HABERLER>SPOR
24 Eylül 2019 Salı - 13:11

İzmir'de ilham veren bir futbol hikayesi: Sessiz, sedasız geliyorlar

İzmir'de çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumak için bir araya gelen mahallelinin kurduğu futbol takımı, Süper Amatör Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

İzmir de ilham veren bir futbol hikayesi: Sessiz, sedasız geliyorlar

İzmir'in Konak ilçesinde çocuklarını kötü alışkanlıklardan korumak ve spora yönlendirmek için kolları sıvayan mahallelinin kurduğu futbol takımı, Süper Amatör Lig'e yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

Kentin köklü kültüre sahip semtlerinden Gültepe'deki Toros Caddesi'nde yaşayan mahalleli, 1976 yılında kurulan ve amatör liglerde mücadele ettikten sonra faaliyeti durdurulan Torosgücü Kulübünü yeniden faal hale getirdi.

Takıma mahallenin çocuklarını alan ve elde edilen başarılarla her geçen gün sporcu sayısını artıran kulüp, bu yıl İzmir Süper Amatör Lig Merkez Grubu'nda mücadele etmeye hak kazandı.

Önümüzdeki hafta ligdeki ilk maçına çıkacak olan Torosgücü, 150'si aktif toplam 500 lisanslı sporcusuyla ilgi odağı oldu.

Türkay: "Bizim derdimiz çocukları sokaklardan kurtarmak"

 Torosgücü Kulübünün yöneticisi ve Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Murat Türkay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 dönemdir muhtarlık yaptığını, 2004 yılında canlandırdıkları takımın mahalle sakinlerinin desteğiyle hızla geliştiğini ifade etti.

Kulübü ayağa kaldırırken tek amaçlarının çocukları sokaktan kurtarmak olduğuna işaret eden Türkay, zamanla tesisleri yenilediklerini, daha ciddi düşünmeye başladıklarını aktardı.

"Eskiden antrenman yaptığımız saha topraktı ve ışıkları yoktu. Araba farlarıyla antrenman yapardık." diyen Türkay, kulübü nasıl ayakta tutacaklarını düşündükleri günlerden gelip, bugün 6 kategoride mücadele eden takımlarıyla daha üst liglere çıkmanın hayallerini kurduklarını anlattı. 

Miniklerde Göztepe'nin pilot takımı olarak da görev yaptıklarını vurgulayan Türkay, şöyle devam etti:

"Bir tane çocuğumuzu bile sokaklardan kurtarırsak, bizim için en büyük mutluluk olur. Takımdaki oyuncularımız mahallemizin yetiştirdiği değerler. Hepsi semtimizin çocukları. Kendi öz evlatlarımızın önünü açmaya, onlara sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Sporla uğraşan çocukların kötü alışkanlıklarla meşgul olması çok daha az. Bu bilimsel olarak da ortadadır. Yaptığımız işten dolayı çok mutluyuz. Başımızı yastığa koyduğumuzda içimiz rahat."

Türkay, takımın Süper Amatör Lig'de mücadele etme şansına ulaştığını, orada da başarılı olmak istediklerini ve bünyelerindeki çocuklara yeni imkanlar sağlayacak başarıların peşinden koşacaklarını sözlerine ekledi.

Çiftçi: "Onlar bir yerlere gelirse biz de mutlu oluruz"

Torosgücü Teknik Direktör Murat Çiftçi, bu yıl 6 kategoride mücadele verdiklerini, A takımlarının Süper Amatör Lig'de mücadele etmeye hak kazandığını söyledi.

Kaliteli bir kadro kurduklarını ve Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme hedefi koyduklarını anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:

"Hedefimiz büyük. BAL ligi inşallah nasip olur. Biz çalışmamıza devam edeceğiz. Bizim bir sevdamız var. Mahalle küçük, sevda büyük. 150'ye yakın aktif lisanslı sporcumuz var. Amacımız bu çocukları sporla ilişkilendirmek. Kötü alışkanlıklardan korumak. Tabii ki istenen oyuncularımız var. Üç oyuncumuzu Göztepe altyapısına kazandırdık. Karşıyaka Kulübünden arayıp 14 yaşındaki 2 oyuncumuza talip olduklarını söylediler. Amacımız onları bir yerlere getirmek. Onlar bir yerlere gelirse biz de mutlu oluruz." 

Torosgücü oyuncularından Faik Barış Kanlı ise mahallesinin takımında 2 yıldır oynadığını, daha önce de burada yetişen futbolcuların başka takımlara transfer olduğunu anlattı. (AA)

 
Engelli kadın bıçaklanarak öldürüldü
 
İzmir Körfezi şenlenecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe kupada ağırlığını koyacak
Süper Lig'de geçen hafta İttifak Holding Konyaspor'u 1-0 yenerek 5 hafta ...
Karşıyaka'da Toros görüşme odasına
Play-Off oynadığı geçen sezonun ardından, TFF 3. Lig 2. Grup'ta yine büyük ...
Pınar Karşıyaka'da Kennedy tamam
Basketbol Süper Ligi'nde sezon öncesi yeni transferlerden Tony Crocker'ın ...
 
Menemenspor'da Kurşunlu gitti
TFF 1. Lig ekiplerinden Ekol Göz Menemenspor'da teknik direktör Ramazan ...
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan istifa kararı!
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman edeceğini açıkladı.
TSYD İzmir Şubesi'nden Başkan Batur'a ziyaret
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi yönetimi, Konak Belediye ...
 
Karşıyaka'da golcüler sustu
TFF 3. Lig 2. Grup'ta ilk 3 maçta galibiyete hasret kalıp 1 puanla düşme ...
Karşıyaka'da voleybolda turnuva zamanı
Kadınlar Voleybol 1. Ligi A Grubu'nda yeni sezona iddialı hazırlanan Karşıyaka, ...
Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tur heyecanı başlıyor
Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tur mücadelesi yarın oynanacak 16 maçla başlayacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva