HABERLER>GÜNCEL
3 Temmuz 2015 Cuma - 19:57

İzmir’de hayvan çetesine darbe: 7 tutuklama

Aliağa’da yaşlı ve kimsesiz kişilerin yetiştirdikleri hayvanları bayıltıp çalarak kasaplara satan çete jandarma tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

İzmir’de hayvan çetesine darbe: 7 tutuklama

EGEDESONSÖZ – İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada İl Jandarma Komutanlığı tarafından suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan 11 şüpheli şahıs yapılan operasyon sonucunda yakalanarak adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Operasyonun 2014 yılı Kasım ayında (Ş.K.) isimli şahsın önderliğindeki suç örgütünün, Aliağa ilçesi Yenişakran Mahallesinde yaşlı, kimsesiz ve maddi durumu zayıf kimselerin arazide serbest olarak yetiştirdikleri büyükbaş hayvanları uyuşturucu iğne ile bayıltarak çaldıkları ya da arazide kesimini yaparak civardaki kasaplara satışını yaptıkları istihbaratının alınması üzerine başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada zanlıların işlediği suçlar şu şekilde sıralandı:
14 Mart 2015 tarihinde şüphelilerden 4 şahıs, 14 Mart 2015 tarihinde Hacıömerli mahallesinde ikamet eden 65 yaşındaki şahsın ağılından 1 adet Holstein cinsi ineği çalarak hayvan alım satımı yapan bir şahsa satarken Jandarma devriyesi tarafından yakalanmış ve hayvan, sahibine teslim edilmiştir.
 
20 Nisan 2015 tarihinde Helvacı Mahallesi ve Menemen Türkelli mahallesinde hayvan alım satımı ve kasaplık yapan ve Jandarma tarafından takip edilen şüphelilerden (O.Ö), Karakuzu mahallesinde ikamet eden 75 yaşındaki şahsa ait Karasığır diye tabir edilen 3 adet büyükbaş hayvanı çalarak Çıtak mahallesinde satmaya çalışan iki şahıs Jandarma devriyesi tarafından suçüstü yakalanmış ve 3 adet hayvan sahibine teslim edilmiştir.
 
22 Nisan 2015 tarihinde şüpheli (O.Ö)’nun Menemen ilçesi hayvan kesim yerinde bir adet inek kestiği ve kestiği hayvanın verem hastalıklı olduğu tespit edilmiştir. Kesilen hayvanın kasaba satıldığı tespit edilmiş ve İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye yetkilileri ile koordine kurularak verem hastalıklı inek araç içerisinde yakalanmıştır.
 
06 Mayıs 2015 tarihinde şüpheliler (Ş.K.) liderliğindeki 4 şahıs tarafından kulak küpesiz bir adet yerli karasığır cinsi hayvanı kamyonete yüklemeye çalışıldığı ihbarının alınması üzerine Karakuzu Mahallesinde ihbara konu kamyonet durdularak yapılan aramada bir adet büyükbaş hayvan ele geçirilmiş ve hayvan, sahibine teslim edilmiştir.
 
21 Mayıs 2015 tarihinde Kapukaya Mahallesinden çalıntı olduğu tespit edilen hayvanların sevk edileceği bilgisinin alınmasını müteakip (Ş.K.)’ye ait hayvan çiftliğine gelen tıra büyükbaş hayvan yüklemesi yapıldığı tespit edilmiş ve çiftlikten çıkan tır takibe alınmıştır. Yenişakran Mahallesi Bölük mevkiinde tır durdurularak yapılan aramada tırda 20 adet büyükbaş hayvan ele geçirilmiş ve hayvan sahiplerine teslim edilmiştir.
 
30 Haziran 2015 tarihinde ise (Ş.K.) liderliğindeki (11) şüphelinin evlerinde ve ağıllarında yapılan aramalarda; (11) adet kulak küpesiz ve çalıntı olduğu değerlendirilen inek, (7) adet ruhsatsız av tüfeği, (7) adet kulak küpesi ve (5) adet hayvan pasaportu ele geçirilmiştir.

Şüpheliler (Ş.K), (A.S), (H.S), (O.Ö), (H.K), (H.G), (Y.Ş), (İ.E), (A.A), (E.A) ve (S.T) Aliağa İlçe Jandarma Komutanlığınca yürütülen adli soruşturmanın ardından Türk Ceza Kanunu madde 220’de yer alan suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle nitelikli hırsızlık suçundan 2 Temmuz 2015 tarihinde Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Mahkemede (7) şüpheli tutuklandı, (4) şüpheli ise adli kontrollü olarak serbest bırakıldı.

 
Flaş! ‘MİT TIR’ları iddianamesi hazır
 
50 yıl sonra biten baba hasreti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! ‘MİT TIR’ları iddianamesi hazır
Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada iddianame ...
İzmir’deki pazaryerinde akıl almaz ölüm!
İzmir’in Kınık İlçesi'nde yaşayan 35 yaşındaki Döndü Dönmez, eşi ve çocuklarıyla ...
Genç kızdan son mesaj: Cihada gidiyorum…
İstanbul'da yaşayan 18 yaşındaki Kevser Ç., geçtiğimiz pazar günü ailesine ...
 
'Bomba' detay: 14 kilo patlayıcıyla yakalanan terörist...
İzmir'de, sırt çantasında 14 kilo C 4 plastik patlayıcıyla yakalanan G.S.'nin, ...
Flaş! İzmir’de belediye otobüsünde yangın paniği
ESHOT otobüsü Cumhuriyet Bulvarı’nda seyir halindeyken bir anda dumanlar ...
Dünya Meteoroloji Örgütü’nden korkutan Türkiye uyarısı
Dünya Meteoroloji Örgütü'nden (DMÖ) yapılan açıklamada, Türkiye'nin sıcak ...
 
Twitter’da ‘koalisyon’ virüsü!
7 Haziran seçimleri sonrası gündemin ilk maddesi haline gelen 'koalisyon', ...
İzmir’de 'intihar' kabusu: Her gün bir direğe çıkıyor!
İzmir’de, trafik polisinin ceza kesmesi üzerine dün kent merkezindeki ...
İzmir’de IŞİD operasyonunda flaş gelişme: ‘Tekbir’le adliyeye!
İzmir merkezli 3 ilde yapılan IŞİD operasyonunda, gözaltına alınan 7 şüpheli, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva