HABERLER>POLİTİKA
13 Şubat 2019 Çarşamba - 08:50

İzmir’de meclis üyeliği pazarı: CHP’nin kapısını çalan çalana!

Millet İttifakı gereği İYİ Parti ile temaslarını meclis üyeliği noktasında da sürdüren CHP yoğun bir dönemden geçiyor. İYİ Parti’nin kent genelinde CHP’den 50 civarında koltuk istediği iddia edilirken, HDP’nin de beklenti içinde olduğu aktarıldı. Yakın siyasi tarihe damga vuran fakat uzun yıllardır etkin bir konumda olmayan Genç Parti’nin de sürpriz yaparak CHP’nin kapısını çaldığı belirtildi.

İzmir’de meclis üyeliği pazarı: CHP’nin kapısını çalan çalana!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart yerel seçimlerine hazırlanırken bir yandan meclis üyelikleri noktasında hareketlilik yaşanıyor. İzmir’de egemen güç konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İl Başkanı Deniz Yücel, Millet İttifakı kapsamında güç birliği yaptığı İYİ Parti’nin İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile günlerdir temas halinde. Büyükşehir Belediyesi ve 25 ilçe belediyesinin başkanlık yarışında CHP’yi destekleyecek olan İYİ Parti’nin meclis üyelikleri kapsamında bazı talepler ilettiği aktarıldı.

İYİ Parti’nin CHP’den 50 civarında meclis üyeliği istediği iddia edildi. CHP’nin İzmir genelinde yaklaşık 430 meclis üyesi bulunuyor. Bir yandan mevcut durumu korumak isteyen CHP’nin ayrıca İYİ Parti’nin bu teklifine yakın bir öneri sunduğu ve iki partinin anlaşma aşamasında olduğu öne sürüldü.

Öte yandan büyük şehirlerde aday çıkarmayan ve İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’i destekleyeceği bilinen Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) de meclis üyeliği noktasında beklenti içinde olduğu aktarıldı.

AK Parti’nin ilk iktidara geldiği 2002 döneminde sürpriz bir çıkışa imza atan Genç Parti’den de flaş bir hamle geldiği belirtildi. Genç Parti’nin de CHP’den meclis üyeliği istediği ifade edildi. Genç Parti’nin geçtiğimiz günlerde CHP’nin kapsını çaldığı ve 3-4 meclis üyesi için teklif götürdüğü öne sürüldü.

 
İzmir'in yağmuruna balkon dayanmadı!
 
Sanatçı Ozan Arif hayatını kaybetti
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Rıfat 16 Şubat 2019 Cumartesi 06:52

Emeğin, dürüstlüğün ve dik duruşun sembolü Meral Erdoğan Bayraklıda meclise girmezsse yaşanacak hayal kırıklığını nasıl telafi ederler bilmiyorum.

Yorumu oyla      4      5  
gerçek partili 13 Şubat 2019 Çarşamba 22:46

Meclis üyeleri birilerinin seçmesi ve tespit etmesi ile seçim kazanmak artık öyle kolay değil,tüm başkan adayları meclis üyelerini düzgün ve aranan kriterlerde seçmezlerse seçilmeleri zora gider.Partiye bu gün üye yapılıp yarın meclis üyesi atayanları işi zor olduğunu hatırlatmakta fayda var. Belki şimdi kapalı kapılar ardında listeler hazırlanıyor ama yarın belli olduğunda seçmenin tepkisini çekmeyecek adaylar olmalıdır.Yoksa vatan millet Sakarya parti kurtulsun demokrasi gelsin laflarına İzmir'in dağlarına inanmıyor artık hak edene ve etmeyene bakıyor biline...

Yorumu oyla      5      5  
ANKARA 13 Şubat 2019 Çarşamba 21:28

CHP'ye Oy Vermeyeceklerın Talebi Red Edılmelı; Gerek HDP Gerekse İyi Parti CHP'yi Kullanmak da; Tehlikenın Farkına Varmalı;

Yorumu oyla      6      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 13 Şubat 2019 Çarşamba 18:35

Ben de bi koltuk isterem... Cam kenarı oSSun.

Yorumu oyla      5      5  
REİS 13 Şubat 2019 Çarşamba 18:20

BEKLENTİLERE CEVAP VERİRSİN ARTIK BAY KEMAL

Yorumu oyla      4      6  
Obi 13 Şubat 2019 Çarşamba 17:49

Eveeett... İttifak''ın meyvelerini alanları göreceğiz, Hdp''ye kaç meclis üyeliği, İP''ye kaç üyelik... Gerçek Chp''liler de beklesinler bakalım daha.. Shp zamanında Pkk''yı meclise sokan zihniyet, bugün Kılıçdaroğlu ile Chp''de yeniden vücud bulmuştur!

Yorumu oyla      4      5  
Özgür 13 Şubat 2019 Çarşamba 17:26

Aklı başında olan izmirli bu kez evde otursun...kim olursa olsun artık yeter tüm partileri gördük hele meclis üyeleri hangi belediye başkanı maaşını halka harcadı hangi meclis üyesi...insanları kullanıyorlar sadece bu...

Yorumu oyla      4      6  
İzmir İzmir 13 Şubat 2019 Çarşamba 14:08

İyi parti ittifakında ne kadar iyi parti oyu CHP ye kayabilir ? İçlerinde geçmişteki MHP lilikten kaynaklı arkadaşlık, dostluk ilişkilri baz alınarak yerel seçimdir anlayışı ile en az yarısı MHP nin istediği doğrultuda oy kullanabilir. HDP için ise içindeki dinci kesim , yine vaatler doğrultusunda yerel seçim anlayışı ile yarıya yakını AKP adayına oy verebilir. kimse %100 lük bir ittifak beklentisi içinde olmasın.. buna aldanarak verilecek meclis üyelikleri sayısı fazla olursa, CHP hem kendi evlatlarını harcamış olur, hemde vafasızlığı onlardan gelecek oylar kadar gidecek oylara da sebep olur.. Aklı başında yöneticiler bu soruları kendilerine sormalı ve ona göre karar vermelidirler. Hele de Genç parti meselesine gülmemek için kendimi zor tuttum, onların şu an tamamına yakını çoğunlukla AKP deler, iyi partideler,MHP deler çok azı da CHP dedirler, şark kurnazlığı yapıp ne koparırsak kardır anlayışı ile teklifte bulunmaları çok gülünç ve il yönetiminin aklıyla alay etmektir..

Yorumu oyla      6      5  
Lombak 13 Şubat 2019 Çarşamba 12:31

Hdp''ye kaç koltuk verilecek?

Yorumu oyla      13      11  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşte  Soyer’in çılgın projesi… Büyükşehir'de revizyon iddialarına net mesaj!
CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Tunç Soyer, çılgın projesinin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden hedef tahtası oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden hedef tahtası oldu?
Demokrat Parti İzmir adayını açıkladı!
Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Metin Dökmeciler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını açıkladı.
 
Zeybekci: Bu şehrin arıtması yok hükmünde!
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, İzmir'in ...
AK Parti kritik yasa teklifini TBMM'ye sundu
AK Parti, Meclis'e yasa teklifi sundu. Teklif, Bölge Adliye Mahkemeleri'nin ...
İYİ Parti Foça'da 4 istifa birden!
Foça ilçesinde Millet İttifakı ortağı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ...
 
CHP'li Sındır’dan AK Parti’ye çarpıcı benzetme: Koyun postuna sarılmış asker gibi...
CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr.Kamil Okyay Sındır, 17 yıldır İzmir'de ...
CHP Menemen adayı Aksoy'dan coşkulu seçim startı
CHP Menemen Belediye Başkan Adayı Serdar Aksoy  Merkez seçim bürosunu ...
CHP Lideri İzmir’e geliyor: İşte programı!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, İzmir’deki belediye başkan adaylarını kamuoyuna ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva