HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Mayıs 2019 Perşembe - 09:44

İzmir'de kıtalararası buluşma... Mucitlere 'hoşgeldiniz' partisi

İzmir’de ilk defa gerçekleşerek kıtalararası bir buluşmaya sahne olan FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey heyecanı “Hoş geldiniz” partisiyle başladı. 40 ülkeden 82 takımın genç mucitleri, fuarizmir’in açık alanında düzenlenen partide doyasıya eğlendi.

İzmir de kıtalararası buluşma... Mucitlere  hoşgeldiniz  partisi

Dünyanın en büyük genç organizasyonlarının başında gelen FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından HSBC Bank ana sponsorluğunda başladı. fuarizmir’in ev sahipliği yaptığı FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey,  “INTO ORBIT” – Uzay Serüveni adlı temayla gerçekleşiyor. 25 Mayıs Cumartesi gününe kadar 40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcıyı İzmir’de ağırlayacak Open International Turkey; genç mucitlere hem heyecanlı hem de eğlenceli anlar yaşatacak. 22 Mayıs günü fuarizmir’e gelen takımlar, gerçekleşecek etkinliklerle de kaynaşma fırsatı yakalayacak. 23 Mayıs’ta Açılış Töreni ile resmi olarak başlayan turnuva, 20’den fazla takımın ödül alacağı Ödül ve Kapanış Töreni ile 25 Mayıs tarihinde son bulacak.

FUARİZMİR, RENGARENK GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Tüm dünyada 98 ülkeden 40 bin takım ve 320 bin katılımcının yer aldığı turnuvaların uluslararası şampiyonalarında İzmir heyecanı “Hoş geldiniz” partisiyle başladı. Bu yıl Amerika Birleşik Devletleri, Avusturalya, Lübnan ve Uruguay’ın yanı sıra Türkiye’de ilk defa İzmir’de gerçekleştirilen FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey 2019 kapsamında tüm takımlar 22 Mayıs’ta fuarizmir’e geldi. Gün boyunca turnuva için kurulum ve son hazırlıklarını yapan takımlar, gün sonunda gerçekleştirilen “Hoş geldiniz” partisinde günün yorgunluğunu üzerlerinden atarak birbiriyle kaynaşma fırsatı yakaladı. Turnuvalar kapsamında gelenekselleşen “Cha-Cha Slide”, “La Macarena” “Tunak Tunak Tun” danslarının yanı sıra çeşitli sahne şovları ve dans gösterileriyle doyasıya eğlenen çocuklar, şampiyona heyecanını rengarenk görüntülerle başlatmış oldu. 

İŞARET DİLİYLE KARŞILADILAR
Şampiyonaya kendi ülkelerinde katılan Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan Enterprise takımı partiye aynı zamanda ev sahipliği yaptı. Tüm dünyadan gelen dostlarını İzmir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten çocuklar, “Bugünle beraber 300 bini aşkın kişi turnuvalara katılmış oldu.  Bizler gelecek sorunlarını çözmek için bir olduk. Şampiyonaların bu yolculuğu bizim için çok önemli. Hep birlikte güzel zaman geçirmeye devam edelim. Bilim gelecektir bizler de geleceğin kendisiyiz” mesajını evrensel işaret dilini kullanarak tüm katılımcılara iletti.  

“HER BİRİMİZ TEK BİR DÜNYANIN VATANDAŞIYIZ”
Genç mucitlerin turnuva heyecanını alan tanışma partisi, 14 yıldır FIRST®  LEGO®  League uluslararası şampiyonluklarının sunuculuğunu yapan Colin Foley ve Darren Bull sunumuyla da eğlenceli bir hale geldi. Turnuvalara İngiltere’den katılan ikili aynı zamanda 25 Mayıs’a kadar sürecek etkinliklere neşeli sunumlarıyla eşlik edecek. Turnuvaların uluslararası önemine vurgu yapan Colin Foley, “Bizi bu şehre getiren şey çocukların, koçların, gönüllülerin ve jüri üyelerinin arasındaki kültürlerarası duygular. Bu fantastik şampiyonayı kutlamak için dünyanın dört bir yanından pek çok insan İzmir’de buluştu. En çok keyif aldığımız şey birliktelik. Nereden geldiğiniz, hangi renkte olduğunuz önemli değil. Burada her birimiz aynı atmosferi paylaşan tek bir dünyanın vatandaşıyız” dedi.

İZMİR EN İYİLER ARASINA GİRECEK
İzmir’e ilk defa katıldıklarını ve burada olmaktan büyük keyif aldıklarını belirten Darren Bull ise, “Şu ana kadar pek çok şampiyonaya katıldık. İlk günkü izlenimlerimizden gördük ki İzmir en iyi şampiyonalardan birine ev sahipliği yapacak. Gerçekten çok etkilendik. Bu şehir şampiyonanın renkli ve enerjik ruhunu taşıyor” şeklinde konuştu.

40 ÜLKE TEK YÜREK OLDU
FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey 2019 kapsamında toplam 40 ülkeden 800 öğrenci, koç ve jüri üyesinin katıldığı renkli gecede ülkelerin bayrakları fuarizmir çatısı altında toplandı. Dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, umudun ve geleceğin bilimde olduğu bu özel organizasyonda bulunmanın heyecanıyla tek yürek oldu. İzmir’de ilk kez kıtalararası bir buluşmaya sahne olan FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey’e katılan ülkeler ise şöyle:

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Çin, Danimarka, Estonya, Filipinler, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hindistan, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kıbrıs, Kore, Letonya, Litvanya, Lübnan, Malezya, Meksika, Moldova, Nijerya, Norveç, Pakistan, Romanya, Rusya, Slovakya, Slovenya, Şili, Tayland, Tayvan, Türkiye, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan.

 
Nevin Yıldırım'ın cezasını Yargıtay onadı
 
Buca'da iş, aş, umut üreten kurs
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da 'Bilim Şenliği' zamanı
Bornova Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle 'Bilim ve Çocuk' temasıyla ...
Başkan Gürbüz’den örnek davranış: Makam arabasıyla çocuklarla tur attı!
Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz katıldığı iftar programının ardından ...
Çiğli'de can dostlar festivalde buluşacak
Çiğli Belediyesi bu hafta sonu hayvanseverler ile patili dostları bir ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İslam felsefesi’ uzmanı, iflah olmaz solcu başkan!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘İslam felsefesi’ uzmanı, iflah olmaz solcu başkan!
Çiğli'de çevreci resimlere ödül
Çiğli Belediyesi tarafından öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması ...
fuarizmir’de kıtalararası buluşma
Bu yıl ilk defa İzmir’de düzenlenerek 40 ülkeden genç mucitleri bir araya ...
 
Milli Mücadele’nin 100’üncü yılı Konak'ta anlatıldı
Milli Mücadele’nin fitilinin ateşlendiği, Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ...
Torbalı'da Hakan Bilgin rüzgarı
Torbalı Belediyesi, Yakın Doğu Üniversitesi işbirliği ile ‘Farkındalığın ...
Narlıdere’de yaz okulu zamanı
Narlıdere Belediyesi, “Yaz Spor Okulları” için kayıtlar başladı. Voleybol, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva