HABERLER>GÜNCEL
8 Aralık 2017 Cuma - 16:15

İzmir'de Kudüs için eylem

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması İzmir'de protesto edildi. 

İzmir de Kudüs için eylem

İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İZTOK) öncülüğünde çeşitli STK ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar cuma namazı sonrası Konak Yalı Camisi önünde toplandı. 

Türk ve Filistin bayrakları ve Mescidi Aksa fotoğrafları taşıyan kalabalık, "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "İnsanlık uyuma Kudüs'e sahip çık", "Direnişe devam Kudüs'e selam", "Katil İsrail iş birlikçi ABD" sloganları attı.

İZTOK Dönem Sözcüsü Cüneyd Dayhan, yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs ile ilgili yaptığı hukuksuz ve sorumsuz açıklamayı kabul etmediklerini söyledi. 

Trump'ın siyonistlere hizmet ettiğini savunan Dayhan, şöyle konuştu:

"Birleşmiş Milletler kararlarını bakkal defteri gibi üzerini çizerek değiştirebileceğini zanneden Trump'ın aslında bunu güçlü olduğu için değil, sadece sallanmakta olan koltuğunu korumak için yapmakta olduğunun tüm dünya farkındadır. Başkanlık ofisine geçtiği günden itibaren bir yandan CIA öte yandan FBI soruşturmalarından bunalan, Pentagon tarafından sözü çiğnerek aşağılanan Trump, göreve getirdiği birçok kişinin istifasını kabul ederek izlemek zorunda kalmıştır. Sıranın kendisine geldiğinin de farkında olan Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan beklediği tepkiyi alamayında ülkesindeki algıyı dağıtmak için Ortadoğu'ya yönelmiştir." 

Dayhan, Suudi Arabistan'da kılıç sallayarak İslam ülkelerini birbirine düşürmek isteyen Trump'ın bu oyununun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozulduğunu aktardı.

"BARIŞI VE İSTİKRARI TEHDİT ETMEYE YÖNELİK BİR ADIMDIR"
AK Parti İzmir İl Başkanı Delican da Kudüs için de sonsuza kadar nöbet tutabileceklerini söyledi. 

ABD Başkanı Trump'ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığının ve bölgedeki sorunları derinleştirdiğinin altını çizen Delican, "Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bu, bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararın, İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. " şeklinde konuştu. 

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Zekeriya Hazırbulan ise Kudüs'ün İslam'a ait olduğunu ve öyle de kalacağını vurguladı. (AA)

 
Kudüs'te yaşananlara Hükümet'ten büyük tepki
 
Erdoğan'dan Gümülcine'de 4 vekile mesaj
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir67 9 Aralık 2017 Cumartesi 11:13

Timsahın gözyaşları! Mavi marmara ne oldu? Rezayı, Man adasını unutturmak için bundan daha iyi bahane olabilir mi? Kudüsü başkent olarak tanıyıp, anlaşmalarda bunu teyit etmişler, şimdi millete gaz veriyorlar! Bir gidin ya, işsizlik ortada, döviz kurları ortada, allahın nohutu olmuş 10 lira, kalkmışlar Kudüs! Bana ne Kudüsten, benim karnım aç, çocuğum işsiz, adam hamuduyla rüşver götürmüş!

Yorumu oyla      11      5  
sezarın hakkı sezara 8 Aralık 2017 Cuma 18:25

kudüs falan bırakıp kendi ülkemize bakmak lazım. Din her yerde din dir. ibadetin yeri ülkeler ve şehirler değil ibadet hanelerdir. SAyın cumhur başkanımız çok şanslı bunza zam yağmuru varken. dolar 3.80 euro 4.55 ken. halen daha dünyanın en pahalı internetini kullanıyorken. trump çıktı kudüs israilin başkentidir dedi!! hooop gündem değişti ! sayın cumhur başkanımız yunanistana gitti orada da agzından locan anlaşmasını düşürmüyor gene hoop gündem değişti. ben konak meydanında kalabalıgı gördüm,tahmini 100-1500 kişi falan vardı. zaten resimlerden de anlaşılacagı üzere çok azı türktü. sanırım çoğunlugu arap,suriyeli vs.. falandı. dediğim gibi kudüsü, lozanı bırakıp halkın kendi gündemine dönmesi gerekli.

Yorumu oyla      13      8  
muhalif 8 Aralık 2017 Cuma 17:45

protesto edenlere bağzı bilgiler vermek istiyorum. kuran-ı kerimde adı geçen ve peygamberimizin miraca çıktığı mescidi aksa,sizin bildiğiniz mescidi aksa değildir, baghsedilen Süleyman tapınağıdır, yani dünyanın en eski 2. tek tanrı inancı ibadethanesi. bunu hz.muhammedin hadisleride doğrular, hz.muhammed 3 tane ibadethanede namaz kılınmasının çok sevap olduğunu söyler, ilki beytül haram, yani kabe, ikincisi beytül maktıs, yani Süleyman mabedi ve 3. olaak mescidi nevebidir, demiştir.peygamberimiz medine ye hicret ettikten sonra kıble olarak, eski ahide istinaden kudüsü yani beytül maktısı yani Süleyman mabetini kıble yapmıştır, ta ki kabe vahiyle kıble oluncaya kaar. gelelim şimdiki mescidi aksaya, peygamberimizin ölümünden sonra hz. ömer zamanında fethedilen kudüste hz.ömer kendi adını taşıyan bu camiyi yapar, ancak emeviler döneminde bu caminin adı mescidi aksa olur..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kudüs'te yaşananlara Hükümet'ten büyük tepki
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Bugün Mescid-i Aksa/Batı ...
Serkan İnci'nin neden gözaltına alındığı belli oldu
Galatasaray Kulübü'ne sosyal medya üzerinden "hakaret"te bulunduğu iddiasıyla ...
İzmirli avukatlardan ABD’ye Kudüs tepkisi
İzmir’de, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İzmir Şubesi üyesi avukatlar, ...
 
Hrant Dink cinayeti davasında flaş tahliyeler
Hrant Dink cinayeti davasında tutuklu yargılanan dönemin İstanbul Jandarma ...
İzmir'de feci kaza: 16 öğrenci yaralı!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde taksiyle servis minibüsünün çarpışması ...
İzmir'de iş adamı pusu kurularak öldürüldü... Yeni gelişme yaşandı!
Aracıyla otel önünden ayrılmak üzereyken silahla başından vurulan iş adamı, ...
 
İzmir'de zehir tacirlerine operasyon!
İzmir'in Menderes ilçesinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen ...
İzmir'de hırsızlıkta son nokta... Bunu da çaldılar!
İzmir'in Bayraklı, Balçova, Kemalpaşa, Ödemiş, Torbalı, Tire, Selçuk ile ...
Zarrab’a tecavüz davası açan kişi belli oldu
Reza Zarrab hakkında cinsel taciz ve tecavüz davası açan kişinin, Fildişi ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva