HABERLER>SAĞLIK
12 Ağustos 2017 Cumartesi - 13:02

İzmir'de liseli gençten yardım çığlığı: Okumak istiyorum!

İzmir'de beynindeki tümör nedeniyle 5 ay önce ameliyat olan 17 yaşındaki Gizem Fındık, biriken beyin sıvısının tahliyesi için takılan şantın tıkanması nedeniyle sık ameliyat olmak zorunda kalmaktan yakındı. Gizem, eğitimine devam edebilmek için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

İzmir de liseli gençten yardım çığlığı: Okumak istiyorum!

Karabağlar İlçesinde annesi, 36 yaşındaki Fidan Fındık ile yaşayan Gizem Fındık, geçen yılın ekim ayında gözünde şişlik nedeniyle göz doktoruna gitti. Göz doktoru Gizem'in gözünde sorun olmadığını belirterek nöroloji servisine başvurmasını söyledi.

Fidan Fındık, kızı Gizem'i, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji servisine getirdi. Burada tetkikleri yapılan Gizem'in beyninde, kafatasının arka tarafında portakal büyüklüğünde bir tümör olduğu tespit edildi. Gizem Fındık teşhis konulduktan bir gün sonra 17 Mart tarihinde ameliyat edildi. 8 saat süren ameliyatla tümör alınırken, kafatasında biriken sıvının boşaltılması için bir şant (silikon hortum sistemi) takıldı. Şantın tıkanması nedeniyle 24 Mart'ta ameliyat edilen Gizem, yine aynı sebeple temmuz ayında ikinci kez ameliyat oldu. Son gittiği kontrolde şantta sıvı akımının yine yavaşladığının anlaşıldığını belirten Gizem, "Ben sürekli ameliyat olmak istemiyorum. Aslında ameliyattan korkum yok ama eğitimimden geri kalıyorum. Okuluma gitmek istiyorum" dedi.

OYUNCU OLMAK İSTİYOR
Karabağlar Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Bölümü 12'nci sınıf öğrencisi Gizem, en sevdiği dersin matematik olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Okul ve öğretmenlerimi çok veriyorum. Derslerimde de başarılıyım. Ancak, tedavim böyle sürekli ameliyatla devam ederse okulumdan geri kalacağım. Aslında çocukluğumdan beri oyuncu olmak istiyorum. İyileşebilirsem bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Dışarıya annemle çıkmak zorundayım. Sıcakta kalmam yasak olduğu için sadece akşam saatlerinde dışarı çıkabiliyorum. Onda da çok az gezebiliyorum. Arkadaşlarımla da görüşmem mümkün olmuyor."

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİ
Tanıştığı başka hastalara uygulanan şant sisteminin bu kadar sık sıkıntı çıkarmadığını belirten Gizem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanlığı'na seslenerek sorununa çözüm bulunmasını istedi. Gizem, "Nöbet geçirdiğimde gözlerim kayıyor ve uyku hali oluyor. Böyle olunca şantın yavaşladığını ve kafatasımda biriken sıvının basınç yaptığını anlıyoruz. Hastaneye gidiyoruz. Eğer bana tıkanmayacak ya da tıkanma aralığı daha uzun olacak bir şant takılma imkanı varsa yardımcı olsunlar" diye konuştu.

KIZINI TEK BAŞINA BÜYÜTTÜ
Fidan Fındık, Gizem'e 7 aylık hamileyken eşi inşaattan düşerek hayatını kaybetti. Fidan Fındık, kızı Gizem'i temizlik işlerine ve mevsimlik işlere giderek büyüttü. 8 yıl önce babasının vefat etmesiyle Fidan Fındık'a aylık bin 100 lira maaş bağlandı. Yaşadıkları eve 450 lira kira ödeyen Fidan Fındık, "Geriye kalan para ile hem faturalarımızı ödüyor hem de market alışverişi yapıyorum. Kızım rahatsızlanmadan önce gündelik işlere giderek biraz olsun geçimimize destek olabiliyordum. Ancak artık yanından ayrılamıyorum. Başı döndüğü için kendi başına yürüyemiyor. Yolun karşısına geçemiyor. Bu halde kızımı okuluna tek başına göndermem de mümkün değil" dedi. Yetkililerden yardım beklediklerini söyleyen Fidan Fındık, "Kızım sürekli ameliyat masasına yatmak zorunda kalıyor. Artık sesimizi duysunlar" diye konuştu. (DHA)

 
Fenerbahçe'nin ekran yüzü gözaltında!
 
Sınırötesi hava harekatı! Hepsi imha edildi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sendikadan sosyal medya yorumlarına tepki
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde, basın açıklaması yapan Sağlık Sen İzmir 2 ...
Hastane bahçesinde Kızılay'a bağış
İzmir'in Menemen İlçesi'nde, Menemen Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen ...
İzmir'de doktorlar dava açtı, nöbet ücretlerini aldı
Türk Sağlık Sen Üniversite Şubesi tarafından açılan davada üst mahkeme, ...
 
Kalbi duran İzmirli antrenöre hayat kurtaran müdahale
İzmir'de kalbi duran 58 yaşındaki eski antrenör Türkay Sayılıev, Buca ...
O iş kolları kanser saçıyor: İzmir rakamları korkuttu!
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Meslek Hastalıkları Bilim Dalı ...
DEÜ Onkoloji Enstitüsü, yurtdışında ülkeyi temsil ediyor
Kanser alanında uzmanlaşmış bilim insanı yetiştiren Türkiye'deki yetkili ...
 
Kök hücre bağışçı sayısı çeyrek milyona yaklaştı
Türk Kızılayı ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalarla Türkiye ...
İzmirli tamirci kilo aldığını sandı: Bakın ne çıktı!
İzmir'de son zamanlarda vücudundaki şişliği "kilo" zanneden 41 yaşındaki ...
İzmir'de Mehmet bebeğin hastanede acı ölümü: Aile isyanda!
İki aylık Mehmet Gökalp Demir, kalp rahatsızlığı nedeniyle ameliyata alınacağı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva