HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
1 Mart 2019 Cuma - 08:25

İzmir'de kukla festivali zamanı

İzmir'de düzenlenen 13. Uluslararası Kukla Günleri, İzmir Devlet Opera ve Balesi Barok Orkestrası'nın müziğiyle destek olduğu İtalya'dan gelen Teatri 35 adlı ekibin 'Yaşayan Tablolar' isimli oyunu ile başladı. Festival direktörü Selçuk Dinçer, İzmir'in kukla başkenti olmasını dilediğini söyledi.

İzmir de kukla festivali zamanı

İzmir'de 13.sü düzenlenen Uluslararası Kukla Günleri, İtalya'nın Napoli kentinden gelen Teatri 35 adlı ekibin sahnede ünlü tabloları canlandırdığı 'Yaşayan Tablolar' isimli oyunun yaklaşık 500 kişilik izleyiciye sergilenmesiyle başladı. İzmir Devlet Opera ve Balesi Barok Orkestrası'nın müziğiyle eşlik ettiği, Sabancı Kültür Sarayı'nda gösteride 3 oyuncu sahneye serilmiş kumaşları kullanarak ünlü sanatçıların en çok bilinen tablolarına hayat verdi. İzleyicilerin heyecanla karşıladığı açılış töreninde; İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, Hollanda Başkonsolosluğu adına İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Oğuz Özkardeş, İsrail Başkonsolosluğu adına Fahri Konsolos Jak Eskinazi, Alman Kültür Merkezi Müdürü  Anna Weber, Fransız Kültür Merkezi adına Dilek Kurt, İzmir Devlet Opera ve Balesi adına Oğuz Çimen plaket aldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Festival Direktörü Selçuk Dinçer, geçen yıl 105 bin seyircinin ağırlandığını bu sene ise 80 bin izleyiciye ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, İzmir'in kukla başkenti olmasını dilediğini söyledi. Dinçer, "Bu sene festival programındaki 176 gösterimin 93 tanesi ücretsiz. Gösterimler İzmir'in 7 ilçesi dahil olmak üzere toplam 47 farklı mekanda gerçekleşecek. Bu festival İzmir'in her yerine gitsin, herkesle buluşsun, her kesimden insanın karşısına kukla çıksın ve onlara kendini sevdirsin istiyoruz. Bugün aramızda 40-50 civarı yabancı konuğumuz da var, onlardan birkaç tanesi yabancı festivallerin direktörleri. 12 yılda bu festivali dünyanın beğeniyle izlediği, gelip katılmak istediği bir festival haline getirdik. Dünyanın önemli kültür sanat başkentlerinden biri olacak olan İzmir'in kukla sanatı için de dünyanın en önemli merkezlerinden biri olmasının kapısını araladık. Bu kapıdan hep beraber geçmemiz için önce bir okul, sonra bir kukla merkezi, bir kukla tiyatrosu, bir kukla müzesi gerekli. İzmir'i el ele bir kukla başkenti yapacağız" dedi.



Selçuk Dinçer, 5- 6 festivaldir rektörlerden kukla okulu açılmasıyla ilgili söz aldıklarını ama bir türlü sonuca ulaşılamadığından yakındı. Bu açıklamanın ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna’nın söz vermesi üzerine Dinçer, "Bu konuyu başarın ve Kahraman olun" derken, salonu dolduran sanatseverleri de bu konuda tanık gösterdi. (DHA)

 
İzmir'de pompalı dehşet: 2 çocuk yaralı
 
Bakanlık teşvik listesini açıkladı: Kınık’taki yatırıma dev pay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de Caz dolu günler
Bu yıl 26'ıncısı düzenlenecek olan İzmir Avrupa Caz Festivali, 2 Mart ...
Müslüm yeniden vizyona giriyor
Müslüm Gürses'in çarpıcı hayatına odaklanan film, usta sanatçının vefatının ...
İzmirli yazar Ersözlü'nün yeni kitabı çıktı
Gazeteci-yazar Ünal Ersözlü’nün yeni kitabı ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’ çıktı. ...
 
'Kadın gözüyle' çektiği filme uluslararası ödül
Karşıyaka ilçesinde yaşayan Esra Vesu Özçelik (35), yönetmenliğini üstlendiği ...
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
Sabahattin Ali Buca’da unutulmadı
Türk edebiyatının klasikleri arasına giren "Kürk Mantolu Madonna" ve "Kuyucaklı ...
 
Dünya kuklaları İzmir'de buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 28 Şubat'ta başlayacak “13. Uluslararası ...
İzmir'den Türk operasına taze kan
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 10. yılında ...
Eski Giritliler'in yeni kenti İzmir
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva