HABERLER>GÜNCEL
10 Aralık 2018 Pazartesi - 08:08

İzmir'de grev günü: İZBAN kepenk indirdi!

İzmir'de zam teklifleri kabul edilmediği için grev kararı alan İzmir Banliyö Sistemi AŞ'nin (İZBAN) çalışanları astıkları pankartlarla greve başladı. İZBAN'dan yeni yapılan açıklamada "İZBAN'dan yapılan açıklamada ise Çiğli-Adnan Menderes Havalimanı arasında bazı saatlerde seferlerin düzenleneceği bildirildi" denildi.

İzmir de grev günü: İZBAN kepenk indirdi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak şirketi İZBAN'da sendika ile yapılan toplu iş görüşmesinde uzlaşma çıkmaması nedeniyle, İZBAN personeli greve çıktı. Bugün saat 05.00 sıralarında Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, Alsancak Garı'na 'Bu iş yerinde grev vardır' yazılı pankartlar asarak greve çıktıklarını duyurdu.

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz'ün, saat 10.00'da sendika öncülüğünde toplanacak olan işçilerin grev açıklamasını yapacağı öğrenildi.

ZEYBEKCİ'DEN İZBAN GREVİ MESAJI: DEMOKRATİK BİR HAKTIR

- BÜYÜKŞEHİR'DEN İLK GÜN RAPORU: GREVE RAĞMEN...

- İZMİR'İ GREV VURDU: TRAFİK FELÇ!

Polis ekipleri de Alsancak Garı'nın etrafında güvenlik önlemi aldı.

Demiryolu İşçileri Sendikası (Demiryol-İş) İzmir Şubesi, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında İZBAN'dan yüzde 22'lik zam teklifinde bulunmuş ancak teklif kabul edilmemiş ve çalışanlar grev yapacaklarını duyurmuştu.

İZBAN'DAN AÇIKLAMA: O SAATLERDE SEFER VAR
İZBAN'dan yapılan açıklamada ise Çiğli-Adnan Menderes Havalimanı arasında bazı saatlerde seferlerin düzenleneceği bildirildi.

Açıklamada, "İZBAN, grev nedeniyle oluşan mağduriyeti azaltabilmek amacıyla yoğun saatlerde seferler düzenliyor.

Yolcu sayısının en fazla olduğu bölgeler olan Çiğli ile Adnan Menderes Havalimanı arasında 24 dakikada bir kısıtlı kapasite olarak başlayan seferler, grev kapsamı dışındaki makinistlerle gerçekleşiyor.

Seferler 06:30 ile 11:00, 16:00 ile 22:00 saatleri arasında yapılıyor.

Gelişmeler hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz." denildi.

'BARIŞÇIL YÖNTEMLER İLE SÜRDÜRDÜĞÜMÜZ SÜREÇ TIKANDI'
İZBAN, 343 personeli ile birlikte bugün sabah saatlerinde greve çıktı. İşçilerin örgütlü bulunduğu Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, Alsancak Garı önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler, "Susma sustukça sıra sana gelecek" sloganı attı. Yine istasyona, üzerinde 'İZBAN işçisi yalnız değildir', 'Yaşasın sınıf dayanışması' yazılı pankartlar asıldı. Burada açıklama yapan Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Ervüz, sendikanın yasal sürelerin tamamını barışçıl yollardan anlaşmak üzere kullandığını, fakat barışçıl yöntemler ile sürdürdükleri görüşmelerin artık tıkandığını belirtti. Ervüz, "En baştan beri tüm iyi niyetimizle sürdürdüğümüz görüşmelerde, işverenimiz maalesef çalışanlarını mutlu edecek, en azından enflasyondan koruyacak kadar dahi bir ücret zammı teklif etmedi. İZBAN işçisi 1 Ocak 2018'den bu yana ücret zammı almadı. Son 1 yıllık enflasyon yüzde 21.62, ocak ayından bugüne kadar geçen 11 aylık dönemin enflasyonu ise yüzde 20.80 oldu. İşverenin teklif ettiği kümülatif zam önerisi yaklaşık yüzde 21" dedi.

'GREV SEVEN BİR SENDİKA DEĞİLİZ'
İşçilerin grev süresince ücret almayacaklarını söyleyen Hüseyin Ervüz, "Grev bir anlamda işsizlik anlamına geliyor. Hiç istemedikleri halde açlık sınırının altında ücret teklif eden işverenimiz tarafından grev yapmaya zorlandığımızın herkes tarafından bilinmesini isteriz. Biz Demiryol İş Sendikası olarak grev seven bir sendika değiliz. 70 yıla yakın geçmişimizde yaşadığımız onca zorluğa, onca krizlere rağmen 3 kez grev yapmak zorunda kaldık. İZBAN çalışanları karınlarını doyuracak ücret almak için grev yapıyorlar. Hiç kimse işsizliği, ücret almadan yaşamayı başka türlü göze almaz" diye konuştu.

'BU SEFERLERİ UZUN VADELİ YAPAMAZLAR'
İZBAN'da taşeron personel ile 24 dakikada bir sefer yapıldığını anımsatan Ervüz, şöyle dedi:

"Bizim yaptığımız 269 sefere karşılık şu an 4 set ile 24 sefer düzenlemesi planlanmış. Ancak bu seferlerin yapılabilme şansı uzun vadeli değil. Yapamazlar. Bakım isteyecek, yolcu yoğunluğu olacak. Şu an makinist arkadaş Şirinyer İstasyonu'nda kapıları kapatamıyor. Bunun fazla yürüme şansı yok ama işveren her zaman olduğu gibi işverenliğini yapacak. Bizlere el uzatmak yerine taşeronun eliyle grev kırıcılığı yapmak istiyorlar. Bunu başarma şansları yok. İZBAN işçisi kararlı, dirençli. İZBAN işçisi bu işi sonuna kadar götürecek. Kazanan İZBAN işçisi olsun."

'AZİZ KOCAOĞLU DA BAKACAK'
Türk-İş 3'üncü Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da açıklamasına, "Gazamız mübarek olsun. Bizi bu hale düşürenlere de lanet olsun" sözleri ile başladı. Emek ve sermaye düşmanı olmadıklarını söyleyen Yıldırım, emekten yana olduklarını belirtti. Yıldırım, “Biz hukuktan ve adaletten yanayız. Biz birlik ve beraberlikten yanayız. Öyle oldu, böyle oldu, yağmur yağdı, çamura battı. Biz rüşvet istemiyoruz. Biz bu şirketin cirosuna da talip değiliz. Biz, bize ait olanları alma uğruna yola çıktık. Bizler namuslu, şerefli, onurlu insanlarız. Asgari ücretin bir tık üstünde çalışıyorsunuz. Yok öyleymiş, böyleymiş, sendika bunları kabul etmemiş, gelsinler bunu benim külahıma anlatsınlar. Kimse kusura bakmasın. Aziz Kocaoğlu, 'Ben geçen dönem bu işe taraf oldum, bu dönem taraf olmayacağım, TCDD baksın' diyor. Yapma ya! Böyle bir şey yok. Bakacaksın. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü de bakacak, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bakacak. Burada çalışanlar insanlar taleplerini haykırıyorlar. Biz baştan da grev kararı alabilirdik ama yapmadık, sabırlı davrandık. Biz insanları mağdur etmekten yana olmadığımızı defalarca dile getirdik. Ama gün geldi çattı. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" diye konuştu.

Açıklamanın ardından işçiler, istasyonda bulunan sendika temsilciliği binasında beklemeye başladı. (DHA, Haber Merkezi)

 
Akhisar, Fenerbahçe'yi düşme hattına attı!
 
Mehmet KARABEL yazdı... Beni böyle sev seveceksen!
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adalet 11 Aralık 2018 Salı 01:14

Sayın Kılıçdaroğlu meclisde chp li belediyelerde ocak ayında asgari ücret net 2200 lira olacak diyor.Sayın Kocaoğlu ise izbana yapılacak zammın hükümet politikalarına uygun yapılması konusunda şirkete karar aldırdığından bahsediyor.2200 lira net asgari ücretin brütü yaklaşık 3100 lira yapar.Ama izbanda taban ücret brüt 2200 teklif edildi .Taban ücret sayın Kılıçdaroğlunun açıkladığı brüt 3100 lira olarak belirlensin ve diğer çalışanlara bunun üzerinden görevlerine göre zam yapılsın.Eminimki grev anında bitecektir.İşçi bunu kabul etmezse izmirliler olarak eleştirin ama genel başkanın söylemine uymayan zam oranlarınıda kaale almayan belediyeyede bir çift lafınız olsun adaletli olmayı unutmayın

Yorumu oyla      9      5  
bold 10 Aralık 2018 Pazartesi 21:32

hemen sendika greve çıktı diye eleştirin ya insanlar gelecekleri için çocukarı için ekmekleri çıkıyor greve soruyormusnuz bu insanlar kaçpa maaş alıyorlar diye bu insanlar temmuz ayından beri direniyorlar kurdele taktılar sakal bıraktılar greve çıkan işçilere maaş ödenmiyor sigorta yatmıyor yol parası almıyorlar keyiflerinden çıkmıyorlar greve anayasal haklarını kullanıyorlar mücadele etmek hak talep etmek artık ne kadar yabancı bir deyim olmuş her kez eleştiriyor . bu insanlar haklarını nasıl alacaklarını diğer insanlara öğretiyorlar daha doğrusu unutulmuş şeyleri hatırlatıyorlar.

Yorumu oyla      9      5  
izmirce 10 Aralık 2018 Pazartesi 19:42

Bu sendikayi baska grevlerde goremyiz sadece Izmirde goruruz sirtini sivazlanlarida Izmirli unutmaz

Yorumu oyla      15      5  
ALO 10 Aralık 2018 Pazartesi 18:03

ey zeybekçi akepe buradan elde edilen gelirden pay almasın işçiye verelim merkezine söyle

Yorumu oyla      12      5  
Ahmete 10 Aralık 2018 Pazartesi 17:12

Direnen ahmet, konsantre ol, hissediyormusun kutuyu

Yorumu oyla      11      6  
Gürkan 10 Aralık 2018 Pazartesi 15:43

Son anketlere göre AKP'nin oyu yüzde 42 'lerdeymiş. Bu kadar zamma, geçim sıkıntısına rağmen, AKP'nin oyu hala daha 42 çıkıyorsa diyecek söz yok. Kimse "geçinemiyoruz" diye ağlamasın. Yüzde 22'lik zammı da beğenmeyen işi bıraksın. Ayrıca şehrin seçilmiş belediye başkanına karşı o üslup nedir ? Bu iş bir önceki grev gibi Ankara'da mı çözülecek? Kim çözecek ? Nihat Zeybekçi mi ? Kendisi süreci izliyorum, görüşmeler yapacağım diyor da!

Yorumu oyla      24      7  
Bülent ışık 10 Aralık 2018 Pazartesi 15:30

Susma sustukça sıra sana gelecek demişler ama İzmir olunca susmamak akıllarına gelmiş. 40 yıllık Denizciler Sendikası ilk grevini İzdeniz'de yaptı.

Yorumu oyla      22      7  
Bucalı 10 Aralık 2018 Pazartesi 14:35

Hakkınızı sonuna kadar kullanın.nerde sosyal demokrat geçinenler basta izmir milletvekilleri..tabii çıkamazsınız..sizin niyetiniz baska...BEKO nerdesin...

Yorumu oyla      10      26  
hasan 10 Aralık 2018 Pazartesi 14:00

çıkarın bunları işten alın yeni ekip bu ne ya her 2 senede bir. Suriyeli alın bir sürü işsiz var piyasada

Yorumu oyla      13      5  
Cumali 10 Aralık 2018 Pazartesi 13:17

Bu arkadaşların grev yüzünden alamadıkları aylık zaten zammı götürcek bu adam iyilik yapmıyor ya

Yorumu oyla      30      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yer: İzmir... Sağlık lisesi öğrencisi sağlıkçının saçını yoldu!
İzmir'de polise başvuran 112 Acil Servis görevlisi kadın, ambulansla taşıdıkları ...
İzmir'in parklarında vandalizm kabusu!
İzmir'in Karşıyaka ve Bayraklı ilçesindeki iki parkta gece aydınlatma ampülleri saldırıya uğradı.
Kötü muamele şikayetleri yüzde 90 azaldı
Emniyet personeline yönelik işkence ve kötü muamele iddialarına ilişkin şikayetler, ...
 
Bedelli askerler nasıl eğitiliyor?
Bedelli askerler nasıl eğitiliyor?
İZBAN'da grev zamanı: İZBAN'ın 'yüzde 65' çıkışına sendika ne dedi?
İZBAN’daki toplu iş sözleşmesinde uzlaşma sağlanamaması nedeniyle çalışanlar ...
İzmir'de annesini tanımadığı biriyle gördü: Eve beyzbol sopasıyla girdi ve...
İzmir'de kadın doğum uzmanı olan A.M.B., evine gelip beyzbol sopasıyla ...
 
Öğrenci evine çağırdıkları doktoru öldürdüler
Elazığ'da Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. ...
Dünya şampiyonu dansçı hayatını kaybetti
Dünya dans şampiyonu Cem Demir, bir organizasyon için geldiği Adana'da, ...
İkinci kez askere çağrıldı, hikayesi şaşırttı
Iğdır'da yaşayan Mustafa Tokuş isimli vatandaş, vatani görevini yaptığı ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva