HABERLER>GÜNCEL
19 Aralık 2018 Çarşamba - 17:03

İzmir'de hasta çocuklar yeni yıldan sağlık diledi

İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kök Hücre Nakil Ünitesi'ndeki hasta çocuklar, yeni yıllarını erken kutladı. İlik nakliyle sağlığına kavuşan hastalardan biri olan Gürcistan doğumlu Tekla Nachkebia da İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin düzenlediği partide hem lösemiyi yenmenin, hem yeni yılın mutluluğunu yaşadı.

İzmir de hasta çocuklar yeni yıldan sağlık diledi

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Kök Hücre Nakil Ünitesi'nde tedavileri devam eden çocuklar, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği'nin düzenlediği yılbaşı partisi ile keyifli saatler geçirdi. Ünitede yatarak veya ayakta tedavi gören 30 çocuk, hem sürpriz hediyelerle mutlu oldu, hem de dernek üyelerinin elleriyle hazırladığı ikramlardan tatma fırsatı buldu. Çalan müzik eşliğinde dans eden çocuklar, yeni yıl ağacının altına bırakılan hediyeleri paylaştı. Hasta çocuklar yeni yıldan sağlık diledi.

Hastaneden dışarı çıkamayan çocuklar için bir parti organize ettiklerini ifade eden İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği Başkanı Sevil Ozan, tüm çocuklara yeni yıl hediyeleri getirdiklerini belirterek, "Hazırladığımız ikramları getirip pasta kestik, çocuklarımıza hediyeler verdik. Çocukların aileleri ile birlikte güzel bir gün geçirmesini sağladık. Bugün kontrole gelen çocuklar da bizimleydi. Biz hepsini mutlu etmek için buradayız. Hem kıyafet, hem de oyuncaklar getirdik. Onlar dışarıdan herhangi bir şey yiyemedikleri için ikramları ellerimizle hazırladık" dedi.

Yılbaşını erken kutladıklarını söyleyen Ozan, her yeni yıl gecesinde hastanenin boş olduğunu belirtti. Doktorların da kutlamaya destek verdiğini bildiren Sevil Ozan, gelecek günlerde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplam 90 çocuğa hediyeler götüreceklerini söyleyerek "Dernekteki arkadaşlarımıza yaptığımız duyurular ve gönüllülerin desteğiyle bu çocuklara bir mutluluk yaşatmak istedik. 8 yıldır yılbaşı organizasyonu yapıyoruz. 3 sene önce hastanedeki tüm çocukları kapsayan bir etkinlik yapmıştık, 500 çocuk vardı. Bunu önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz" diye konuştu.

Dr. Gülcihan Özek de hastanenin 20 yıldır 500'den fazla nakil işlemi gerçekleştirdiğini söyleyerek şunları anlattı:

"10 yataklı bir servisimiz var. Yaklaşık 15 çocuğun her gün ayaktan tedavisi yapılıyor. Bugün yapılan yılbaşı kutlaması, hasta çocuklara moral vermesi açısından çok önemliydi. Her yıl yapılan bu organizasyon sayesinde çocuklarımız hediye paylaşımında bulundu. Çocuklar bu sayede hem kendilerini iyi hissediyorlar, hem de tedavilerine bir katkı sağlanıyor."

GÜRCÜ HASTA DA PARTİYE KATILDI
Ege Üniversitesi'ndeki yılbaşı partisine katılan hastalardan biri de Gürcistan'dan gelen 13 yaşındaki lösemi hastası Tekla Nachkebia oldu. İki yıl önce Ege Üniversitesi Hematoloji bölümünde tanısı konulan Tekla Nachkebia, 1 yıl önce yapılan kök hücre nakli sayesinde sağlığına kavuştu. Başarılı geçen operasyonun ardından lösemi hastalığını yenen Tekla, kontrol için geldiği hastanede yeni yılı kutladı. Annesi Dariko Matkava Nachkebia ile birlikte hediyeleri açan Tekla Nachkebia, "Burası benim ikinci evim gibi oldu. Buradaki doktorları çok seviyorum. Ben lösemiyi yendim. 1 yıl önce ilik nakli oldu. Memleketime gideceğim, okula başlayacağım ve her şey daha iyi olacak. Bugün yılbaşı partisi yaptık bize hediyeler dağıttılar. Hediyelerimi çok beğendim, çok teşekkür ederim" diye konuştu. (DHA)

 
ABD, Suriye'den çekiliyor: Açıklama geldi
 
CHP'li belediye başkanı istifa etti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de bir ilçe 3 gündür onu arıyordu: Gelen haberle yıkıldılar!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde ailesinin kayıp müracaatı yaptığı yaşlı kadın, ...
İzmir'de milli piyango satıcısına gasp iddiası!
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki evine gitmeye çalışan milli piyango bileti ...
Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu ile görüştü
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Genel Başkan ...
 
İzmir Güz Trofesi yarışsız sonlandı
Ege Açıkdeniz Yat Kulübü (EAYK)- Çeşme Marina'nın düzenlediği İzmir Güz ...
Geceyi düştüğü dere yatağında geçirdi
Afyonkarahisar'da bir üniversite öğrencisi yürüyüş yaparken 3 metre derinliğindeki ...
'Ucuz et uygulamasına ara verilsin'
Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON) 3 market tarafından tüketiciye maliyetin ...
 
İzmir’deki cami 16 aydır Kars’tan imam bekliyor!
Tire’de aktif hizmet veren caminin yaklaşık 1 buçuk yıldır imamının olmadığı ...
Polis teşkilatında dev FETÖ operasyonu!
Polis teşkilatına yönelik FETÖ operasyonunda, 12'si Emniyet Müdürü olmak ...
İYİ Parti ilçe binasına silahlı saldırı!
Adana'da İYİ Parti Sarıçam İlçe Başkanlığı'na dün gece geç saatlerde silahlı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva