HABERLER>GÜNCEL
11 Aralık 2016 Pazar - 12:54

İzmir’de İstanbul yası: Bayraklar yarıya indi, teröre lanet yağdı!

Kara haber sonrası ülkede 1 günlük milli yas ilan edilirken, İzmir’de de bayraklar yarıya indirildi. İstanbul’daki patlamaya nedeniyle kent yasa boğulurken, siyaset ve iş dünyasından da teröre lanet mesajları yağdı.

İzmir’de İstanbul yası: Bayraklar yarıya indi, teröre lanet yağdı!

EGEDESONSÖZ – Türkiye dün gece İstanbul’dan meydana gelen bombalı saldırılarla sarsıldı.  

Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında iki patlama meydana geldi. Vodafone Arena yakınında ve Maçka Parkı'nda iki patlama oldu. İki patlamada 30'u polis 7'si sivil, 1'i kimliği tespit edilememiş 38 kişi şehit oldu. Saldırılar nedeniyle yaralananların sayısı ise 155 olarak açıklandı.



Kara haber sonrası ülkede 1 günlük milli yas ilan edilirken, İzmir’de de bayraklar yarıya indirildi. İstanbul’daki patlamaya nedeniyle kent yasa boğulurken, siyaset ve iş dünyasından da teröre lanet mesajları yağdı.

SİYASET DÜNYASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu: İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısında şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileriz. Ulusumuzun başı sağ olsun.

İl Başkanları

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven: İstanbul'daki hain saldırıyı kınıyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican: İstanbul'da masum insanlarımıza haince bombalı saldırıda bulunan kalleşleri lanetliyorum. Şehitlerimize Allahtan Rahmet diliyorum.  Ocağımıza ateş düşürenler bilsinler ki hem bu dünyada hem ahirette misli ile yanacaklar.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: İstanbul'da meydana gelen alçak ve hain saldırıda Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan Rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

CHP
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Birliğimize, beraberliğimize kast eden hainler yine saldırdı. Teröre ve terörün arkasındaki tüm karanlık güçlere lanet olsun. Milletimize bu acıları yaşatanlara lanet olsun. Böyle büyük bir acıyı bile sistem tartışmasına çekenlere de yazıklar olsun.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke: 38 canımızı yitirdik. Hayatını kaybedenlere rahmet, ülkemize başsağlığı diliyorum. Türkiye'yi teröre, ölüme teslim etmeyeceğiz!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı: Terör 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde geldi ve insanlarımızı vurdu. Terör insanlığa düşman. Ülkemize sabır diliyorum.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Çok alçakça bir terör saldırısı ile ülkemizin kıymetli evlatlarını yitirdik. Terörü ülkemize taşıyanlar ve önleyemeyenlerden hesap sorulsun. Ölenler, yaralananlar üniforma değil ki gencecik insanlarımız. Terörü ülkemizin başına bela ettiniz. Başkanlık için yanıp tutuşan utansın.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: İnsan hayatını hedef alan, hiçe sayan tüm düşüncelere, ideolojilere, teröre lanet olsun!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay: İstanbul’da görev başında şehit düşen polislerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Türkiye'mizin başı sağ olsun. Terör ‘Adın kalleş olsun’. Acı hepimizin, göğüsleyeceğiz. Ne teröre teslim olacağız ne demokrasi düşmanlarına.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Bu saldırıyı lanetliyorum. Kayıplarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yine istihbarat ve yönetim zaafı. Ordumuzun ve polisimizin yanındayız. Biz teröre karşı milletçe bir ve beraberiz.  Çağrıya gerek yok. Sınır güvenliği yok. İstihbarat? Ajanlar cirit atıyor. İşinizi yapın kardeşim!

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam: Beşiktaş'taki patlamayı şiddetle kınıyor ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun Türkiye’m. Teröre ve terörün arkasındaki tüm karanlık güçlere lanet olsun!

AK PARTİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hükhet Hotar:
Ülkemizin huzur ve güvenliğine yapılan İstanbul'daki hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Hainler başaramayacaksınız !

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Türkiye'ye diz çöktüremeyeceksiniz, Büyük Türkiye hedefinden geri döndüremeyeceksiniz. Yılmadık, yorulmadık, yürümeye devam edeceğiz.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli: İstanbul'daki alçak terör saldırısını şiddetle lanetliyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Teröre lanet olsun.  Kökünü kazıyacağız. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa, milletimize sabır diliyorum.

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık: İstanbul'da meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bir ölür bin çoğalırız. Diz çökmedik çökmeyeceğiz. Başaramayacaksınız.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan: İstanbul'da Çevik Kuvvetimize yapılan hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliğine kasteden alçaklar başaramayacaksınız!

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya: İstanbul'da gerçekleşen hain saldırıyı lanetliyorum! Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Asla diz çökmeyecek, asla teslim olmayacağız! Başaramayacaksınız, hedeflerinize ulaşamayacaksınız, bu milletin üzerine prangalar geçiremeyeceksiniz! Alemde şer, Oğuz'da er tükenmez. Başaramayacaksınız. Bu bayrak asla inmeyecek. Bu vatan asla bölünmeyecek. Milletimizin başı sağ olsun. Bayrağımıza, istiklalimize, vatanımıza, canları pahasına sahip çıkan kahraman polisimizin yanındayım.

MHP
MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural:
Teröristlere lanet, şehitlerimize rahmet! Başımız sağ olsun... Allah milletimizi korusun... Acımız büyük. Acımızı ifadeye kelimeler yetersiz ama; birliğimizi, bütünlüğümüzü, huzurumuzu ve güvenliğimizi sağlamaya gücümüz, inancımız yeter.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu: Türkiye diz çökmeyecek. Teröre karşı tek yürek. Teröre lanet olsun.  Allah belanızı versin.

HDP
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan: Şiddetin boyutu hedefi ne olursa olsun insana yönelmesini nefretle kınıyorum.

İŞ DÜNYASI

"Terörün panzehiri güçbirliği olmalıdır"
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısına ilişkin mesaj yayınladı. Yorgancılar mesajında ülkemizin çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altında olduğunu belirterek, gelinen noktada adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi verildiğine dikkat çekti. Yorgancılar mesajında şunları söyledi: “Ülkemiz çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altındadır. Dünyanın en stratejik coğrafyalarından birinde bulunan Türkiye çok farklı amaçlar ve çıkarların çatıştığı Ortadoğu bataklığına uzun bir süredir sürüklenmek isteniyor. Bu yönde hain saldırılardan biri daha İstanbul’da gerçekleştirildi. 38 canımızı kaybettiğimiz terörü, teröre yardım ve yataklık edenleri şiddetle lanetliyoruz. Şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Türkiye bir taraftan devleti ele geçirmeye çalışan sinsi bir örgütle mücadele etmeye çalışırken, diğer taraftan da Fırat Kalkanı gibi çok önemli bir operasyonu yürütmekte ve sınır güvenliği ile ilgili mücadelesini sürdürmektedir. Gelinen noktada Türkiye adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Görülmelidir ki, siyaset üstü bir yaklaşımın zorunlu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Siyasetteki birliktelik; halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır. Lanetlemekten belki yorulduk ama çözüme ulaşıncaya kadar hep birlikte mücadelemiz devam edecektir. Tek bir amaç etrafında tek yürek olarak birleşmeliyiz ki bu beladan kurtulabilelim. Yurtta Sulh, Cihanda Sulh. Ülkemizin birliğini, dirliğini hiçbir kuvvet bozamayacak, hedeflerinden hiçbir kuvvet uzaklaştıramayacaktır.  Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki; tek devlet, tek millet, tek bayrak.”

Demirtaş: Bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz!
İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstererek, "Terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine, bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Vodafone Arena Stadyumu yakınında bombalı araçla düzenlenen terör saldırısı nedeniyle yasta olduklarını belirtti.

Milleti büyük üzüntüye boğan alçak saldırının, terörün hain yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Demirtaş, "Terörün ülkemizi bölmesine, yaşam tarzımızı değiştirmesine, bizi sindirmesine asla izin vermeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, şehitlere rahmet, millete başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

"Türkiye 78 milyonuyla birliktedir, bütündür"
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk de saldırıyı lanetlediklerini ifade etti.

Şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Ünlütürk, şunları kaydetti: "Son dönemde artan terör saldırılarını gerçekleştirenler bilmelidirler ki Türkiye 78 milyonuyla birliktedir, bütündür. Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet vazgeçilmezimizdir. Terör saldırıları, Türkiye'yi bölme amacına ulaşamayacaktır. Türkiye'nin terörden temizlenmesi için bütün ihracatçılar her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bundan sonra da Türkiye'nin refahı ve gelişmesi için tüm kararlılığımızla ve azmimizle çalışmaya, üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz."

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: İstanbul Beşiktaş'ta dün akşam yaşanan hain terör saldırısı hepimizi büyük üzüntüye boğdu. Terörü lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden 30'u polis, 8'i sivil olmak üzere 38 şehidimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz. Hiçbir saldırı halkımıza diz çöktüremeyecek, ulusal birliğimizi bozamayacak, ülkemizi yolundan alıkoyamayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun".

 
Bahçeli: Türk milleti meşum ve melun oyunları...
 
CHP MYK olağanüstü toplanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Bir günlük milli yas ilan edildi
İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle bir gün süreyle milli yas ilan ...
Bayraklı Belediyesi çalışanı FETÖ’den tutuklandı!
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Öget Mermer ‘Bylock’ kullandığı ...
Görgü tanıkları patlama anını anlattı!
Beşiktaş'ta meydana gelen bombalı saldırının ardından görgü tanıkları, olay anını anlattı.
 
Türkiye'nin yüreği yanıyor! 2 bombalı saldırı: 38 şehit
İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleştirilen çifte bombalı saldırıda 30 emniyet ...
Savcı açıkladı: Darbeci askerlerin başındaki kişi...
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "İstanbul'daki darbeci askerlerin ...
FETÖ'nün 'mahrem imamları'na operasyon
FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki "mahrem imamlarına" yönelik ...
 
'Himmet' operasyonunda 35 kişi yakalandı
FETÖ'ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları gerekçesiyle ...
Belediye-İş'te İzmir ekibine ihraç kapıda!
Belediye İş Sendikası genel merkezi İzmir’de faaliyet gösteren kendilerine ...
Ensar Vakfı’nın ‘İzmir Başkanı’ hayatını kaybetti
Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker hayatını kaybetti.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva