar yoğun bakıma yatırıldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Ailenin iddiasına göre hastanedeki jeneratör arızalı olduğu için ameliyat cuma günü yapılamadı ve 5 Haziran Pazartesi gününe kaldı.
Pazartesi günü baba Mehmet Demir'i arayan hastane yetkilileri sabah 08.00 sıralarında bebeğin kalbinin durduğunu sonra yeniden çalıştırıldığını ancak 09.00 sırlarında yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.
Demir ailesi acı haberi alınca büyük bir şok yaşadı. Baba Mehmet Demir bebeklerinin ölümünde hastanenin ihmali bulunduğu iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

DAHA DİKKATLİ OLSUNLAR
Jeneratör arızası nedeniyle bebeklerini kaybettiklerini söyleyen baba Mehmet Demir, "Jeneratör bozuk olduğu için doktorlar ameliyatta olası bir elektrik kesintisini göze alamadılar. Bu nedenle ameliyat zamanında yapılamadı. Ben çocuğumu kaybettim. Hukuk mücadelesi başlattım. Bu mücadelem çocuğumu geri getirmez ama bundan sonra daha dikkatli olurlar.
Başka anne babaların bizim gibi evlat acısı yaşamasını istemiyorum. Jeneratör çalışıyor olsaydı ve ameliyat zamanında yapılsaydı çocuğumuz şu an yaşıyordu" diye konuştu.

"BUNLAR ESKİ TÜRKİYE'DE KALDI"
Demir ailesinin avukatı Ahmed Atılgan, "Bu bir dram. Eski Türkiye'de kaldığını düşündüğümüz bu trajedi, bir daha yaşanmasın diye müvekkil adına bu olayın peşini bırakmayacağız. Nitekim ağır bir ihmal var, iş bilmezlik mevcut. Hatta öyle ki müvekkilin bebeğinin vefatı, hastane doktorları tarafından buzdolabının bozulması olayına benzetilmiştir. Soruşturmaya zarar vermemesi açısından isim belirtmemekle birlikte bu kişi ve kişiler hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

"İHMALİ OLANLAR BELİRLENSİN"
Jeneratör arızası nedeniyle ameliyatın yapılamadığını öğrenince çocuğunu hastaneden çıkarmak istediğini anlatan baba Mehmet Demir, "Çıkaramayacağım ancak başka bir hastaneye sevkin hastane vasıtasıyla yapılabileceği söylendi" dedi. Bu nedenle çocuğunu çıkaramadığını söyleyen Demir, "Bunun üzerine hastanenin başhekim yardımcısı Op. Dr. H.E'nin yanına gittim. Cuma olması gereken ameliyatın neden yapılmadığını, jeneratörün 3 gündür neden bozuk olduğunu sordum. Buna karşın Başhekim Yard. H.E. jeneratörün cuma akşamı yapıldığını söyledi. Ben de 'yapıldıysa neden ameliyata alınmadı' diye sordum. Bunun üzerine sadece aciliyet olması durumunda bu tip ameliyatların hafta sonu yapılabileceği ifade etti. Bu duruma bir anlam veremedim. Çocuğumun ölümünde ihmali olanlar belirlensin ve cezalandırılsın" dedi.

 
İzmir'deki terör toplantısında basılmışlardı: Mahkemeden karar!
 
'Şeytan' alarmı: Türkiye'ye geliyor! Kavrulacağız!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de hayat veren kura: Onlar 'böbrek kardeşleri'
İzmir'de, beyin ölümü gerçekleşen bir kişinin ailesi tarafından bağışlanan ...
Hekimlerden zorunlu sigorta tepkisi
İzmir Tabip Odası, hekimler için getirilen zorunlu sigortanın uygulanmasına ...
Tepecik Bornova'da 'Evde Sağlık Birimi' kuruldu
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova ek binasında açılan Evde ...
 
Sadece İzmir'de var: Uzmanlardan rekor geldi!
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki tek faal fosforlu pestisit ...
İzmir'de geliştirildi: Hastaneler için 'yapay zekalı' sistem
Türk bilim insanları, hastalara gereksiz test yapılmasını önleyecek, test ...
Bir parmak nakledildi hayatı değişti
Doğuştan iki eli sadece bir parmaktan ibaret olan 10 yaşındaki Ramazan ...
 
DEÜ Hastanesi Park Cafe yenilendi
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi içerisinde 24 saat kesintisiz hizmet ...
İş kazasında yaralanan İzmirli genç tedavi için Almanya'da
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde iş kazasında ağır yaralanan ve tedaviye yanıt ...
İzmir'in mucize bebeği: 6 yıl önce dondurmuştu
İzmir'de 6 yıl önce 'testis kanseri' tanısı konulan 25 yaşındaki Okan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva