HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Eylül 2019 Pazartesi - 09:09

İzmir'de 'hareket' haftası: O gün ulaşım sadece 1 kuruş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birçok kentle aynı zamanda Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyor. Teması “Birlikte Yürüyelim” olan hafta boyunca bazı sokak ve caddeler trafiğe kapatılacak, yürümeyi ve bisiklete binmeyi teşvik eden etkinlikler düzenlenecek. 22 Eylül’de toplu taşıma 1 kuruş olacak.

İzmir de  hareket  haftası: O gün ulaşım sadece 1 kuruş!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasındaki “Hareketlilik Haftası” ve 22 Eylül'deki “Otomobilsiz Kent Günü” kapsamında bir dizi etkinlik düzenleyecek. Bu nedenle 22 Eylül 2019'da toplu taşıma kullanım bedeli 1 kuruş ve 21-22 Eylül 2019 tarihlerinde ise BİSİM bisiklet paylaşım sistemi ücretsiz olacak. Daha çevreci ve doğa dostu bir İzmir yaratmak için yürüyüş ve bisiklet turları da düzenlenecek.

DOĞADA YÜRÜYÜŞ
Hareketlilik Haftası’nın bu yılki teması “Birlikte Yürüyelim (Walk With Us). Bu kapsamda yapılacak “doğada yürüyüş” programı 17 Eylül günü gerçekleştirilecek. Yürüyüş kulüplerinin sıklıkla kullandığı rotada sağlık vurgusuyla yapılacak farkındalık yürüyüşü için 18.00'de Balçova Terapi Ormanı'nda buluşulacak. 18 ve 20 Eylül tarihlerinde de Karşıyaka Ortaokulu, Mavişehir İlkokulu, Konur Alp Özcan Ortaokulu ve Güzelyalı Ortaokulu'nun öğrencileriyle beraber Engelli Farkındalık Merkezi ziyaret edilecek.

SOSYAL BİSİKLET YARIŞMASI
Hareketlilik Haftası’nın en ilginç etkinliklerinden biri de Sosyal Bisiklet Yarışması. 16 Eylül’den önce Google Play ve Apple üzerinden “BikePrints” uygulamasını indiren bisikletseverler, İzmir’in iki ayrı noktasında kurulan bisiklet noktalarına gidip pedal çevirerek kentine puan kazandırabilecek. Hem spor yapıp hem de Avrupa’daki diğer kentlerle yarışacak İzmirliler’in bisikletle yaptığı kilometreler hesaplanacak ve en çok pedal çeviren kent birinci olacak. İzmir, 2017 yılında benzer bir yarışmada 52 şehir arasında Avrupa Şampiyonu olmuştu.

KOL KOLA YÜRÜNECEK
22 Eylül'deki “Otomobilsiz Kent Günü” ve bu yıl ilk defa Avrupa'da aynı gün kutlanan “Açık Sokaklar Günü” kapsamında ise araçlardan kaynaklanan karbondioksit emisyonlarını azaltmak, kentlilerin toplu ulaşım olanaklarından faydalanmasını teşvik edecek önlemleri almak, daha sağlıklı ve doğa dostu bir İzmir yaratmak için bir dizi etkinlik planlandı. Bu kapsamda 21 Eylül'de Alsancak Bornova Sokak (1469 Sokak) ve 22 Eylül'de Cumhuriyet Bulvarı'nın bir kısmı tüm gün boyunca trafiğe kapatılacak. 21 Eylül Cumartesi günü “Birlikte Yürüyelim” etkinliği kapsamında Kordon girişinden engelli bireylerin de katılımıyla kol kola Alsancak Garı girişine kadar yürünecek.

SÖYLEŞİ VE BELGESEL GÖSTERİMİ
21 Eylül’de bir başka etkinlik de bisiklet odaklı olacak. Bisiklet turu, söyleşi ve belgesel gösterimi için İnciraltı Kent Ormanı'nda bir araya gelecek bisikletseverler, 18.00'da bisiklete binip Tarihi Havagazı binasına gidecekler. Havagazı binasında bir söyleşi ve Neden Bisiklete Biniyoruz (Why We Cycle) adlı belgesel gösterimi olacak. 22 Eylül'de ise trafiğe kapalı olan Cumhuriyet Bulvarı ile Ali Çetinkaya Bulvarı'nın kesiştiği alanda pek çok stant açılacak. Spor Oyunları Alanı, Bisiklet Sergi Alanı, Çocuk Atölyeleri Alanı, Yaya ve Bisiklet Platformu, Smothie Bike, Bahçe Oyunları Alanı, Atölye Alanı ve Gündoğdu girişine doğru da sahne olacak. Özellikle bu yıl engelli bireylerin de katılabileceği etkinlikler yapılacak.

 
Ci Group Buca son saniyede güldü!
 
Narlıdere'de Yukarıköy yenileniyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
16 Eylül 2019 Pazartesi 21:41

sadece otobüsler mi metro ve izban da 1 kurus mu ?

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güzelbahçe'de aşure bereketi
Güzelbahçe Belediyesi ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Güzelbahçe ...
Soyer'den 'Beştepe' değerlendirmesi: Sürerse çok faydalı olacak, Türkiye nefes alacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Beştepe'de büyükşehir belediye ...
E-Spor'un kalbi İzmir'de attı
Bu yıl 88. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı dev bir buluşmaya ...
 
Başkan Soyer engellilerle birlikte pedal çevirdi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Avrupa Hareketlilik Haftası’nda ...
Başkan Soyer'den kalkınma ve turizm mesajı: İzmir başkent olacak!
Kozak Yaylası'nın turizme kazandırılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen ...
Karşıyaka'da özel kafe açılacak
Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşayan akondroplazi (cücelik) hastaları ...
 
88. İEF’de 'hazine' buldular
On gün boyunca eğlenceyi doruklarda yaşatan 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ...
Sanatta İEF Lozan üçgeni
Sanata ve sanatçıya verdiği değerle öne çıkan İzmir Enternasyonal Fuarı, ...
Karşıyaka'da 'barış ve kardeşlik' aşuresi
Karşıyaka Belediyesi tarafından Alevi kültür federasyonları, vakıfları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva