HABERLER>GÜNCEL
13 Şubat 2016 Cumartesi - 17:21

İzmir'de isyan: Bize gazilik onurunu verin

Malul gazi olarak kabul edilmeyen polis ve askerler İzmir’den yetkililere seslendi. Devletten maddi bir beklentilerinin olmadığının altını çizen polis ve askerler, “Bizlere gazilik onurumuz verilsin istiyoruz. Gazilik onurumuzdan başka hiçbir beklentimiz yok” dedi.

İzmir de isyan: Bize gazilik onurunu verin

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde silahlı çatışma sonucu yaralanan ancak ‘gazi’ unvanı almayan polis ve askerler Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda yetkililere seslendi.

Malul gazi olarak kabul edilmeyen polis ve askerler, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamında ‘malul gazi’ olarak kabul edilme isteklerini dile getirerek Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasını istedi.

Devletten maddi bir beklentilerinin olmadığının altını çizen Malul Sayılmayan Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mesut Kılıçaslan, “Bizlere gazilik onurumuz verilsin istiyoruz. Gazilik onurumuzdan başka hiçbir beklentimiz yok” dedi.

YETKİLİLERE SESLENDİ: BU AYIBIN GİDERİLMESİ GEREKİYOR
Yaklaşık 9 bin 600 kişinin bu durumdan mağdur olduğunu belirten Kılıçaslan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan başta olmak üzere yetkililerden yardım istedi. Bu ayıbın giderilmesi gerektiğinin altını çizen Kılıçaslan, “Dedelerimiz nasıl Çanakkale’de omuz omuza  vererek mücadele etmiş, ‘Çanakkale Geçilmez’ yazdıysa bizler de bugün Güneydoğu’da ‘Güneydoğu Geçilmez’ olarak yazdık. Kimimiz kurşun yedi, kimimiz mayınlara bastı, kimimiz uzuv kayıpları oldu, gözlerimizde bozukluklar oldu. Fakat bizler ‘gazi’ olarak adlandırılmadık. Bu durumdan çok rahatsızız. Benim parmaklarım bu şekilde ama 2 milim daha eksik olmadığından dolayı malul gazi olarak kabul edilmiyorum. Bu bizim bir ayıbımızdır. Yetkililerin bu ayıbı gidermesini bekliyoruz” diye konuştu.

DEVLETTEN MADDİ BEKLENTİMİZ YOK GAZİLİK ONURUMUZU İSTİYORUZ
Devletten maddi bir beklentilerinin olmadığını sadece ‘gazilik onurunun’ kendilerine verilmesini istediklerini vurgulayan Kılıçaslan, “Bizlerin sahipsiz olmadığının gösterilmesi lazım. Bugün bize sahip çıkılmazsa yarın askere gidecek kişiler bulunmayabilir. Bizlere sahip çıkılsın, bizler gittiğimiz yerlerde ‘Devletimiz bize sahip çıktı. Sizler de aslanlar gibi gidip mücadelenizi verin, arkamızda koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti var’ diyelim. Biz bunu yapalım ki bizden sonraki nesiller de bu vatan için hizmet etsin. Sayın yetkililer bugün İzmir’deyiz, yarın Ankara’dayız, Türkiye’nin her yerinde biz varız. Türkiye’nin neresine giderseniz malul  sayılmayacak  şekilde yaralanmış insanlar var. Bu insanlara sahip çıkalım, bu insanların yalnız olmadığını gösterelim. Psikolojik olarak yanında olalım, maddi manevi yanında olalım. Biz devletten maddi yardım istemiyoruz. Bizlere gazilik onurumuz verilsin istiyoruz. Gazilik onurumuzdan başka hiçbir beklentimiz yok. Gittiğimiz yerlerde diyelim ki  ‘Biz gittik devletimiz için çarpıştık, yaralandık, malul olduk ve devlet de bize karşılığında bu övünç madalyasını verdi.’ Bizden sonraki kuşaklar da gitsin bu devlet için kanlarını, canlarını seve seve versinler” ifadelerini kullandı.

Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin değişmesini istediklerini belirten Kılıçaslan, “Sağlık Yeteneği Yönetmeliği değiştiği zaman hepimizin olmasa bile çoğu zor durumda olanlarımızın sorunu çözülecek. İnşallah gazilik unvanımızı alır tekrar karşınıza geçer devlet büyüklerimize teşekkür ederiz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

 
Bahçeli: Suudi Arabistanla yan yana geliniyorsa...
 
Davutoğlu: Orada tek barikat kalmadı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 13 Şubat 2016 Cumartesi 21:25

muhalefet partileri nerede akp hükümeti yasa çıkartarak GAZİ VE ŞEHİT kelimelerini kaldırdı yerine vazife malulu ve vazife başında ölümü getirdi çünkü kendileri ülkemizi darülharp olarak görüyorlar yolda yürüyen birini kafasına taş düşüp vefat etse ŞEHİT sayıyorlar ŞEHİT liği itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni ardına koymuyorlar muhalefetin bu konuyu mecliste gündeme getirip ortalığı ayağa kaldırmaları gerekir sizlere sesleniyoruz nerdesiniz EEEEEEYYYYYYYYYYY BAHÇELİ EEEEEEEEEEEEEEYYYYYYYYYY KILIÇDAROĞLU

Yorumu oyla      11      5  
Güven Gürses 13 Şubat 2016 Cumartesi 19:59

Başkanın çalışmalarını ve açıklamalarını çokdoğru inşallah hep birlikte onurumuzu alırız olmazsa hepbirlikte ANKARADA Toplamanın.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’den iddia: Yunanistan ‘Zürafa’yı işgal edecek!
İzmir’de bir araya gelen Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası (EKSEN), ...
Gediz Üniversitesi’nden hayat kurtaracak buluş!
Gediz Üniversitesi'nde soba ve şofben zehirlenmelerinden kaynaklanan ölümlere ...
İzmir’deki bomba ‘açığa alma’ kararında çarpıcı tespitler
İzmir merkezli gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasını yürüten ...
 
Pembe taksi tartışması’na İzmir bakışı: Başkanlar ne dedi?
Sivas’ta hayata geçen uygulama ülke gündemine otururken, Susam ve Anık’tan çarpıcı mesajlar geldi.
'Kamyonet çetesi'nin reisi harem kurmuş!
Çaldıkları kamyonetleri kaçak yollarla Suriye'ye götürüp satan çete yakalandı. ...
İzmir’de kaçak tavuk kesimi baskını!
İzmir’in Buca İlçesi'nde, ihbar üzerine düzenlenen operasyonda bir çadırın ...
 
İzmir’de zincirleme kaza: 5 yaralı
İzmir’in Konak İlçesi'nde, 4 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
İzmir’de pompalı dehşet: Sokak ortasında öldürüldü
İzmir’in Buca İlçesi'nde, sokakta yürüdüğü sırada kimliği belirsiz bir ...
Suudi uçakları İncirlik'e geliyor!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan uçaklarının İncirlik'e ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva