HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Mart 2017 Çarşamba - 09:56

İzmir’de kukla şöleni: 9 ilçede 12 ücretsiz oyun

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında Bornova, Seferihisar, Çiğli, Torbalı, Karaburun, Menderes, Kemalpaşa, Urla, Bergama ve Kültürpark’ta düzenleyeceği ücretsiz gösterimlerle 7'den 70'e herkesi “sihirli bir dünyaya” götürecek.

İzmir’de kukla şöleni: 9 ilçede 12 ücretsiz oyun

İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile bu sene 11'incisi düzenlenen “İzmir Uluslararası Kukla Günleri”, 20 ülkeden 40 kukla tiyatrosuna evsahipliği yapacak. 2-19 Mart tarihleri arasında 45 mekanda 42 gösterinin sahneleneceği dev organizasyon, bu yıl da “dünyanın en büyük kukla festivali” olma özelliğini sürdürecek.

“İzmir Uluslararası Kukla Günleri” kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi de, kentin farklı ilçelerinde çocukları 12 ücretsiz kukla gösterisi ile buluşturacak. “Kukla köprüler kurar” sloganıyla yola çıkan festival grupları, ayrıca kentin en işlek cadde ve meydanlarında “Gezici Sanat Kamyonu” ve” Gezici Sanat Sahnesi” ile kukla gösterimleri düzenleyerek festival coşkusunu kentin dört bir yanında hissettirecek.

9 İLÇEDE 12 ÜCRETSİZ OYUN
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz kukla gösterimlerinin programı şöyle:

Bulgar kuklacılar, 3 Mart Cuma günü Karaburun Belediyesi Düğün Salonu'nda, 11.00 ve 14.00’te sahneye çıkacak. Aynı grup 6 Mart Pazartesi günü Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Sanat Merkezi'nde yine aynı saatlerde, 11.00 ve 14.00’te “Sincap Max” isimli oyunu sunacak.

6 Mart'ta Çiğli Kültür Merkezi'nde saat 11.00 ve 14.00’te Fransa'nın “Avare” isimli oyunu sahnelenecek.

7 Mart Salı günü Bornova Kültür Merkezi'nde Slovenya'nın “Bak Şu Kuşa” oyunu izleyicilerle buluşacak. Oyunun seansları 11.00 ve 14.00.

8 Mart Çarşamba günü İspanyolların “Tek Başına” isimli oyunu 14.00 ve 20.00 saatlerinde Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde olacak.

9 Mart Perşembe günü Seferihisar Kültür Merkezi'nde saat 11.00 14.00'de Belçikalı kuklacıların “Otzi ve Potzi” adlı oyunu var. Yine 9 Mart'ta Menderes Belediyesi Nikah ve Kongre Salonu'nda İspanya ekibinin “Yedi Keçi Yavrusu” isimli kukla gösterimi, 11.00 ve 14.00'de saatlerindeki iki ayrı gösteride izleyicilerle buluşacak. 9 Mart'ta Kemalpaşa Dere Mesire Alanı Atatürk Salonu'nda Bulgar kukla göstericilerinin “Palyaço ve Sevimli Kuklalar” isimli oyunun seansları da yine 11.00 ve 14.00.

10 Mart'ta İspanyol kukla ekibi “Yedi Keçi Yavrusu” ile kukla severlerin karşısına bu sefer Bergama Kültür Merkezi'nde saat 11.00 ve 14.00'de izleyicilerle buluşacak.

13 Mart'ta Almanya gösteri ekibi, Fuar Gençlik Tiyatrosu'nda saat 11.00 ve 14.00'de “Olağanüstü Yolculuk”la sahne alacak. Alman kuklacılar, 17 Mart'ta ise Bergama Kültür Merkezi'nde 11.00 ve 14.00 seanslarıyla izleyiciyle buluşacak.

İran Ekibi, 14 Mart'ta saat 11.00 ve 14.00'de “Kuşi ve Muşi” oyununu Torbalı Belediyesi Konferans Salonu'nda sergileyecek.

16 Mart saat 11.00 ve 14.00'de Urla Belediyesi Atatük Kültür Merkezi'nde İspanyollar bu kez de “Muhteşem Carlini” oyununu sahneleyecek. Aynı gün Torbalı Belediyesi Kültür Salonu'nda Arjantin ekibi kukla severlerin “Düş Gezgini” adı oyunu var. Bu gösterinin saatleri 14.00 ve 20.00.

17 Mart’ta Seferihisar Kültür Merkezi'nde İtalyan kuklacılar sahne alacak. “Ayakların İzinde” adlı oyunun seansları 14.00 ve 20.00.

KUKLA COŞKUSU SOKAKLARA TAŞIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Gezici Sanat Kamyonu” ve “Gezici Sanat Sahnesi”de kukla festivali kapsamında yollara çıkacak. İzmir’in en işlek cadde ve meydanlarında sahnelenecek oyunlar, vatandaşları festival coşkusuna ortak edecek. Festival kapsamında kentte bulunan İspanya ve Bulgaristan ekipleri, 12 farklı meydanda 4 oyunu “Gezici Sanat Kamyonu” ile sahneleyecek.

Gösterimler Buca Forbes Caddesi, Alsancak Dominik Caddesi, Kemeraltı girişi, Bornova Meydanı, Bayraklı Sevgi Yolu, Çiğli Kasaplar Meydanı, Üçyol Uğur Mumcu Parkı, Bornova Küçük Park, Gültepe Semt Merkezi önü, Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Heykeli önü, Üçyol Metro, Bornova Metro ve Fahrettin Altay Metro'da gerçekleştirilecek.

 
Bornova futbola doydu: 78 maç, 354 gol!
 
Profesörden magnezyum uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 'iki dev çınar' aynı sahnede
Konak Belediyesi Türk Edebiyatı’nın iki dev ismi; Nazım Hikmet Ran ve ...
İzmir Ticaret Odası'nda 3'lü sergi
İzmir Ticaret Odası, üç sanatçının yağlı boya, akrilik ve halı çalışmalarına ...
Konak Sahnesi'nde 60'ncı yıl söyleşisi
İzmir Devlet Tiyatrosu'nun 60'ncı kuruluş yılı nedeniyle 'Anılarla Tiyatro' söyleşi düzenlendi. 
 
İzmir'de sahne avukatların
İzmir Barosu Tiyatro Topluluğu, George Orwell'in Peter Hall tarafından ...
Liseli müzisyenler Karşıyaka’da yarışıyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Liselerarası ...
İzmir’de Japon Kültür Haftası'na büyük ilgi
İzmir'de Japon Sakura Esintisi - Japon Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında ...
 
İzmir Senfoni’den sanat dolu gece
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İzDSO), mart ayı ilk konserine İtalyan ...
Konak'ın çocukları tiyatroyla büyüyor
İzmir'in kalbi Konak'ta her cumartesi farklı bir oyunun sahnelendiği ücretsiz ...
Buca’da anma söyleşisi: Oğlunun gözünden Dursun Akçam
Buca Belediyesi’nin edebiyattan siyasete, tarihe damgasını vurmuş ünlü ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva