HABERLER>GÜNCEL
8 Haziran 2016 Çarşamba - 08:57

İzmir'de 'Kumru Öğretmen' için seferberlik

Tüm Bel Sen İzmir, Hakkari Yüksekova’da evine kaçak inşaattan düşen beton harcın altında kalarak 2 yıldır bitkisel hayatta olan Kumru Öğretmen için seferber oldu.

İzmir de  Kumru Öğretmen  için seferberlik

EGEDESONSÖZ - Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) İzmir Şubeleri tam iki yıl önce Hakkari Yüksekova’da evine beton harcı dökülmesi sonucu bitkisel hayata giren Kumru öğretmen için seferber oldu.

İHMAL SONUCU FACİA
Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni mezunu Kumru Konak 8 Haziran 2014 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görev yaparken evinde uyuduğu sırada başına korkunç bir olay geldi. Evinin bitişiğindeki arazide 4 katlı kaçak bir bina yapıldığı sırada inşaata fazla beton harcı dökünce inşaatın kolonları çökerek Konak’ın uyuduğu odanın duvarlarında bir delik açtı. Evinde uyuyan Kumru Öğretmen, odasına açılan delikten akan yüzlerce kiloluk beton harcın altında kaldı.

Ağır yaralanan Kumru Öğretmen, askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Kafasından aldığı darbeler sonucu bitkisel hayata giren Kumru Öğretmen, Van’da üç hafta tedavi gördükten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI REDDETTİ
Ege Üniversitesi’nde de altı ay tedavi gören Konak’ın sağlık durumunda bir iyileşme olmayınca, doktorları Konak’a ‘yoğun bakım rehabilitasyon’ tedavisi uygulama kararı aldı. Ancak Türkiye ’de yoğun bakım rehabilitasyonu uygulayacak bir hastane bulunmadığı için Konak’ın Almanya ’da altı ay tedavi görmesi için üniversite tarafından yurtdışı tedavi raporu hazırlandı.

Kumru Öğretmen için hazırlanan yurtdışı tedavi raporunda “hastanın refakatçi eşliğinde 6 ay süre ile yurtdışında bulunan Kliniken Schmıeder Neurogisches Fach-und Rehabilitationskrankenhaus  Allenesbach yoğun bakım sonrası rehabilitasyon merkezime sevki uygundur” ifadesi kullanıldı. Kumru Öğretmen’in üniversiteden aldığı rapor, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi  Sağlık Kurulu’na sundu. Raporu değerlendiren Sağlık Kurulu, Kumru Öğretmen’in Almanya’da tedavi görmesini reddetti.

Tedavi reddine dair hiçbir sebebin belirtilmediği Sağlık Kurulu raporunda, “Kumru Konak’ın T.C. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’ndan almış olduğu 25.03.2015 tarih ve 206893 sayılı yurtdışında tedavisinin gerektiğine dair raporu hastanemiz Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Nöroloji ve Fizik Tedavi Rehabilitasyon kliniklerimizin görüşleri doğrultusunda uygun bulunmamıştır” ifadesi kullanıldı.

YARDIM SEFERBERLİĞİ
Tam olarak iki yıldır Ege Üniversitesi’nde bitkisel hayatta tedavi gören Kumru Öğretmen için İzmir seferber oldu. Sağlık Bakanlığı’nın reddi üzerine Almanya’daki tedavi için 144 bin TL tutarındaki ücreti toplayabilmek için Tüm Bel Sen İzmir Şubeleri kampanya başlattı.  

Kumru Öğretmen’in ağabeyi Ali Ekber Konak’ın denetim kurulunda olduğu Tüm Bel Sen, topladığı yardımlarla Kumu Öğretmen’i tedavi ettirecek.

TÜM ÜYELERE DESTEK ÇAĞRISI
Para toplama kampanyası hakkında çağrı yapan Tüm Bel Sen İzmir Şube Eğitim Basın Yayın Sekreteri Özer Kaysavuk, ”Biz bu konuda tarafız. Biz KESK’e bağlı tüm sendikalar olarak seferberlik başlatıyoruz. Tüm üyelerimize bulunduğu kurumlarda destek olmaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Kumru Öğretmen için destek olmak isteyen vatandaşalar ağabey Ali Ekber Konak’a 0 535 643 26 30 numaralı telefondan ulaşarak destek olabilecek. 

 
Kılıçdaroğlu'ndan gündeme dair önemli açıklamalar
 
Tatil cennetinde tartışma yaratan fotoğraf!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
YORUMCU 8 Haziran 2016 Çarşamba 12:34

Akil adamlarla disk halleder

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yoksula 'askıda pide' kampanyası 
İzmir'in Basmane semti, Suriyeli mültecilerin göçüyle daha fazla yoksul ...
Ulu çınar 'saksı' oldu!
İzmir'de bakımı yapılmayan, üzerlerine reklam tabelaları çivilenen, diplerine ...
Kordon’da bin kişilik yeryüzü sofrası!
Macera Kulübü’nün organize ettiği yeryüzü sofrasında yaklaşık bin kişi ...
 
İZSU bürokratlarının yargılandığı o davadan ne karar çıktı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne 2011 yılında yapılan operasyonla birlikte ...
Askerin yemek duasına ‘Tanrı’ itirazı!
Mersin'de M.U. adlı bir kişi TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurarak, askerin ...
Bomba yüklü araç 3 gün otoparkta kalmış!
Vezneciler'deki bombalı saldırıda olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı ...
 
İzmir'de feci kaza: 2 ölü, 2 yaralı
İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği ...
Kuran Kursu'nda cam silme skandalı!
Niğde'de yatılı kuran kursunun beşinci katındaki camların, bir çocuk tarafından ...
İzmir’de dehşet: Yol kenarından ceset!
İzmir’in Gaziemir İlçesi'nde, 43 yaşındaki Abdulhadi Güney, yol kenarında ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva