HABERLER>GÜNCEL
31 Ağustos 2018 Cuma - 08:54

İzmir'de gece boyu Zafer sevinci

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı Balçova, Bornova, Karşıyaka, Foça ve Bayındır'da etkinliklerle kutlandı.

İzmir de gece boyu Zafer sevinci

BORNOVA- Bornova Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Amfi Tiyatro’da düzenlenen özel bir gece ile kutladı. Sanatçı Faruk Demir’in sahne aldığı konser Bornovalılardan yoğun ilgi gördü. Gece Çocuk Kulübü ‘nün etkinliği ile başladı. 

Masal Kahramanlarından oluşan orkestra çocukları eğlendirirken, gecede sahne alan Faruk Demir’de Bornovalılara zafer coşkusu yaşattı. Mustafa Kemal Atatürk’e yazılan Aşık Mahsuni Şerif’e ait “Sarı Saçlım Mavi Gözlüm” adlı türküyle konsere başlayan sanatçı sevilen şarkıları da Bornovalılar için seslendirdi. Ayrıca geceye katılan vatandaşlara Bornova Belediyesi şapka, Atatürk baskılı tişört, Türk Bayrağı ve Nutuk hediye etti. 

BAĞIMSIZLIK VURGUSU
Bayraklarla kırmızı beyaza boyanan geceye ailesi ile birlikte katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, sanatçı Faruk Demir’e çiçek vererek teşekkür etti. Başkan Atila, “30 Ağustos bizim tarihimizin en onurlu günlerinden biridir.Türk Milleti’nin tam bağımsızlığa kavuştuğu, tek Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuza dek Başkomutan olduğu gündür. 26 Ağustos’ta başlayan 30 Ağustos’ta zafere ulaşan ve 9 Eylül’de İzmir’in kurtuluşu ile sonuca ulaşan bağımsızlık sürecimiz sonsuza kadar sürecek. Türk Milletimizin tam bağımsızlığına kavuştuğu bu gün herkese kutlu olsun” dedi.

BALÇOVA- Balçova Belediyesi ve Ege Folklor Eğitim Merkezi (EFEM) tarafından bu yıl onbirincisi düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali Gala Gecesi Balçova’da muhteşem bir coşkuya sahne oldu. 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirilen program Ata Caddesi’ndeki kortejle başladı. Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, CHP Milletvekilleri Özcan Purçu, Ednan Arslan, önceki dönem milletvekili Musa Çam, belediye meclis üyeleri ve festivale katılan ekipler Ata Caddesi’nden yürüyüşe başladı. Binlerce Balçovalı’nın da eşlik ettiği kortej Balçova Spor Tesisleri’ne kadar marşlar ve şarkılar söyleyerek yürüdü. Başkan Çalkaya’ya ve konuk ülke ekiplerine sevgi gösterilerinde bulunan Balçovalılar, evlerinin balkonundan ve yol kenarından alkış yağmuru ve meşalelerle ile destek oldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Makedonya, Romanya, Moldova ve Türkiye’den festivale katılan ekiplerin birbirilerinden güzel halk oyunları ile Balçovalılara muhteşem bir gece yaşattı. Özellikle konuk ülke ekiplerinin üç günlük festival süresince öğrenip sahneledikleri Ege Zeybeği izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Katılımcı ülke ekiplerine çiçek ve plaket sunduktan sonra teşekkür konuşması yapan Başkan Çalkaya “Bugün burada hem kendi kültürümüzü hem de dünya kültürümüzü özgürce yaşayabiliyorsak bunu 30 Ağustos’lara borçluyuz. İnanç bayramlarımızı özgürce kutlamamızı bile kurtuluş savaşımıza borçluyuz. Şimdi ülkemiz üzerimiz de kötü emelleri olanlar bizi kültürümüze yabancılaştırmak istiyorlar. Ancak biz inadına sazımızı çalacağız, türkümüzü söyleyeceğiz ve halk oyunlarımızı oynayacağız” diye konuştu.

KARŞIYAKA- Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ncı yıl dönümünde, muhteşem bir kutlamaya ev sahipliği yaptı. Karşıyakalıların büyük ilgi gösterdiği kutlama programı, fener alayı ile başladı. Akşam saatlerinde belediye binası önünde toplanan binlerce Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı; ellerinde Türk Bayrakları ve fenerler ile Çarşı içinden İskele’ye yürüdü. Belediye bandosunun, marşlarla eşlik ettiği kortejde; sivil toplum kuruluşları, halk oyunları ekipleri, çocuklar ve gençler başta olmak üzere, her yaştan yaklaşık 10 bin Karşıyakalı yer aldı. Yürüyüş sırasında “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atıldı, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşındı. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım da katıldı.
 
İSKELEDE ZAFER TÜRKÜLERİ
Çarşı’nın İskele tarafındaki girişine gelindiğinde ise coşku ikiye katlandı. Çarşı girişinde hazırlanan kutlama programında, Karşıyaka Belediye Bandosu sahne aldı. Alanı dolduran binlerce Karşıyakalı, en güzel zafer türkülerini birlikte söyledi. Meşaleler yakıldı. Muhteşem kutlama programı, İzmir Marşı ile noktalandı. Belediyenin Halk Oyunları Ekibinin gösterileri de beğeni topladı.


 
“EMANETİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. Özgürlüğün, Laik Cumhuriyetin, Demokrasi ile sosyal hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür. Tam bağımsızlıktır, toprak bütünlüğüdür, birliktir, kardeşliktir. 30 Ağustos’u yaşamamış olsaydık, çocuklarımız emperyalist güçlerin kurbanı olmuş olacaktı. O yüzden binlerce kez şükürler olsun ki Cumhuriyetimiz ve Atatürk’ümüz var. Bizler, Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
 
KARŞIYAKA’DA OLMANIN ONURUNU YAŞADIM
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise “Karşıyaka’da bulunmanın büyük onurunu yaşıyorum. Böyle güzel ve anlamlı gecede, Karşıyaka’da böylesine coşkulu bir kutlama görmek geleceğe yönelik umutlarımızı artırdı. Biz emperyalizme karşı dün de mücadele ettik, bugün de mücadele ediyoruz. İnanıyoruz ki dün olduğu gibi, bugün de biz kazanacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ü ne Türkiye ne de dünya halkları asla unutmayacak” diye konuştu.

FOÇA- Foça'daki Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, saat 20.00'de fener alayı düzenlendi. Kortejin uzunluğu 1 kilometreyi buldu. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Merkez Valisi Mustafa Tamer, AK Parti İlçe Başkanı İrfan Çalışkan, İlçe Emniyet Müdürü Gülcan Coşkun, bazı belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda kişi kortejde yer aldı. Foça Jandarma Okulu Komutanlığı Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde, fener ve Türk bayraklarıyla yürüyenler; Reha Midilli Caddesi, Demokrasi Meydanı, Aşıklar Caddesi ve Surlar önündeki sahil güzergahını takip etti. Yürüyüş, Beşkapılar Kalesi'nde son buldu. Korteje denizden büyüklü küçüklü çok sayıda gezi teknesi sahibi, sahilde oturan yerli- yabancı ziyaretçiler ile balkonlarından seyreden Foçalılar, alkışlarla ve bayrak sallayarak destek verdi.

Beşkapılar Kalesi'nde Şef Ergin Kayran yönetimindeki Foça Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından ise konser verildi. Saat 21.00'de başlayan konser, 2 saatten fazla sürdü. Keyifli gece yaşatan koro, büyük alkış aldı. Konser, İzmir ve 10. Yıl marşlarının söylenmesiyle tamamlandı.

Konser sonunda katılımcılar ile koro üyelerine teşekkür eden Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, şef Ergin Kayran'a çiçek verdi. 

SELÇUK- Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı önünde düzenlenen fener alayı ile başladı. Bayraklarla Selçuk sokaklarında yürüyen vatandaşlara Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da eşlik etti. İstasyon Meydanı'nda son bulan kortejin ardından Kafkas ve zeybek halk oyunlarının ekibinin gösteri büyük beğeni ile izlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu genç yetenek Serkan Yıldız'ın konseri ile devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başladı. Türk Milleti’ni bağımsızlığına ulaştıran büyük zaferin 96. Yıldönümü kutlamaları Selçuk Belediyesi tarafından akşam düzenlenen özel bir programla devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu yaşamak için bayraklarıyla Atatürk Anıtı önünde buluşan Selçuklular İstasyon Meydanı’na kadar marşlar eşliğinde yürüdüler. İstasyon Meydanı’nda son bulan fener alayının ardından Kafkas ve zeybek halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni topladı.

MAZLUMLARA ÖRNEK OLAN ZAFER
İstasyon Meydanı’nda tüm Selçuklular’ın hep beraber İstiklal Marşı’nı okumasının ardından Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.  Tam 96 yıl önce 26 Ağustos’ta büyük bir taarruz ile başlayan Türk yürüyüşü 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer Mustafa Kemal Atatürk ve askerlerinindir. Böylesine önemli bir zaferi kazanan komutan; “Harp zaruri ve hayati olmalıdır Hayatı millet tehlikeye maruz kalmayınca harp bir cinayettir” demiştir. Hayatı savaş meydanlarında geçmiş, muzaffer bir komutan diyor ki savaş zorunlu olmalıdır. Bu zorunluluk bit milletin bağımsızlığına, varlığına kastedildiği noktadır. Biz her zaman diyoruz kimsenin bizim topraklarımızda gözü olmasın, bizim kimsenin toprağında zaten tarih boyunca gözümüz olmadı. Biz yaptığı savaşlarla sömüren, yakan yıkan değil; kendi bağımsızlığına sahip çıkan ve bunun yanı sıra mazlum milletlere örnek olan bir milletiz. Yine Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözünü her zaman benimsiyoruz. Yeter ki dış güçlerin hiçbir zaman bizim topraklarımızda gözü olmasın. Eğer bu topraklara göz diken olursa dün olduğu gibi bugün de bunun karşılığını en güçlü şekilde görürler. Bu millet bunun cevabını her zaman verir” dedi.

SELÇUKLULAR SERKAN YILDIZ İLE COŞTU
30 Ağustos’ta Gazi Mustafa Kemal Türk Milleti’ne bir zafer armağan ettiğini belirten Başkan Bakıcı; “Bu bayrak için, bu vatan için Türk insanı canını feda etmekten hiçbir zaman sakınmamıştır. Bu azim bu millette vardır. Her zaman da var olacaktır. Ne mutlu ki bize böylesine güzel zaferler armağan eden bir lidere sahibiz. Ne Mutlu Türküm Diyene! Ne mutlu bizlere” dedi.

Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından sahneye çıkan Genç Sanatçı Serkan Yıldız her yaştan Selçuklu’yu coşturdu. Sahnede Cem Karaca, Erkim Koray, Barış Manço, Kazım Koyuncu, Haluk Levent gibi usta isimlerin şarkılarını seslendiren Serkan Yıldız kendi şarkılarını da seslendirdi. Konserinde türkülere de yer veren genç sanatçı Selçuklular’a eğlenceli bir gece yaşattı. Konserin sonunda sahneye çıkan Başkan Bakıcı Serkan Yıldız’a göstermiş olduğu başarılı performanstan dolayı teşekkür ederek; genç sanatçıya Artemis Heykeli ve çiçek verdi.

Selçuk Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinlik Selçuklular’ın hep birlikte İzmir Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

BAYINDIR- Bayındır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu gündüz yapılan törenin ardından gece de Bayındır Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ile devam etti. Fener Alayı’na Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb.Adalet Gökcan, Emniyet Müdürü Hüseyin Özpınar, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, Gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Hizmet Binası önünden saat 20.30'da başlayan yürüyüş Atatürk Caddesi, Menderes Caddesi ve Hastane Önü Caddesi güzergahında devam ederek Kani Bey Parkı'nda son buldu. Fener Alayı boyunca vatandaşların taşıdığı yüz metrelik bayrak büyük ilgi gördü. Burada Bayındır Belediyesi Halkoyunları Ekibi birer gösteri yaptı.  Fener Alayı Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli’nin konuşması ve ardından hep beraber söylenen marşlar ile son buldu. Sesli konuşmasında: " Şu anda Türk tarihindeki önemli bir dönüm noktasını, büyük bir zaferi; 30 Ağustos’u bir kez daha kutlamak için bir arada bulunuyoruz. 96 yıl önce atalarımız bu topraklarda bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi vererek bir destan yazdılar. Biz buraya, bu zaferin bir parçası olan, bu ulusun yaşayabilmesi için canlarını feda edenleri bir kez daha yad etmeye geldik. Diğer taraftan, onlara olan borumuzu ödememiz mümkün değildir. Bağımsızlığımız için hayatını feda etmiş olanlar, bu zaferi öylesine kutlu kılmışlardır ki ona bir şey eklemek ya da ondan bir şey eksiltmek bizim gücümüzün üstündedir. Türk halkı var oldukça bu zafer unutulmayacak, unutturulamayacaktır.

Atalarımız bu güzel ülkeyi bizlere armağan etti ve bizler bu sorumluluğun bilinci ile yaşıyoruz.  Ülkemizi o cesur insanların ilerlettiği noktadan alıp daha da ileriye taşımalıyız. Bizler bu görevi sırtlanıp, bize bu vatanı armağan etmiş olanların fedakârlığından aldığımız kuvvetle daha çok ilerlemek zorundayız ki başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emekleri olan herkesin rahat uyuyabilmesini sağlayabilelim.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta devletimizin kurucusu büyük Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanı bizlere kazandıran tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Gazilerimize şükranlarımı, Kahraman ordumuza minnetlerimi sunuyorum.  Hepinizi en içten duygularımla selamlarım.”dedi

 
Marketlerde etiket mesaisi: Stokçular iş başında!
 
Beşiktaş'ın yeni 10 numarası İstanbul'a geliyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de can yakan fotoğraf: Ekmek parası derdindeydi
İzmir Ödemiş'te otomobilin seyyar simit aracına çarpması sonucu simitçi ağır yaralandı
Yüzen boğa 'Ferdinand' kankasını İzmir'de buldu!
Rize'nin İyidere ilçesinde, Kurban Bayramı'nın birinci günü kaçan, bayramın ...
Erdoğan'dan kritik Harp Okulları açıklaması!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Kara Harp Okulu'nda düzenlenen Milli ...
 
TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı!
TSK, Irak'ın kuzeyi Zap Bölgesi'ne düzenlenen hava harekatı sonucunda, ...
Kardeşlerin duvar yazılı kavgasında karar!
Edirne'de yıllar önce miras yüzünden küsen Mümtaz Çavuntçu (72) ile kardeşi ...
4 Milyon Suriyeli sınıra dayanabilir!
Dünya kamuoyunun son günlerde yakından takip ettiği Esad rejiminin İdlib'e ...
 
İzmir'deki 'estetik' ölümde yeni gelişme!
İzmir'deki özel hastanede kalça kaldırma ameliyatı olan İngiltere vatandaşı ...
Gazilere büyük ayıp! Helallik istendi...
Bursa'nın İnegöl ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerinin saati ...
İzmir’de 30 Ağustos coşkusu! İlçe ilçe etkinlikler
30 Ağustos Zafer Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşkuyla kutlandı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva