HABERLER>EKONOMİ
12 Aralık 2017 Salı - 17:18

İzmir'de işçiler taşerona karşı sokakta!

İzmir'de, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası üyeleri, taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

İzmir de işçiler taşerona karşı sokakta!

Hükümetin taşeron işçilere yönelik kadro çalışmaları sürerken, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası üyeleri de İzmir'de basın açıklaması yaptı. CHP İzmir Milletvekili Tacetttin Bayır ile bazı ilçe belediye başkanlarının da destek verdiği Cumhuriyet Meydanı'ndaki basın açıklamasını Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan yaptı.

Hükümetin taşeron şirket işçilerine yönelik açıklamasında belirsizlikler olduğunu söyleyen Çalışkan, şunları kaydetti:

"Yüzbinlerce taşeron şirket işçisini ilgilendiren bir konunun doğrudan muhatapları olan sendikalarla müzakere edilerek atılacak adımların olgunlaştırılması gerekirdi. Ancak böyle bir süreç işletilmemiş ve taşeron işçilerin yıllardır süren kadro beklentisi günlük siyasete konu edilmiştir. Açıklığa kavuşan konu, belediye hizmetlerinde çalışan işçilerin kadro beklentisinin boşa çıkarılmış olmasıdır. Belediye şirketlerinde istihdam koşulları ve sendikal haklar belediye yönetimlerinin işçi sınıfına verdiği değerle doğrudan ilgilidir. İşçi sınıfına ters düşen belediye yönetimleri altında, sendikal hak ihlalleri ve kötü çalışma koşullarına karşı çetin bir mücadele bizleri beklemektedir. Bu nedenle hükümet yetkililerince verilen müjde ne yazık ki belediye hizmetlerinde çalışanlar için belediye yönetimlerinin işçi sınıfına verdiği değerle sınırlandırılmıştır. Belediye şirketlerindeki belirsizlik güvencesizliğe temel olacaktır."

Hükümetin belediye şirketlerinde çalışan 100 bin işçiyi kadro sürecinin dışına ittiğini savunan Remzi Çalışkan, "Hükümet, belediye hizmetlerindeki taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 400 bin işçiyi de belediye şirketlerine göndererek taşeronluğu bitirdik söylemini kurmakta ve bizden buna inanmamızı beklemektedir. Önce belediye şirketleriyle, esas olarak da 2004 yılından başlayarak başta 5393 sayılı Belediye Kanunu olmak üzere yerel yönetim yasalarıyla güvenceli kamu istihdamının dışına çıkarılan belediye hizmetlerinde çalışan yüzbinlerce işçinin kadro beklentisi yapılan açıklamalarla boşa çıkarılmıştır" diye konuştu.

Açıklamalara göre, belediye hizmetlerinde çalışan taşeron şirket işçilerine kadro değil, belediye işverenlerinin insafına göre belediye şirketlerinde istihdam kapısı aralandığını da ifade eden Çalışkan, şöyle dedi:
"Şimdi yapılan iş geriye dönüş anlamına gelmekte, işçilerin güvenceli kamu istihdamı beklentisi bir kez daha boşa çıkarılmaktadır. Yapılacak düzenlemenin bu eksiklikler giderilerek değiştirilmesi talebimizi bugünden başlayarak yeniden dile getiriyoruz. Sürecin açık ve şeffaf yöntemlerle yapılmasını, merkezi yönetim kurumlarına alınacak işçilerin şu anda çalıştıkları şirketlerin, hizmet verilen kurumlar ile işçilerin isimlerinin yayımlanmasını ve kaç işçinin bu işlemden yararlanacağını bilmek, kamuoyunun temel beklentisidir. Bunun için işçi konfederasyonları temsilcilerinin değerlendirme ve kadroya alınma sürecine dahil edilmesiyle kadro işlemleri konusunda toplumsal mutabakat sağlanması mümkün kılınacaktır. Kadro işlemleri için komisyon kurulmasını talep ediyoruz."

 
CHP Dikili, Algır'la "devam" dedi
 
Yurt dışına çıkacaklar dikkat... Zam geliyor!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
süleyman 16 Aralık 2017 Cumartesi 09:34

Acaba sendika gercekten kadro istiyormu okadar kurnazlar nezaman hükümet belediyeler kendi şirketleri bünyesinde işçiler calıştırsın dedi hemen sesleri yükseldi düzenlemeyi okur okumaz kadro diye bağrırmaya başladılar okadar işçi mahkemeye verdi sendika hic yanlarında durmadı

Yorumu oyla      11      5  
Bahriyeli 13 Aralık 2017 Çarşamba 07:53

Silahli silahsiz die ayirmamak lazim arkadasim tum guvenlikciler alinmali biz zaten bu yuzden kaybediyoruzz kendi icimiDe parcalanmisizz

Yorumu oyla      11      5  
sezo 12 Aralık 2017 Salı 18:32

ÖZel güvenlik görevlileri taşerondan mutlaka çıkartılmalı. en azından silahlı özel güvenlik görevlileri çıkartılırsa iyi olur. insan canını ve malını koruyan bu insanlar taşeron yüzünden hakettiklerinden daha az maaşa ve fazla çalışma saatleri ile hayat sürdürüyorlar. üstelik yasa gereği de seslerini çıkaramıyorlar! çübnkü özelgüvenlik görevlilerinin malesef grev hakkı sendikalaşma hakkı bulunmuyor!!!

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir bu işin cenneti ancak kimse farkında değil!
Topraksız seracılıkta İzmir’in jeotermal kaynakları bakımından oldukça ...
O sendikada İzmir ekibi ihraç edilmişti... Kararlar tamamen iptal!
Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu, gelini ve ...
Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren haber!
Yargıtay, kredi masrafında geri ödeme tartışmalarına noktayı koydu. Tüketici ...
 
İzmirli fırıncılardan 'açık ekmek' tepkisi
İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, sokaklarda ve semt pazarlarında ...
Sürücüler dikkat! Muayeneye zam geliyor!
Araç muayene ücretleri, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere yeniden değerleme ...
Dolar güne nasıl başladı? İlk rakamlar...
Dolar fiyatları TL karşısında dünkü değer kaybının ardından güne yatay ...
 
Dolar düşüşte! İşte son veriler
Dolar fiyatları başta Meksika pesosu olmak üzere gelişmekte olan ülkelerin ...
İzmirli iş insanları ekonomik büyüme için ne dedi?
İzmirli iş insanları üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin açıklamalarda ...
Uzmanlardan korkutan açıklama! Ege'nin simgesi yok oluyor!
Geçen yıla kadar tezgâhlarda 3 ila 5 TL’ye satılan sardalya ve hamsinin ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva