HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2018 Perşembe - 08:19

İzmir'de Haziran ve Kasım aday listelerinde yer alan aktörler ne yapacak?

AK Parti İzmir’de önceki seçimlerde aday listelerinde yer alan isimler yeni dönem için hazırlıklara başladı. Erken seçim kararıyla birlikte aynı isimler yola çıktı. Kimisi aday olmak için çalışırken kimisi de “yeter” mesajı verdi.

İzmir de Haziran ve Kasım aday listelerinde yer alan aktörler ne yapacak?

EGEDESONSÖZ- Erken genel seçim kararının ardından listelerde yer almak isteyen isimler çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti’nin İzmir’de Haziran 2015 ve Kasım 2015 yılları listelerinde yer alan adayların bir bölümü devam etmek istiyor. Bazı isimler yeni görevleri nedeniyle Ankara’dan gelecek işareti beklerken listelerin büyük bölümü mevcut durumu korumaya çalışıyor. İzmir’de birinci ve ikinci bölge milletvekili aday listelerinde yer alan isimlerin bazılarına yeni dönemde şans tanınmıyor.

LİSTELERDE BULUNANLAR NE YAPACAK?
AK Parti 2015 Haziran genel seçimlerinde İzmir’de iki bölgeye de önemli isimleri koymuştu.  Haziran seçimlerinde birinci bölgeden liste başı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu daha sonraki seçim olan Kasım’da memleketi Afyon’dan aday gösterilerek meclise girmişti. Haziran listesinde birinci bölgede yer alan diğer isimlerin bir bölümü elendi ya da görev talep etmeyecek duruma geldi.

Birinci bölgenin ikinci sırasında yer alan Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın yeniden milletvekili adaylığı düşündüğü belirtiliyor. Hotar’ın ayrıca adı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü için de konuşuluyor. AK Parti’de siyaset yapmaya yıllar önce üniversite öğretim üyesiyken başlayan Hotar’ın 15 yıllık siyasi tecrübesi yeni dönemde akademik yaşam ile birleşebilir.

Partinin aynı bölgeden Haziran seçimlerinde listeye koyduğu Buca eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Cemil Şeboy’un 24 Haziran için başvuru yapmayacağı öğrenildi. Şeboy’un aktif siyaset dışında bir yaşamı tercih ettiği belirtiliyor.  O dönem listede yer alan ve halen milletvekili olan Hüseyin Kocabıyık’ın durumuyla ilgili parti kulislerinde sorun görünmezken kentin İzmir dışında Ankara ya da başka bir il olabileceği ifade ediliyor.

Milletvekili listesinde yer alan Ozan Ceyhun, Necip Nasır, Cemal Bekle gibi isimler bu dönem niyetli görünmüyor.  Listenin 9. Sırasında yer alan İzmir İl Sağlık Müdürü Uz.Dr. Bediha Salnur ise yeni dönemde adaylık düşünmüyor. Salnur’un sağlıktaki yeni yapılanma kapsamında Başbakan Binali Yıldırım’ın onayıyla kentte tek yetkili isim olmasının ardından bu görevine devam edeceği belirtildi.

Yine o dönem listede yer alan Sağlık Bakanlığı bürokratı Talip Uzun’un yeni dönemdeki Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği görevini sürdüreceği öğrenildi. Uzun’un istifasının ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor. Yine Ankara’dan kente gelerek aday listesinde yer alan PTT Genel Müdür Yardımcısı Gürbüz Akbulut da istifa etmeyi düşünmüyor.

Şu anda Karabağlar İlçe Başkanı olan 11. Sıra milletvekili adayı Kazım Erten ise genel merkezden işaret bekleyen İzmir’deki ilçe başkanları arasında bulunuyor.  Haziran listesinde yer alan Başbakan Başdanışmanı Ömer Sertbaş da görevine devam edecek isimlerden. Başbakan Binali Yıldırım’a en yakın isimlerden olan Sertbaş’ın milletvekili adaylığı düşünmediği belirtiliyor.

Partinin Haziran listesinde yer alan ikinci bölge milletvekili aday listesinde bulunan isimler arasında da değişiklik yaşandı. Tunceli Üniversitesi eski Rektörü Durmuş Boztuğ, Aliağa eski Belediye Başkanı Tansu Kaya, Esra Aladağ ve Neşe Gürçay yeni dönemde çalışma yapmıyor.  Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Mehmet Bayındır’ın gönlünden adaylık geçerken  Savcı Sayan da “Yarım kalan işi tamamlamak istiyorum” diyerek görev talep etmişti. Partide, İl eski Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Ali Hadim gibi isimler de vekillik için nabız yokluyor.

KASIM LİSTELERİ DE HAREKETLİ
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkan olduğu dönemde yapılan Haziran listelerindeki son durumun ardından Kasım’daki listeler farklı şekillenmişti. Kasım listesinde İzmir ikinci bölgede yer alan eski Milletvekili Nesrin Ulema, Ali Sedat Şenbaş, Veysel Güldoğan’ın yeniden milletvekili adayı olmak istediği belirtiliyor. Aynı listede bulunan Emin Sefa Kayacan, Hale Yıldız ve Cemal Bahçivan’ın niyeti bulunmuyor.

Aynı listenin birinci bölgesinde bulunan Fevzi Bayram ve Maksut Karaosman yeniden milletvekili adayı olmak için çalışırken Ayşe Engür, Mehmet İlkbahar, Zerrin Kara, Ahmet Eroğlu ve Enes Uzunlar’ın görev talebi bulunmuyor.

VEKİLLERİN KARARI “YİNE DEVAM”…
Haziran ve Kasım seçimlerinde listelerin farklı yerlerinde bulunmalarına rağmen seçilerek TBMM’ye giden milletvekilleri yeniden listelerde yer almak için yoğun çaba sarf ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Necip Kalkan, Hüseyin Kocabıyık tekrar görev talebinde bulunacak. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakın isim İbrahim Turhan’a ise yeni dönemde şans tanınmıyor. Partide uzun yıllar Genel Başkan Yardımcılığı yapan Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın üniversite rektörlüğü görevi talebi de alternatif olarak önünde duruyor.

ESKİLER NE YAPACAK?
Partide uzun yıllar aktif çalışan isimler arasında yer alan eski milletvekilleri de çalışmaları yakından takip ediyor. Ali Aşlık ve Rıfat Sait yeniden görev talep ederken İlknur Denizli’nin ise adaylık başvurusu yapmayacağı öğrenildi.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Şehvetle kadın kırbaçlayan ülkenin ‘evrak-ı metruke’si!
 
CHP İzmir’de kulisler hareketli: Formüller ve sürpriz isimler gündemde!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bu sefer 26 Nisan 2018 Perşembe 22:14

Ak Parti bugüne kadar çıkarttığı sayıda İzmir‘den milletvekili çıkartamayacak.Nedenler; hayat pahalılığı milletin canına okudu, tek liste dayatmalı ilçe kongreleri, özünden gelinen Saadet Partisi, ittifaka sıcak bakmayanlar ve tabanın teveccüh gösterdiği İyi Parti

Yorumu oyla      9      5  
SEZER SEZGİN 26 Nisan 2018 Perşembe 10:27

CEMAL BEKLE VEKILİMİZİN YANINDAYIZZ SONUNA KADARRR

Yorumu oyla      9      5  
A yılmaz 26 Nisan 2018 Perşembe 09:28

evet eskiler çekilsin bizahmet

Yorumu oyla      9      5  
Ercan 26 Nisan 2018 Perşembe 08:45

İzmir'in vekil sayısı arttı,şans daha fazla

Yorumu oyla      9      5  
Fatma 26 Nisan 2018 Perşembe 08:34

İzmirde kadın adayların çoğunlukta olmasını istiyoruz

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bir parti daha seçimlere katılma hakkı elde etti!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) HÜDAPAR’ın itirazını kabul etti ve 24 Haziran ...
Başbakan Yıldırım'dan Abdullah Gül yorumu
Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada "İçinde bulunduğunuz önemli bir ...
AK Parti İzmir’de o ilçe başkanı istifa kararı aldı!
Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı, milletvekili adayı olmak için ...
 
İYİ Parti İzmir’de flaş gelişme: Başkan Ulupınar dahil 20 istifa!
İl Başkanı Ulupınar’ın il yönetim kurulu toplantısında, teşkilata istifasını ...
HDP'nin beklenen adayı belli oldu
HDP Parti Meclisi toplantısı sona erdi. Toplantıda partinin cumhurbaşkanı ...
Tatlıses bombası: İzmir'den aday olmak istiyor!
Ünlü Sanatçı İbrahim Tatlıses AK Parti İzmir’den milletvekili adayı olmak ...
 
Erdoğan: Dünyaya bir müjdemiz olacak
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın açıklaması yapan Cumhurbaşkanı ...
Kritik görüşme sonrası liderlerden açıklama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral ...
Vekil Bayır’dan sert çıkış: Bizi satın alacak para daha basılmadı!
CHP’den İYİ Parti’ye geçen 15 milletvekili içinde yer alan Bayır, “Bazı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva