HABERLER>EKONOMİ
3 Mayıs 2016 Salı - 09:07

İzmir’de kardeş fuarlara tam not!

Profesyonel ve son tüketiciye yönelik olarak düzenlenen sağlıklı fuarlar Olivtech ile Ekoloji İzmir, bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı. 4 gün süren fuarları, toplam 57 il ve 41 ülkeden 17 bin 630 kişi ziyaret etti.

İzmir’de kardeş fuarlara tam not!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 27 – 30 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Ekoloji İzmir – 7. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech – 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı, sektörü Fuar İzmir’de buluşturdu.

Türkiye’nin alanında tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ve Olivtech hem renkli etkinlikleri hem de sektöre ışık tutan panelleriyle tam not aldı. Katılımcı firma ürünlerinin satışa sunulduğu, ziyaretçilerin güvenle alışveriş yaptığı Sağlıklı Pazar ise büyük ilgi gördü.

REKOR ZİYARETÇİ
Profesyonel ziyaretçiye yönelik olarak organize edilen Ekoloji İzmir’e ve Olivtech’e 41 ülkeden alıcı geldi.  Özellikle Orta Doğu ülkelerinin ziyaretçi ilgisi dikkat çekti. Sektör temsilcilerini buluşturan fuarlara son tüketiciler de büyük ilgi gösterdi. Bu yıl Olivtech ve Ekoloji İzmir fuarları, 17 bin 630 kişi tarafından ziyaret edildi. Fuarlar, yapılan iş bağlantıları ile yüzleri güldürdü, ziyaretçi rekoru kırdı.

Geçtiğimiz yıl Ekoloji İzmir ile Olivtech 12 bin 400 kişi tarafından ziyaret edilmişti.

MEMNUN AYRILDILAR
Ödüllü zeytinyağlardan, aromatik tatlara, bademli zeytinlerden son teknolojik makinelere kadar zeytine dair her şeyin yer aldığı Olivtech’e 254 firma katıldı.

Organik sertifikası olan ürünlerin sergilendiği Ekoloji İzmir’de ise 113 katılımcı ziyaretçiler ile bir araya geldi. Toplam 367 firmanın stant açtığı fuarlarda, katılımcıların görüşleri mutlu etti.  Fuarlardan memnun ayrıldıklarını dile getiren temsilciler, Türkiye’de kendi alanlarında düzenlenen tek ihtisas fuarları olan Ekoloji İzmir ve Olivtech’e desteklerinin devam edeceğini belirttiler.

NE DEDİLER?

Zafer Göynügür (ETO Yönetim Kurulu Başkanı):

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) olarak fuarı sadece ürün sergilenecek bir alan olarak görmüyoruz. Etkinliklerimizle fuara hem renk hem de değer katmak için çabalıyoruz. Kurumsal üyelerimizle birlikte fuara sahip çıkarak Türkiye’nin her bölgesinden fuara katılımın gerçekleşmesini, bu sayede fuarda sergilenen ürün yelpazesinin geniş olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.

Atilla Totoş (Zeytin Dostu Derneği Genel Sekreteri):

41 ilinden zeytin çıkan bir ülke için bu tarz fuarların önemi büyük. Fuar sektörümüz açısından da çok büyük önem arz ediyor; katılımcılar fuarda yeni teknolojilerle ve değişik bölgelerden gelen sektör temsilcileriyle tanışıyor. Fuar kapsamında düzenlenen sempozyum, panel gibi etkinlikler ise başlı başına bir değer.

Nebahat Kılıç (Marka Tekstil Kurucusu):

İzmir Organik Ürünler Fuarı’nı büyüme anlamında başarılı buluyorum özellikle gıda firmalarında büyük artış var. Bu fuarın gelişmesi için tüm sektör paydaşlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmamız önemli. Hep birlikte çalışırsak Ekoloji İzmir Fuarı’nı çok daha iyi bir noktaya getirebiliriz.

Cem Demirci (Poyrazcan Gıda Dış Ticaret Müdürü):

İzmir firması olarak bu fuara ilk kez katılıyoruz. Egeli müşterilerimizle ve ziyaretçilerimizle bir araya gelmek, ürünlerimizin tanıtımını sağlamak bizim için güzel bir imkan oldu.

Alper Alhat (Akhisar Ticaret Borsası Başkanı):

Akhisar olarak zeytinin ve zeytinyağının adının geçtiği her platformda yer almaya çalışıyoruz. Olivtech Fuarı’na ilk düzenlendiği yıldan beri katılıyoruz. Fuarda beklediğimiz ilgiyi görmekten mutluyuz. Biz zeytinimizi seviyoruz, şehrimizi seviyoruz; sektörümüz yeni yeni gelişen bir sektör, bu nedenle sektörel fuarlar bizim için çok önemli.

Kaya Yağcı (Yağcı Makine Firma Sahibi):

25 yıldır sektörün içindeyim. İnsanların fuarlara katılma amacı yenilikleri takip etmek ve yeni şeyler keşfetmektir; inovasyon arayışıdır. İZFAŞ’ı bu konuda kutluyorum. Her fuarda inovatif bir fikri ön plana çıkarmak lazım ki insanlar “Ben o fuara gittim, hiç görmediğim bir şey gördüm.” desin. İZFAŞ’ın organizasyon yapısında var olan inovasyon ruhu, yaptıkları fuarlara da yansıyor.

Ayşe Boz Aktaş (Çınarlı Makina Dış Ticaret Sorumlusu):

Olivtech Fuarı’nın sabit katılımcılarından biriyiz, fuarın ilk yılından beri katılım gösteriyoruz. Fuarın geri dönüşleri çok olumlu oluyor. Müşterilerimizle aynı platformda buluşmak hem bizi hem de müşterilerimizi memnun ediyor.

Atilla Ertem (OTS Firma Sahibi):

Türkiye’nin tek sertifikalı organik ürünler fuarı olan Ekoloji İzmir bu özelliği açısından çok önemli bir fuar. Ekoloji İzmir, tüketicilere de direkt ulaşan bir fuar oluğundan aslında bir fuardan daha fazlası diyebiliriz. Ekoloji İzmir, tüketicilere tadım şansı sunarken aynı zamanda sektör profesyonellerinin de iş görüşmeleri yapabildikleri konsept bir fuar. Dünyanın 50 ülkesinde fuara katıldım, bence Türkiye’nin en güzel fuarı, Ekoloji İzmir.

Aytaç Polat (Orimpex Textile Müşteri Temsilcisi):

Düzenli olarak Avrupa fuarlarına da katılıyoruz. Ekoloji Fuarı her sene gelişerek, büyüyerek yoluna devam ediyor. Katılımcı ve ziyaretçi sayısıyla bu fuarın gelecekte Avrupa standartlarında bir fuar olacağına inanıyoruz.

ETKİNLİKLER GÖZ DOLDURDU
Ünlü şefler Refika Birgül ve Özgür Şef’in katılımıyla organize edilen “Ünlü Şefler İle Yemek Şovu”, konusunda uzman akademisyen, yazar, sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen sempozyum, çalıştay ve paneller, zeytinin hikayesini anlatan “Ölümsüz Z” belgesel gösterimi, uygulamalı tadım eğitimlerinin yapıldığı “Zeytinyağı Tadım Atölyesi”, zeytinyağı tadımlarının gerçekleştirildiği “Oil Bar”, organik menüsü ile hizmet veren “Organik Restoran”,  fuardaki tüm organik ürünlerin bir arada sergilendiği “Demo Dükkan”  ve “Sağlıklı Pazar” ile fuarlar renklendi,  sağlıklı yaşam için yol gösterdi.

Ayrıca bu yıl Olivtech kapsamında İran’dan gelen iş adamları Fuar İzmir’de bir toplantı gerçekleştirdi. Ege Bölgesi İran İşbirliği Derneği ve İran Zeytin Derneği üyelerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, zeytin sektörüne yönelik Türkiye ve İran yatırım olanakları değerlendirildi.

Fuar İzmir’den çıkan topraklar “Ekoloji Ormanı” oluyor

Geçtiğimiz yıl başlatılan “Ekoloji Ormanı” bu yıl da yeşile katkıda bulunmaya devam ediyor.  Bu yıl katılımcı ve ziyaretçiler adına 740 fıstık çamı, Fuar İzmir’den çıkan toprakların yer aldığı Evka 7’ye dikilecek. Geçen yıl Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında 600 adet fıstık çamı Kadifekale’ye dikilmişti.

Fuarları Ziyaret Eden İller
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Zonguldak.

Fuarları Ziyaret Eden Ülkeler
ABD, Almanya, Avusturya, BAE, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Danimarka, Dominik Cumhuriyeti, Fas, Filistin, Fransa, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kanada, Kırgızistan, Kore, Libya, Lübnan, Malta, Mısır, Moritanya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Senegal, Sierra Leone, Singapur, Suriye, Tayvan, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Yunanistan.

 
Enflasyon dibe vurdu: 3 yılın en düşüğü
 
CHP’li başkanlar Ankara yolcusu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Mayıs 2016 Çarşamba 07:10

Bu fuara sadece gaziemir ve bucadakiler gidiyor herhalde :) izmirin her yerine uzak bu fuara gidemiyoruz bile. yeri son derece yanlış. herkesin ulaşabildiği noktada olmalıydı.

Yorumu oyla      11      5  
3 Mayıs 2016 Salı 11:36

Halka da açık bir fuarın ziyaretçi sayısı daha fazla olmalı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyon dibe vurdu: 3 yılın en düşüğü
Enflasyon Nisan'da yıllık bazda sert düşüş yaşadı. Nisan ayında TÜFE yüzde ...
Bakanlık o çakmakları yasakladı!
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, çocukların dikkatini çekerek kullanmaya sevk ...
İzmirli iş kadınlarına Diyarbakır’dan davet var
Koordinatörlüğü İzmir Ticaret Borsası tarafından yürütülen Türkiye Odalar ...
 
Yorgancılar’dan sanayicilere uyarı: Son güne kalmayın
Çalışma Bakanlığı’nın zorunluı hale getirdiği, Mesleki Yeterlilik Belgesi ...
EİB’in ihracatı 1 milyara dayandı!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Nisan ayında 974 milyon 965 bin 701 dolar ihracat gerçekleştirdi.
Altın 15 ayın zirvesine yaklaştı!
Altın fiyatları, dolardaki gerileme ve küresel hisse senetlerindeki düşüşten ...
 
Kıdem tazminatıyla ilgili flaş gelişme!
Yeni düzenleme ile kıdem tazminatları, bireysel emeklilik benzeri fonlu ...
Pehlivanoğlu'nun 58. Şubesi Kuşadası'nda açıldı
Tarihi, denizi, doğası Ege’nin pırlantası Kuşadası'nda Hanif Pehlivanoğlu ...
EMO İzmir'den EPK teklifine tepki!
TBMM'de komisyondan geçen Elektrik Piyasası Kanunu'yla (EPK) ilgili değişiklikler ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva