HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Nisan 2018 Salı - 12:40

İzmir'de kritik bölgedeki çalışma ne zaman bitecek? İşte o tarih!

Eskidiği için sürekli arızalara neden olan 2.5 kilometrelik Yeşildere içme suyu hattını tamamen yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı Yeşildere yolunu da Perşembe gününden itibaren tamamen trafiğe açacak.

İzmir de kritik bölgedeki çalışma ne zaman bitecek? İşte o tarih!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Göksu-Sarıkız, Menemen ve Halkapınar kuyuları ile Tahtalı Barajı’ndan gelen içme suyunu kente taşıyan Yeşildere ana iletim hattını yeniledi. Yeşildere Caddesi’ndeki trafik akışını eski düzenine çevirmek için İZBETON ekipleri de asfaltlama çalışmalarına başladı. Yolun asfaltlaması tamamlanmış bölümü trafiğe açılırken, Gürçeşme bağlantısındaki son 100 metrelik bölümde bordür çalışmalarının devam ettiği, gece geç saatlerde yolun ikinci tabaka asfaltının (konfor)  tamamlanacağı ve Perşembe günü (5 Nisan) ise Yeşildere Caddesi’nin tamamının trafiğe açılacağı duyuruldu.

NELER YAPILDI?
1980’li yıllarda yapılan ve eskidiği için 2017 yılında 10 kez arızaya ve su kesintisine neden olan 2.5 kilometrelik hattaki çalışmaların kısa sürede bitirilmesi için 24 saat mesai yapan ekipler, gece “palplanj” (derin kazılarda yol gövdesine plaka çakılması) çalışması yaparken, gündüz ise 1.6 metre çapındaki eski boruları, basınca dayanıklı, uzun ömürlü düktil font borularla değiştirdi.

Hattın Buca Kavşağı ile Gürçeşme Kavşağı arasında kalan kısmında  (Yeşildere Caddesi’nden geçen bölümünde)  1.8 metrelik borular, yolun 3 metre altına yerleştirildi.  Bu bölümde imalat çalışmaları tamamlandı; hattın basınç ve dezenfeksiyon testi yapıldı. Ardından İZBETON ekipleri de yolu asfaltlamak için çalışmalara başladı. Bayraklı ve Bornova yönünde caddedeki trafik akışını en kısa sürede eski haline getirmek için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren ekipler önce zemin hazırlığı yaptı, ardından etap etap yolu betonladı. Ardından asfaltlama başladı; tretuvar ve bordür çalışmalarıyla da yolda yaya güvenliğinin sağlanması hedeflendi.

ARIZALAR SON BULACAK
Hattın Yenişehir girişinden Gaziler Caddesi’ne kadar olan 900 metrelik bölümünde de boru döşeme işlemini tamamlayan İZSU, hattı test edecek ve ardından asfalt çalışmaları başlayacak. İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri  tüm çalışmalar tamamlandığında eski iletim hattının devre dışı bırakılarak yeni hattan kente su verileceğini ve bu çalışmalar esnasında su kesintisi uygulanmayacağını belirterek;  “Mayıs ayı sonunda işi bitecek şekilde ihale etmiştik. Yoldaki trafik akışını eski haline getirmek için yoğun tempoda çalışan ekiplerimiz sayesinde yatırımı bir ay önce tamamlamayı  planlıyoruz. Yaklaşık 13.2 milyon liraya mal olan yenileme çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte, hat üzerinde yaşanan arızalar son bulacak ve su kaçakları önlenecek” bilgisini verdi.

ÇOK KRİTİK BİR HAT
Yeşildere Ana İletim Hattı, Tahtalı Barajı’ndan gelen hatta arıza olması durumunda, kuzeydeki Sarıkız, Göksu, Menemen ve Halkapınar kuyularından gelen suyu kente iletmesi, kuzey kaynakları hattında arıza olması durumunda da Tahtalı Barajı’ndan gelen suyu kuzey bölgesine ulaştırması nedeniyle kritik önem taşıyor.

 
ABD'den Münbiç'te yeni üs kurma iddiası
 
186 kent listede: İzmir'in 'en insani' ilçesi belli oldu!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 4 Nisan 2018 Çarşamba 12:43

Evet, senden daha çok "bişiler" bildiğim kesin. İzmir' in protokol yolunun içler acısı halini düzeltmek için yapılan çalışmalar YETERSİZ. Şehir şehircilik açısından geri. Gecekonduları görmezden gelin nasıl bir kafa yapısıdır ? Daha kaç yıl görmezden gelmemiz gerekiyor ? Kentsel dönüşüm için eskiyi yık yenisini yap diyen mi oldu ? Bu şehrin doğru düzgün imar planları yok. Yarın bir deprem olsa yüzbinler hayatını kaybedecek ? Sorumlusu kim ?

Yorumu oyla      9      5  
merak 4 Nisan 2018 Çarşamba 03:03

Ha bu arada, arkeolojik eserlerin restorasyonunu gecekondu yıkmak sananlara yazayım, surlara Kültür bakanlığının izni olmadan dokunamazsın, restorasyon da sandığın gibi yıkıp yeniden yapmak değildir! Hani, bilmek istersin belki diye!

Yorumu oyla      9      5  
merak 4 Nisan 2018 Çarşamba 03:00

Okuyan da gerçekten bişiler bildiğini düşünecek! Kentsel dönüşümden, %100 yerinde uzlaşmadan ne anladığınıza bağlı kentsel dönüşümün hızlı ya da yavaş olması! Kimseyi uzlaşmaya zorlayamayınca süreç uzuyor. O kimsenin beğenmediği görüntüleri oluşturan gecekondularda yaşayanların ikna edilip kendi mahallelerinde yeni evlerinde oturmaları zaman alacaksa varsın alsın, görüntüyü beğenmeyenler de bi zahmet görmezden geliversinler. Uzlaşmaya bahane demek için, proje yok demek için insanın belediyenin sitesinde yaptığı proje açıklamalarını bilmiyor olması gerekir. Eh, bilmeyeni, dönüşümü eski evlerin yıkılıp yerlerine yenisinin yapılması sananları da biz görmezden gelmeliyiz belki de!

Yorumu oyla      9      6  
gürkan 3 Nisan 2018 Salı 17:16

merak, kardeşim her şeye bahane üretmekten vazgeçin. izmir' i 2004' den beri kim yönetiyor? ne 4 yılından bahsediyorsun? rahmetlinin dönemini de işin içine katarsak 20 yıl oluyor. 20 yılda bölgede yıkıla yıkıla sadece 2 bin gecekondu yıkılmış. izmir' de kentsel dönüşüm kaplumbağa hızında ilerliyor. bu gerçeği niye kabul etmiyorsunuz ? sen doğru düzgün imar planları yapıp, dönüşecek yerleri cazibe merkezi haline getirmek için hiçbir proje üretmezsen bu iş nasıl olacak ? izmir şehircilik olarak berbat bir yer; bu gerçeği kabul edip çalışmak lazım, bahane üretmemek lazım. bırak Gökçek'i, AKP' yi, X' i, Y' i ... ben oy verdiğime bakarım. şehir plansız adam gökçek diyor :)

Yorumu oyla      12      9  
3 Nisan 2018 Salı 16:50

yıkık olan kemeri yeniden yapmak cok mu zor ? Dünyada bircok gelişmiş ülke tarihi eserlerine sahip cıkarken türkiye yok olsun diye bekliyor.

Yorumu oyla      13      6  
merak 3 Nisan 2018 Salı 16:26

İzmir'in girişindeki geleni ilk selamlayan o yolun haline benim de kafam çok takık idi. Taa ki, o yolun karayollarına ait olduğunu, çivi çakmak için bile TCK'dan izin almak gerektiğini öğrenene kadar. Gecekondulara gelince, birer birer ya ormana dönüyor ya da kentsel dönüşüme giriyor. Başkan arkasına iktidarı alıp mahkeme takmayan Gökçek olmadığı için de mahkemeler 4 sene bile sürebiliyor (hele ki değer tesbitine itiraz çok sürüyor!) Ama evet, İzmire yakışmıyor.

Yorumu oyla      16      7  
gürkan 3 Nisan 2018 Salı 14:19

İzmir'in ana caddesinin etrafındaki bu görüntü İzmir' e yakışıyor mu? 14 yılda İzmir' de neler değişti diye bakıyorum da çok bir şey değişmemiş.

Yorumu oyla      12      13  
deli bekir 3 Nisan 2018 Salı 14:15

hazır el atmışken , neden o yol genişletilmez ki. mevcut yol yetmiyor. kimsenin aklına gelmiyor mu?

Yorumu oyla      11      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da çalışanlardan Akpınar'a sürpriz ziyaret!
Karşıyaka Belediyesi çalışanları, eski mahkûmların kadroya geçiş sürecinde ...
'Abla-ağabey-kardeş'lerden tarihe yolculuk
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gönüllülük esasına dayanan “Abla, Ağabey, ...
Karabağlar Belediyesi’nden 50 okula bakım onarım desteği
Karabağlar’da öğrencilerin daha sağlıklı şartlarda eğitim almasını sağlamak ...
 
Işılay Saygın, Bucalılarla buluştu
Buca Belediyesi tarafından düzenlenen 'Müzikli Kilise Söyleşileri'nin ...
Başkan Atila'dan 3 mahallede hizmet buluşması
Bornova’da proje, hizmet ve çalışmalar mahallelerde yapılan toplantılar ...
İzmir'de en anlamlı girişimcilik hamlesi
Sanayi ve hizmet sektörleri için nitelikli işgücü yetiştiren İzmir Büyükşehir ...
 
Karabağlar Meclisi’nde o rapora AK Parti’den şerh!
Karabağlar Belediyesi, meclis gündemine gelen denetim raporuna AK Parti ...
Akpınar'dan Bakanlık'a çağrı: Mavişehir'e var; Cumhuriyet'e neden yok?
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ...
Konak’ta yoğun meclis: Komisyonlar ve encümende kimler yer aldı?
Belediye meclisinde komisyonlara üye seçimi yapılırken, encümen de oluştu. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva