HABERLER>EKONOMİ
28 Nisan 2015 Salı - 17:43

İzmir’de kruvaziyer turizmine bir darbe daha!

İzmir’in her geçen gün kan kaybeden kruvaziyer turizmine bir darbe de MSC şirketinden geldi. Şirketin İzmir’e gelen iki gemisinden birini İzmir’den çektiğini açıklayan Deniz Ticaret Odası Başkanı Yusuf Öztürk, 30 seferin iptal olduğunu söyledi. Öztürk ayrıca kruvaziyer turizminde son 2 yılın düşüş rakamlarını açıkladı.

İzmir’de kruvaziyer turizmine bir darbe daha!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Mecliste Nisan ayına dair faaliyet raporları sunuldu.
 
Toplantıda DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk’ün konuşmasının yanı sıra KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı tarafından denizcilik sektörü ile ilgili faaliyetlerde verilecek KOSGEB destekleri hakkında bilgi verildi.
 
Toplantıda konuşan Yusuf Öztürk, İzmir krvaziyerindeki düşüşün rakamlarını açıklarken dünya devi bir firmanın daha İzmir seferlerini iptal ettiğini açıkladı. 


 
KRUVAZİYER DEVİ MSC İZMİR’DEN 30 SEFERİNİ ÇEKTİ
Meclis konuşmasını yapan DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk İzmir’in kruvaziyer turizminde bir darbe daha aldığını açıkladı. Ocak ayında dünyanın en büyük iki kruvaziyer firmasından biri olan İtalyan Costa Crociere’nın sürpriz bir kararla 2015 yılında Akdeniz seferlerini iptal edip Uzakdoğu’ya yönelmesi, İzmir’de büyük şok yaratmıştı.

Öztürk, kruvaziyerin dev firması MSC’nin İzmir’den elini çektiğini söylerken, “Kruvaziyerde asıl amaç para kazanmak değil. Asıl amaç İzmir’i dünyaya tanıtmak kruvaziyerde en fazla düşüş İzmir’dedir. Son aldığımız habere göre de kruvaziyer firması MSC şirketi, İzmir turizminden elini çektiğini öğrendik. MSC, iki gemisinden bir tanesini iptal etti. 2016 yılı için İzmir’e düzenlenecek 30 sefer iptal olacak. Bu olacak şey değil! Bu gemiler nereye gidiyor? Burada buz dağının görünmeyen tarafı Uzakdoğu…  Dünyadaki gemilerin birçoğu Uzakdoğu’ya gidecek. Akdeniz’de her yerde savaş var. Limanlardan alınan vergiler pahalı. Kruvaziyerde yol almamız lazım” şeklinde konuştu.
 
450 BİN YOLCU DÜŞTÜ
Kruvaziyerde Uzakdoğu tehlikesine daha önce de dikkat çeken Öztürk, düşüşün rakamlarını açıkladı. Öztürk, “Kruvaziyer sektörü hem ülkemizin hem de bölgemizin gözbebeği, ancak kan kaybediyoruz. İki yıl önce 2 milyon 240 bin olan yolcu sayısı geçen yıl 1 milyon 790 bine geriledi. Ülkemizin en önemli  gruplarından biri olan  Global, dünyada birçok kruvaziyer limanı işletiliyor. Analarında Venedik’in de olduğu birçok limanı işletmeye de talip. Bu durum bize Türkiye’nin kruvaziyer turizminde uluslararası bir oyuncu olabileceğini de gösteriyor. Bu sektörde başa oynayabiliriz. 2023 hedefi olan 7.5 milyon yolcu ulaşılmaz değil, yeter ki destek verilsin” dedi.
 
MALİYETLER DEĞİL ÜLKELER YARIŞIYOR
Kruvaziyer ile ilgili şirketinin iptal kararı ile ilgili konuşan MSC Türkiye Kruvaziyer sorumlusu ve DTO İzmir Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, bu sene İzmir’den yönlerini Uzakdoğu’ya çevirmesinin büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Ercan “Bugün kruvaziyerde elimizde olanı da kaybediyoruz. Miami’de gördük, burada önemli olan maliyet hesabı değil; burada ülkeler yarışıyor. MSC’in bir gemisi yine İzmir’e gelecek, ama bizim geleni değil gelmeyeni konuşmamız lazım” dedi.
 
NÜKLEERE İZİN VAR, KÖRFEZ’E YOK!
7 Haziran seçimleri öncesinde siyasi partilerde bir tane bile denizcinin olmadığını ifade eden Öztürk, siyasilerin sektör ile ilgili bölgede ve İzmir’de başlayan yatırımların tamamlanmasını, yeni yatırımlara kaynak ayrılmasını istediklerini söyledi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD Genel Müdürlüğü’nün işbirliği ile başlayan Büyük Kanal Projesi’nin ÇED engeli ile ilgili, “Nükleer santrallerin yatırımlarına bile kısa sürede başlanırken, körfeze büyük gemilerin girmesini sağlayacak körfezi temizleyecek bu proje için artık vakit kaybetmek istemiyoruz” ifadesini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
erkan 7 Mayıs 2015 Perşembe 12:24

kanada dan izmire ziyaret arkadasimi yarim saat bir turk kahvesi ic diye kordon da yalniz biraktim 2 kahveye 35 tl lira almislar cocuktan. beter olsun bu esnaf

Yorumu oyla      11      5  
Deniz 29 Nisan 2015 Çarşamba 11:45

Elimizde İnciraltı gibi bir nimet var imarını yapıpta pazarlayamıyoruz sonra turist neden gelmiyor...

Yorumu oyla      15      8  
Hür düşünce 29 Nisan 2015 Çarşamba 11:30

Üniversitede ki turizm dersi kitabının ilk sayfasında şu yazıyordu ; TURİZM ÜRKEK BİR SANAYİ KOLUDUR- Ülke/şehir sakin-sessiz olacak ki turist rahat rahat dolaşabilsin- Önce canının emniyeti- Muntazam yapılar-dürüst esnaf vs daha sonraki faktörler-

Yorumu oyla      14      5  
mehmet gülaylar. 29 Nisan 2015 Çarşamba 11:18

Her işimizde olduğu gibi.Alt yapısını hazırlamadan proje yaparsanız olacağı bu. Bir yabancıya fazladan ürün ve hizmet sunamazsanız. yapılan hizmetlerin hız sınırı kendinizi krater alırsanız. akdenizde sizin gibi rekabetçi kentler sizden iyi çalışan ve özelikli kentlere gitmesi doğal. Yarışın kuralı koşmak değil ilk üçe girmek hedefi olan kent liderlerine ihtiyaç var..

Yorumu oyla      13      6  
Hasan 29 Nisan 2015 Çarşamba 10:53

Bu işler instagram' da sayfa açmakla olmuyor. Belediye, valilik, sivil toplum örgütleri ortak bir proje ile yola çıkması gerekiyor.

Yorumu oyla      13      7  
smyrnoff 29 Nisan 2015 Çarşamba 09:58

Demekki neymiş ? Sadece yeni kent merkezi ve gökdelenler inşa etmekle olmuyormuş bu işler. İlk önce adam gibi bir kruvaziyer limanı yapacaksın. Sonra yük limanını şehir içinden ayıracaksın! Kent sel dönüşümü yerinde yapmayacaksın! yeni alanlar yaratıp çarpık kentleşmeyi önleyeceksin ki izmir mumbai görüntüsünden kurtulacak.

Yorumu oyla      15      5  
29 Nisan 2015 Çarşamba 09:34

İzmir'in kruvaziyer turizm hayali, Akdeniz'in sıcak sularına gömüldü

Yorumu oyla      16      5  
29 Nisan 2015 Çarşamba 08:54

İzmir varoş görünümünü sürdürdükçe bir tane turist gelmez. Hem Türkiyenin en büyük üçüncü şehri olacaksınız hemde sokaklarda 1 tane bile turist olmayacak. Şu şehrin etrafını saran varoşları temizlesenize. Kemeraltı hala varoş çarşısı gibi. İzmir ne zaman zenginleşecek? Hiçbir zaman.

Yorumu oyla      17      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Benzine iki haftada dördüncü zam!
Akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geldi.
İzmir’de sanayicilerden Makedonya çıkarması
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), 75 kişilik kafileyle Makedonya’ya ...
İZKA'dan Barcelona'da yatırımcılara İzmir brifingi
İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA)'nın üyesi olduğu InvestMed Konsorsiyumunun ...
 
TÜSİAD’tan siyasilere birlik mesajı!
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, ''Siyasilerimizin iş dünyasının her ...
İZSİAD'tan bol başkanlı Makedonya çıkarması
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD), 75 kişilik kafileyle Makedonya’ya ...
Emeklilere kötü haber: Yargı haciz yolunu açtı!
Emekli maaşına kredi kartı borcu nedeniyle haciz konulan vatandaş açtığı ...
 
EBSO'dan Filipinler ile turizm köprüsü
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı (EBSO) ve Filipinler İzmir ...
Dolarda rüzgar tersine döndü: Zirveden uzak!
ABD Merkez Bankası'ndan (FED) beklenen faiz artışlarının ötelenebileceğine ...
Alışverişe 'geri al' tuşu geliyor
1 Mayıs’ta yürürlüğe girecek düzenleme ile internetten yapılan alışverişlerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva