HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Mayıs 2016 Cuma - 08:00

İzmir'de Hıdırellez coşkusu

İzmir’in kalbi Konak’ta baharın müjdecisi Hıdırellez, her yıl olduğu gibi bu yıl da çok renkli ve coşkulu kutlandı. Konak Belediyesi’nce ilçenin dört farklı noktasında düzenlenen eğlencelerde müzik ve dans hiç eksik olmazken, kutlamalara katılanlar bolluk ve bereketin yanı sıra barış da diledi.

İzmir de Hıdırellez coşkusu

Konak Belediyesi’nce Alsancak, İkiçeşmelik, Tepecik ve Ege Mahallesi’nde düzenlenen Hıdırellez kutlamalarına on binlerce kişi katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eğlencelerin düzenlendiği alanları tek tek gezerek, İzmirlilerin Hıdırellez coşkusuna ortak oldu. İlk olarak Alsancak Vapur İskelesi önünde gerçekleştirilen eğlenceye katılan Başkan Pekdaş, Hıdırellez’in bolluk, bereket, sağlık, huzur ve barış getirmesini dileyerek, "Bugün tutuğumuz dileklerin gerçekleşmesi için hep birlikte evrene güzel enerjiler göndereceğimiz bir gün. Bir Hıdırellez'i daha hep birlikte ve coşkuyla kutlamak için biradayız. Bolluk, bereket, sağlık hayatımızdan hiç eksik olmasın” dedi. Başkan Pekdaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nce düzenlenen ‘Laiklik için İnsan Zinciri’ etkinliğine destek de verdi. İzmir körfezini boydan boya kaplayan insan zinciri içinde yer alan Başkan Pekdaş, binlerce kişiyle birlikte el ele vererek laikliğe sahip çıktığını bir kez daha gösterdi.

- 'BAHARIN UYANIŞI' URLA'DA KUTLANDI

- KARŞIYAKA'DA 'ROMAN HAVASI' ESTİ

- HIDIRELLEZ ATEŞİ ÇEŞME'DE YÜKSELDİ

HIDIRELLEZ HATIRASI
Konak'ta Hıdırellez coşkusunun yaşandığı bir diğer yer ise, İkiçeşmelik Semti'ndeki İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nun bahçesi oldu. Eğlenceye mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Alsancak'ın ardından buradaki eğlenceye katıldı. Roman müziği eşliğinde bol bol oynayan mahalle sakinlerine eşlik eden Pekdaş, gelen fotoğraf çektirme taleplerini de kırmayarak, bol bol fotoğraf çektirdi.

KARNAVAL GİBİ
Konak Belediyesi’nin Hıdırellez kutlamalarında en yoğun ilgiyi Tepecik’te düzenlenen etkinlik gördü. Her yıl olduğu gibi bu yıl da on binlerce kişi Hıdırellez’i kutlamak için İşçiler Caddesi’ne akın etti. Sadece İzmirlilerin değil,  yurtiçi ve yurtdışından da çok sayıda kişinin eğlenmek için geldiği Tepecik’teki renkli görüntüler dünyaca ünlü karnavalları aratmadı. Rengarenk kıyafetler, kurulan sofralar ve çalınan müziklerle sokakların şenlik alanına dönüştüğü kutlamalara katılanlara, katılanlar doyasıya eğlendi. Geleneksel Roman kutlamalarını yerinde görmek isteyenlerin akınına uğrayan mahalledeki kutlamalara Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı. Tepecik’e gelenleri selamlayan Başkan Pekdaş'a vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

“DİLEDİKLERİNİZ KABUL OLSUN”
Tepecik'in ardından Ege Mahallesi’ndeki Hıdırellez kutlamalarına da katılan Başkan Pekdaş’ı mahalle sakinleri 'En büyük başkan bizim başkan’ sloganlarıyla karşıladı. Başkan Pekdaş’a Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı ile Konak Belediye meclis üyeleri Zeynep Tulgar ve Nüket Akyıldız eşlik etti.  Mahalle sakinlerinin sevgi gösterileri arasında etkinliğin düzenlendiği alana gelen Pekdaş, Hıdırellez'in evi olmayana ev, işi olmayana iş, aşı olmayana da aş getirmesini diledi. Gece yarısına kadar süren kutlamalarda Roman müzisyenler ve dans gurupları sahne aldı.

 
Binlerce emekliyi ilgilendiren 'ikramiye' kararı!
 
'Baharın Uyanışı' Urla’da kutlandı
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
6 Mayıs 2016 Cuma 11:44

Chp İzmir İl başkanlığımızın düzenlediği Laiklik eylemin de emeği geçen İl başkanımız ve yöneticilerimize, ilçe ve belediye başkanlarımıza güç veren örgütümüze..İzmirin çağdaş ve aydınlık yüzünü güçlendiren ve dün gece tarih yazanlara teşekkürler.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 6 Mayıs 2016 Cuma 11:03

izmir turizmi diyoruz ya, İZVAK var izmirin tanıtımına ve tyrizmini geliştirmeye çalışan. işte izmirin elinde büyük bir koz var HIDRELLEZ ŞENLİKLERİ, 2-3 Günlük bir hıdrellez karnavalına dönüşebilecek bir yapı. RİO KARNAVALI GİBİ. Romanların kıyafetli geçişleri, roman dansları gösterisi, roman kıyafet yarışması, roman güzell,k yarışması, konserler zaten yapılıyor. İZVAK İZMİR HIDRELLEZİNİ BİR KARNAVALA DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞMALIDIR.DÜNYA ÇAPINDA BİR KARNAVALA....

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'de ihale heyecanı: Seçim değil geçim!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı “300 S Plaka” ihalesine giren 422 ...
Başkan Pekdaş’tan Valiliğe vergi payı sitemi!
Mayıs ayı oturumunda konuşan Başkan Pekdaş, “Konaklı’nın parasını Konak için kullanamadık” dedi.
Türkiye’nin ilk Slow Food Köyü İzmir’de!
İzmir'in Çeşme İlçesi Germiyan Mahallesi, 'Türkiye'nin İlk Slow Food Köyü' olmaya hak kazandı.
 
Çeşme alana iniyor: RES mitingi!
Çeşme’de yaşam alanlarında yapılan ve yapılmak istenen rüzgar enerji santrallerine ...
Bornova’da 2015 hesapları tuttu!
2015 yılı bütçesine ilişkin kesin hesap cetveli Meclis’te kabul edildi. ...
İzmir'in gönüllüleri sahada!
Engellilerle ilgili farkındalık çalışması yapan 600 gönüllü, İzmir Büyükşehir ...
 
Konak'ta haklarını yarışarak aradılar
Konak Belediyesi ile Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğinde İzmir ...
İzmir'in minikleri 'süt kuzusu'nu resimle anlatacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi "Süt Kuzusu" projesi için resim yarışması ...
Buca’da tarım balkonlara taşınıyor
Buca Belediyesi’nin kent merkezinde yaşayan vatandaşları toprakla buluşturmak ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva