HABERLER>POLİTİKA
25 Temmuz 2017 Salı - 13:15

İzmir’de grev atışması: Delican ve Güven karşı karşıya!

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İZDENİZ grevi nedeniyle yaşanan ulaşım sıkıntısına şarkı sözlü gönderme yaparak “İzmir yine ağlıyor. Çile bülbülüm çile!” dedi. CHP İl Başkanı Güven ise verdiği yanıtta grevin siyasi rant aracına çevrilmeye çalışıldığını söyledi.

İzmir’de grev atışması: Delican ve Güven karşı karşıya!

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 15 gündür devam eden İZDENİZ grevi ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu eleştirdi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, grev nedeniyle yaşanan ulaşım sıkıntısına şarkı sözlü gönderme yaparak, “İzmir yine ağlıyor. Çile bülbülüm çile” dedi. CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven'den yanıt gecikmedi.

DELİCAN: ‘İZMİRLİLER PERİŞAN’
Şehrin ilk sorunlarından biri olan ulaşımın grev ile içinden çıkılmaz hale getirdiğine dikkat çeken Delican; "Vatandaşların temel ihtiyaçları noktasında işçi ve işverenin diyalogsuz kalma lüksü olmamalıdır. Hatta greve gidilmeden çözülmesi gereken öncelikli meselelerdir bunlar. Deniz ulaşımında neredeyse 15 gündür hayat durdu. İzmirliler perişan.  Sessiz kalınacak boyut çoktan aşıldı. Sayın Başkanı acilen konuya müdahil olmaya davet ediyor, İzmir'in yollarda ağladığını ve bülbülün çilemekte olduğunu hatırlatmak istiyorum. " diye konuştu.

‘SİYASALLAŞTIRILACAK MESELE DEĞİL’
Delican, ayrıca "Süreci yakından izliyorum. Şehir içi trafikte, toplu taşıma araçlarında yaşanan sıkıntılar, diz boyu. İZBAN grevi içinde söylemiştim. Bu meseleler siyasallaştırılacak meseleler değildir. Ancak; kayıtsız kalınacak meseleler hiç değildir. Merkezinde halk vardır. Kaybeden halktır. Ayak diremenin, sahadan kaçmanın faydası yoktur. Zaman geçtikçe kayıp büyüyecektir. Daha önce de söylediğim gibi, iş gücünün pazarlığının yapıldığı bu alan at pazarı da değildir, güreş meydanı da. Müzakereye dahil olduğumuz yok. Çağrımız, yine çözüm içindir. Karşılıklı haklar, karlar ve zararlar hesaplanır, mağduriyetlerin matematiği yapılır ve yara kangrene dönüşmeden kapatılır." dedi.

GÜVEN’DEN ‘OHAL GREVLERİ’ KONTRASI
CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise, Delican'ın grevlerin siyasallaştırılmaması gerektiğini söyleyerek, yaptığı açıklamalarla, işi tam bir siyasi ranta çevirmeye çalıştığını belirtti. Güven, " Delican şarkılı türkülü bir methiye düzmek istiyorsa, kayyuma devrettikleri şirketlerde, 45 gündür işsiz bırakıldıkları için grev yapan İzmirliler, OHAL denen hukuksuz yönetimle işinden olan, sürülen, hayatları kararan, zulme uğrayan binlerce masum insanımız için methiye düzsün" dedi. Güven açıklamasında şunları söyledi.

GREVİ KULLANARAK SİYASİ RANT SAĞLANMAZ
Güven, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Sayın AKP İl Başkanı Bülent Delican bu grev işlerine uzak biraz. Çünkü grev bir demokratik haktır ve sosyal demokratlık bu hakkın sonuna kadar kullanılmasını destekler. Elbette demokrasi ve hak denince AKP bu konuları pek sevmiyor ve anlamıyor. Onlar genelde, demokratik haklarını kullanarak sesini duyurmaya çalışanları baskıyla susturmaya veya tutuklamaya alışkındırlar. Sayın mevkidaşımın yaptığı şey, grevlerin siyasallaştırılmaması gerektiğini söyleyerek yaptığı açıklamalarla, işi tam bir siyasi ranta çevirmeye çalışmaktır. Bir toplu görüşme hakkı var ve işçilerimiz buradan doğan haklarını kullanmaktadır ve elbette ki kullanacaklardır.  Bu durumun deniz ulaşımında bir aksama yaşattığı malumdur. Bunu ilk tespit eden Sayın Delican olmasa gerek. Ama Büyükşehir belediye başkanımızda, bürokratlarımız da konuya son derece hakimdir ve gerekli çalışmalar ve görüşmeler yapılmaktadır. İnanıyorum ki en kısa sürede bir anlaşma sağlanacaktır ve her şey tekrar yoluna girecektir"

KARINLARINDAN KONUŞANLAR…
"Delican şarkılı türkülü bir methiye düzmek istiyorsa, Kayyuma devrettikleri şirketlerde 45 gündür işsiz bırakıldıkları için grev yapan İzmirliler, OHAL denen hukuksuz yönetimle işinden olan, sürülen, hayatları kararan, zulme uğrayan binlerce masum için methiye düzsün. Kayyuma devredilen Orkide yağlarında kayyumun, yani AKP'nin işten çıkarttığı, grev yapan vatandaşlarımızla ilgili bugüne kadar tek bir açıklama duymadık AKP'lilerden. 50'binden fazla insan tutuklu, bunların arasında suçsuz olanlarında olduğunu AKP'liler bile söylüyor ama adalete gelince o sağlanmıyor. 110 binden fazla insan kamudan ihraç edildi veya sürüldü. FETÖ ile mücadele edenler uyduruk sebeplerle akıllara durgunluk verecek şekilde, hedef saptırmak için FETÖ'cü diye tutuklandı. Tüm haksızlıklar, hukuksuzluklar hangi siyasi iradenin bizlere armağanıdır. AKP, Türkiye'yi hak, hukuk ve adaletten yoksun bir hale getirmiş ve OHAL denen faşist yönetim şeklini olağan olarak belirlemişken, Sayın AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan bu durum için de şarkılı, türkülü bir methiye bekliyoruz.

İzmirliler, iş İzmir'de demokratik hakkını kullanan işçilerimizi siyaset uğruna kullanmaya gelince, maşallah mangalda kül bırakmayanları ama kendi  haksızlıkları, zorbalıkları, mahvettikleri hayatlara gelince karınlarından konuşanları görüyor"

 
Altay'a Yesic sürprizi
 
Ege Denizi'ndeki depreme inceleme!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli başkanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştu
Ankara’ya giden İzmir’in AK Partili belediye başkanları Cumhurbaşkanı ...
Erdoğan'dan AK Parti teşkilatlarına uyarı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ...
Sözcü Kalın: Türk-Alman ilişkilerini koparmak...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türk-Alman ilişkilerinin uzun bir geçmişe ...
 
Bahçeli'den Alperenler'e tepki!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, İsrail'e sert tepki gösterdi, "İsrail'in yöntemi ...
CHP İzmir'den 'Adalet' atağı: Hedef 1 milyon!
CHP İzmir İl Başkanlığı, 9 Temmuz'da Maltepe'de gerçekleştirilen Adalet ...
AK Partili Delican'dan grev çıkışı: İzmir yine ağlıyor! Çile bülbülüm çile!
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'dan İZDENİZ grevi nedeniyle yaşanan ...
 
'İçtüzük değişikliğiyle teamüller kural olacak'
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, yapılacak içtüzük değişikliğiyle ...
Erdoğan'dan kritik mesajlar: Yeniden inşa zor
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez’de yaşanan krizin çözümü için Suudi ...
Ümit Yaldız yazdı.... Nerde o eski kongreler!
Ümit Yaldız yazdı.... Nerde o eski kongreler!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva