HABERLER>GÜNCEL
17 Mart 2017 Cuma - 14:43

İzmir’de İngiliz papaza istismar davası!

İzmir’in Menderes İlçesi'ne bağlı Özdere'deki bir kilesinin papazı olan İngiliz George B.'nin (72), Ukrayna uyruklu Svitlana Ö. (39) ile 6 yaşındaki biri kız diğeri erkek ikiz çocukları E.Ö., G.Ö.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 28 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılandığı dava erte

İzmir’de İngiliz papaza istismar davası!

Eşinde ayrı, iki çocuğuyla birlikte, eskiden belde olan Özdere Mahallesi'nde yaşayan, ücret karşılığı İngilizce dersi veren Svitlana Ö., 19 Ağustos 2016 tarihinde, sahil beldelerinde bulunan Hıristiyanların dini önderliğini yapan, bir kilisenin papazı olan George B.'nin eşine, bir süreliğine çocuklarını bırakmak için Çukuraltı Mahallesi'nde bulunan evlerine gitti.

Eşinin İngiltere'de olduğunu söyleyen papaz George B., genç kadını kapıda karşılayıp bir kez normal olarak sarıldı. İddiaya göre kadına bir kez daha sarılan George B., bu kez kalçalarını okşadı. Bunun üzerine Svitlana Ö. iki çocuğunu da alıp evden çıktı. George B.'nin aynı eylemi daha önce bıraktığında çocuklarına da yaptığını öğrendiğini belirten Svitlana Ö., Menderes Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

Jandarma tarafından gözaltına alınan George B., nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı İlhami Başkurt, şüpheli George B. hakkında 'cinsel istismar' suçundan 28 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık George B.,  avukatı Hakkı Çelik ile müdahilikleri kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli, annenin avukatı Seda Gürel ile çocukların avukatı Selami Akyol katıldı. Suçlamayı kabul etmeyen, 11 yıldır Özdere'de yaşadığını söyleyen sanık George B., "Svitlana eşim ile iki yıldır tanışıyor. Ben kendisiyle hep mesafeli kaldım. Kendisi kiliseye iki üç kez ziyarete geldi. İngilizce ders verdiği için çocuklarını bırakacak yer bulamıyordu. Çocuklarını iki üç kez eşime bıraktı. Evimiz triplekstir. Ben üst katta kalıyordum, çocuklar ise alt katta. Ben onları hiç görmüyordum. Çouklarla hiç yalnız kalmadım. Olay günü eşim yurt dışındaydı. Svitlana kucağında kız çocuğu ile kapıya geldi. Ben de hoşgeldiniz diyerek çocuğu kucağındayken sarıldım. Herhangi cinsellik, seks düşüncem yoktu. Kısa bir süre sonra çocukları alıp gitmek istedi. Uğurlarken bir kez daha sarıldım. Kalçalarını elleyip, dokunmadım. Bana iftira atıyor. Bu ağır bir yalandır. Çocuklarına ve kendisine karşı bir cinsel nitelikli davranışım olmamıştır" dedi. Mahkumiyet halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ettiğini söyledi.

Sanığın avukatı Hakkı Çelik ise "Kendi cemaat davranışları olarak, gelen kişileri sarılarak karşılıyorlar. Herhangi cinsel bir düşüncesi olmamıştır. Oturduğu evin alt kısmı camdır, her taraftan rahatlıkla görülmekte. Çocuklar bu salonda ağırlanmıştır. Müvekkilimin çalışma odası üst kattadır. Çocuklarla hiçbir zaman yan yana gelmemiştir" dedi.

EŞİYLE ARASI İYİ DEĞİLDİ
Tanık olarak dinlenen ve tercüman eşliğinde ifede veren sanığın George B.'nin eşi Allison Margaret B., "Svitlana ile iki yılı aşkın bir süredir tanışıyoruz. Selçuk'ta bir arkadaşı vardır, başka arkadaşı yoktur. Kendisi ile arkadaşlık bağı kurdum. Kendisine ve çocuklarına yardımlarda bulundum. Ders vermeye veya alışverişe gideceği zaman çocuklarını evde yalnız bırakıyordu. Bunun tehlikeli olduğunu, isterse çocuklarına bakabileceğimi söyledim. Birer ay arayla üç dört kez çocukları benim evime getirdi. Torunumun oyuncakları ile oynayıp vakit geçiriyorlardı. Eşimin ofisi üst kattaydı, onun yanına hiç çıkmadılar. Yalnız kalmış değildir. Eşim ben İngiltere'deyken beni aradı, 'Svitlana'nın çocukları bırakmaya geldiğini, kucağındaki kızın ağlaması üzerine bırakmadığını ve çok telaşlı olduğunu, ona sarılarık karşıladığını ve  'Çocukları burada bırakamam' diyerek gittiğini söyledi. O akşam geç saatte Svitlana bana 'Çocukları George'la niye yalnız bıraktın, bu ne zaman oldu' şeklinde bir mesaj gönderdi. Ben de kendisine, 'Ne hakkında konuştuğunu bilemiyorum, çocukları George'la yalnız bırakmadım' şeklinde cevap yazdım. Ben neden eşime bu iftirayı attı bilmiyorum. Eşiyle arası iyi değildi, ondan şiddet görüyordu. Parasını çalıp Ukrayna'da ev bile almış. Tahminim devletin kendisine ve çocuklarına yaptığı yardımın kesilmesini önlemek için böyle bir iftira attığını sanıyorum" dedi.

Svitlana Ö.'nün avukatı Seda Gürel ise "Tanık, müştekinin eşinden sanki para çaldığını görmüş gibi ifade verdi. Müvekkilimin eşi ile olan proplemi daha eski tarihlidir ve eşinden şiddet görmüştür. Bu olayın ardından Ukrayna'ya gittiler. Şu anda Ukrayna'dalar. Kendisi ile telefonla konuştum, bir dahaki duruşmaya gelmelerini isteyeceğim. Kendileri para verilmesini sağlamak için bunu yapmış olsalar yurt dışına çıkmazlardı, bu iddia doğru değildir" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı ile uygulanan adli kontrol şartını kaldırılmasına karar verip, dosyadaki eksikliklerinin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Başbakan’ın Başdanışmanı da İzmir’de sahaya indi!
 
Yılın en hızlı pilotu İzmir'de belli olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! İzmir'de pompalı tüfekli soygun: Altınları alıp kaçtılar
Çiğli'de pompalı tüfekle bir kuyumcuya giren yüzü maskeli 2 kişi iş yerindeki ...
Otizmli çocuğa dayak dehşetine ne ceza çıktı?
29 yaşındaki F.K. hakkında, otizmli 6 yaşındaki Ö.S.’ye eğitim sırasında ...
FETÖ'nün 'sır kutusu' 8 aydır aranıyor!
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde ...
 
İzmir'de alkollü sürücü cami duvarına çarptı
İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, alkollü olduğu belirlenen 29 yaşındaki ...
İzmir’deki darbe davasında çarpıcı ifade: Emir veren amirim teröristmiş!
İzmir'de FETÖ/PDY'nin darbe girişimine ilişkin davada sanık Kukul, "Maalesef ...
ABD'den Türkiye'ye kritik ziyaret
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ...
 
İzmir'in o ilçesinde yine utanç: 13 yaşındaki çocuk hamile çıktı!
Çocuk gelin vakalarıyla gündeme gelen Kiraz ilçesinde yine bir utanç yaşandı! ...
Evini silah atölyesine çevirmiş!
Karşıyaka'da silah kaçakçılığı yaptığı ve bu amaçla silah fabrikası kurduğu ...
Kulağından filizlenmiş buğday çıktı!
Hatay'ın Hassa ilçesinde 13 yaşındaki kızın kulağında filizlenen buğday ameliyatla çıkarıldı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva