HABERLER>GÜNCEL
28 Nisan 2017 Cuma - 11:32

İzmir’de hayvan sevgisi mesleğe dönüştü

İzmir’in Konak İlçesi'nde yaşayan 52 yaşındaki Gülay Namlı, hayvanlara olan tutkusunu mesleğe dönüştürdü. İşe, kendi beslediği hayvanlar için kıyafet tasarlayıp dikerek başlayan Namlı, 8 yıllık süreçte 50 satış noktasına ulaştı.

İzmir’de hayvan sevgisi mesleğe dönüştü

Gülay Namlı, birlikte yaşadığı küçük dostlarına kıyafet bulamayınca harekete geçti. Tekstil sektöründe 10 yıl tasarımcı olarak çalışan Namlı, 8 yaşındaki Pekines cinsi köpeği 'Betty' ile İran kedileri 18 yaşındaki 'Furby' ve 12 yaşındaki 'Paspas' için kıyafet tasarlamaya başladı. Başlarda sadece evde kendi dostları için kıyafet tasarlayıp diken Namlı'nın hayatı, 'Betty'i veteriner kontrolüne kıyafetiyle götürünce değişti. 'Betty'nin kıyafetini beğenen veteriner, Gülay Namlı tarafından üretildiğini öğrenince sipariş verdi. İlk siparişini alan Namlı, başlarda hobi olarak başladığı bu uğraşı meslek haline getirmek istedi. Birbirinden farklı modellerde kedi ve köpek elbiseleri üretmeye başlayan Namlı, tasarımlarını müşterilerinin istekleri doğrultusunda geliştirdi. Değişik kumaşları bir araya getirmeye başlayan Namlı'nın tasarımları kısa sürede hayvan severlerin ilgisini çekti. Bazı müşterileri kıyafetlerin satışına talip olunca anlaşmalar yapmaya başlayan Namlı, 8 yıllık süreçte Türkiye çapında 50 satış noktasına ulaştı.

ONLARIN DA MODASI VAR
Kedi sevgisi nedeniyle ilkokulda öğretmeninin 'kedici kız' diye çağırdığı Namlı, hayvanlarla ilgilenmekten, onlara özel tasarımlar yapmaktan büyük zevk aldığını söyledi. Hayvan kıyafetlerinin de bir modası olduğunu belirten Namlı, "Ben bu işe ihtiyaç üzerine başladım. Betty'ye kıyafet bulamayınca kendim tasarlamak ve dikmek istedim. Aslında bakıldığında basit gibi dursa da hayvan kıyafetlerinin de bir modası var. Ben sürekli kumaşları takip ediyorum. Dünya çapında trendler mevcut ama ben daha çok özgün modeller yapmayı seviyorum. Kendi kıyafetlerimizi onlara uyarlamaya çalışıyorum" dedi.

'HER DETAY İLE KENDİM İLGİLENMEK İSTİYORUM'
Hiçbir zaman işini büyütmeyi düşünmediği vurgulayan Namlı, kedi ve köpek kıyafetlerini 20-70 TL arasında satışa sunuyor. Namlı, "Model seçimi, kumaşa uygulanması, aksesuarları ve kullanım şekli, tasarım, üretim aşaması hatta son ütüsü kadar her detayı ile kendim ilgilenmek istiyorum. Müşterilerle de birebir ben ilgileniyorum. İnsanlarla birebir görüşerek isteklerini hayata geçirmeye çalışıyorum ve bundan büyük keyif alıyorum. Hayvan sevgisini herkesin tatması gerek. Ben 8 yaşındaki Betty için kıyafet ararken bu işe girdim ve zevkle devam ediyorum" diye konuştu.

ALSANCAK'TA BULUŞACAKLAR
Hayvan sahipleriyle iyi diyaloglar kurduklarını söyleyen Namlı, "Sosyal medya üzerinde kurduğumuz gruplarda bir araya geliyoruz. 30 Nisan Pazar günü Alsancak 1. Kordondaki Shotzy barda Pekines sahiplerinin bir araya geleceği bir buluşma organize edildi. Pekines Besleyenler ve Sevenler grubunun kurucusu Binnur Yılmaz Tuncel'in düzenlediği bu etkinliğe yaklaşık 150 köpek ve sahibinin katılımını bekliyoruz. Tabii ki bu buluşma sadece Pekines sahipleri için değil, herhangi bir hayvan sever oraya katılabilir.  Amacımız tanışmak kaynaşmak. 3'üncüsünü düzenleyeceğimiz bu buluşmayı daha önce Alsancak'ta çimlerin üzerinde yapıyorduk. İlk defa bir mekan bize kapılarını açtı ve Shotzy Bar'da bir araya geleceğiz" dedi. (DHA)

 
Bornova Beckerspor için haydi salona!
 
Ege takımlarının genç yıldızlarına Süper Lig markajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçak midye operasyonu!
İstanbul’dan İzmir istikametine seyreden iki araçta yapılan incelemeler ...
Gündeme damga vuran 'içki yasağı' tartışması!
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde “Antalya’da ...
İzmir'de uyuşturucu operasyonu
İzmir'in Tire ilçesinde düzenlenen operasyonda, 34 uyuşturucu hap ve 15 gram esrar ele geçirildi.
 
Önce pide yedi sonra rüşveti aldı!
FETÖ'den tutuklanan inşaat şirketi sahibi F.İ.'yi 50 bin dolar karşılığında ...
İzmir sezonu açtı: Kordon'da güneş sefası!
İzmir'de hava sıcaklığının 28 dereceye çıkmasıyla Kordon çimlerinde güneşlenenlerin sayısı arttı.
Rüyasında işaret aldığı için annesini boğarak öldürdü
Bursa'daki evlerinde tartışma sırasında annesini boğduğu öne sürülen genç, ...
 
Hassas nokta operasyonu: 19'u Beştepe ekibinden
Emniyet Genel Müdürlüğü’nce (EGM) FETÖ’yle bağlantılı oldukları iddiasıyla ...
TSK sınır hattında YPG ile çatışıyor
TSK Suriye sınırında YPG ile çatışıyor. Suriye'de PYD kontrolünde bulunan ...
Van'da çatışma: 1 korucu şehit
Van'ın Erciş İlçesi Doluca Mahallesi kırsalında güvenlik korucuları ile ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva