HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Ekim 2017 Pazar - 09:48

İzmir'de Fuar bereketi! Kocaoğlu: Doğru yoldayız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin evsahipliğini yaptığı uluslararası kongre fuarlar sayesinde, geçtiğimiz hafta şehir otellerindeki doluluk oranı yüzde 100'e yaklaştı. İzmir'deki fuar ve kongre hareketliliğinden memnuniyetini dile getiren otelciler, geleceğe umutla baktıklarını söyledi.

İzmir de Fuar bereketi! Kocaoğlu: Doğru yoldayız!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin ekonomik kalkınmasının en önemli araçlarından biri olarak gördüğü fuarcılık sektörüne yaptığı yatırımlar karşılığını buluyor. Türkiye'nin en büyük ve en nitelikli fuarcılık tesisi Fuar İzmir'in hizmete girmesinin ardından çıtasını daha da yükselten sektör, geçtiğimiz hafta üç önemli fuar organizasyonu ve bir uluslararası kongreyle adeta gövde gösterisi yaptı. Türkiye'nin 81 ilinin yanı sıra, 5 ayrı kıtadan alıcı ve katılımcıyı buluşturan fuarlar sayesinde kent ekonomisi hareketlendi.

Türk ayakkabı sektörünü dünya pazarlarına taşıyan Shoexpo ve bu yıl ilk kez düzenlenen Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı'nın ardından MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar, Teknolojileri Fuarı da aynı hafta içinde açıldı. Uluslararası Maden Teknolojileri Kongresi de Fuar İzmir çatısı altında geçtiğimiz hafta yapılan dördüncü büyük etkinlik oldu.

Otellerde yer kalmadı

Ev sahipliği yaptığı üç fuar ve bir kongre ile tarihi günler yaşayan Fuar İzmir, kentin konaklama sektörüne de büyük hareketlilik getirdi. Bu etkinliklerin gerçekleştirildiği geçtiğimiz hafta içinde İzmir'deki 5 yıldızlı otellerde tüm yataklar doldu. Büyük otellerin yöneticileri ve sektörün önemli isimleri, son dönemde kentte yaşanan gelişmelerden bir hayli memnun.

"Büyükşehir'in hakkı ödenmez"

Rıza Elibol (Swiss Otel Büyük Efes İzmir Genel Müdürü-Türkiye Otelciler Birliği Ege Bölge Temsilcisi):

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hakkı kesinlikle ödenemez. Başka hiç kimse bu kadar iş adamını kente getiremezdi. Fuarların İzmir ticaretine katkısı çok büyük. Konaklamadan yeme-içmeye, bindikleri taksiye kadar iş piyasasına önemli katkı sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente katkısını sadece fuarcılık faaliyetleriyle değil, İZTAV çatısı altındaki çalışmalarıyla da değerlendirmek lazım. 'İzmir'e doyamazsın' kampanyası, özellikle kentteki küçük otellere çok büyük katkı sağladı. İzmir için sene içinde büyük önem arz eden sektörel fuarlardan Shoexpo ve Minex süresince tüm şehir otelleri dışarıdan gelen fuar ziyaretçileri sebebiyle ciddi yoğunluk yaşadı. Biz de bu yoğunluktan olumlu yönde etkilendik. Fuar dönemlerinde ciddi doluluk oranları yakaladık. Umarız bu fuarlar ve sene içindeki diğer tüm fuar etkinlikleri kapasitesini her sene artırır."

"İzmir artık bir fuarlar şehri"

Veysi Öncel (Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı):

"Kentte düzenlenen bütün fuarların İzmir'e çok olumlu etkisi var. Otellerin yanı sıra restoranlar, kafeler, yiyecek-içecek sektörünün tüm kollarında hareketlilik yaşanıyor. Üç önemli fuarın aynı anda düzenlenmesinin kente çok büyük katkısı oldu. İzmir artık bir fuarlar şehri. Ayakkabı, mermer ve gelinlik fuarları gibi fuarların sayısı arttıkça, gelecekteki doluluk oranları yıla yayılarak çok daha yüksek seviyelere çıkacaktır. Bunun yanında İZTAV'ın düzenlediği tanıtım kampanyalarının da önemli katkısı oldu. 2017 yılında yüzde 45'lerden yüzde 70 seviyelerine yükselen bir ortalamaya ulaştık. İnanıyorum ki, 2018 yılında İzmir şehir otelleri gibi Çeşme ve Selçuk otelleri de bu hareketlilikten pay alacak."

"Doluluk yüzde 100'e yaklaştı"

Gözde Kaydırak (İzmir Hilton Pazarlama ve Satış Müdürü):

"Şehir otellerinin doluluk oranları bir hayli yükseldi. Hilton olarak şu dönem yüzde 90 doluluk ortalaması ile ilerliyoruz. İzmir Enternasyonal Fuarı ile başlayan doluluk durumu halen devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi yönündeki çalışmaları başarılı bir şekilde yürüttüğüne inanıyorum. Fuar etkinliklerinin yoğunlaştığı dönemlerde şehir merkezlerindeki zincir oteller özellikle tercih ediliyor. Hem oteller, hem de kentteki diğer esnaf bu hareketlilikten olumlu etkileniyor. Bu durumun sürekli üzerine daha da koyarak sürmesi bizleri mutlu ediyor. Eylül, Ekim, Kasım aylarında yüzde 100'lere yaklaşan bir doluluk oranına doğru ilerliyoruz. Bu yoğunluk, özellikle hafta içi yaşanıyor. Dolululuğun hafta sonlarına sarkması için Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki festivaller ve benzeri etkinliklerin geliştirilmesi yönündeki çabaları destekliyoruz. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğündeki İZTAV kampanyalarının da son derece olumlu etkileri olduğunu belirtmeliyiz."

Başkan Kocaoğlu: Doğru yoldayız

Fuar İzmir yatırımıyla kent ekonomisinde kaldıraç etkisi yaratan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZFAŞ tarafından yapılan sübvansiyonları sürdüreceklerini ve fuar dönemlerinde yabancı alıcıları kente getirmeye yönelik pazarlama çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kaynaklarıyla kurulan Fuar İzmir'i 'kentin ekonomisi büyüsün, fuarcılığı gelişsin' diye yaptıklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Kenti korumak için diğer konularda nasıl mücadele verdiysem, Fuar İzmir’in büyümesi için de her türlü fedakarlığı yapmaya, her türlü mücadeleyi vermeye hazırım. Fuar dönemlerinde yaşanan canlılık, ne kadar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diye konuştu.

Binlerce fuar katılımcısı İzmir'e aktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde İZFAŞ tarafından düzenlenen fuarlar, kent ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlıyor. Artık bir İzmir markası olan Shoexpo Fuarı, geçtiğimiz hafta 159 firma, 55 ülkeden sektör profesyoneli ve 15 bine yakın ziyaretçiyi Fuar İzmir'de bir araya getirdi. Bin 200’ü aşkın yabancı alıcı bu fuar için İzmir'e geldi. Bu yıl ilk kez düzenlenen olan 1. Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı'na Türkiye’nin çeşitli illerinden 63 firma katıldı. MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı'nda ise 180 yabancı, 142 yerli katılımcı firma yer aldı. Yine geçtiğimiz hafta içinde Fuar İzmir'de düzenlenen Uluslararası Maden Makinaları ve Teknolojileri Kongresi ile birlikte yurtdışından ve yurtiçinden binlerce ziyaretçi İzmir'de hem konakladı, hem de kentte bir çok farklı etkinlikte bulunarak ekonomik hareketlilik yarattı.

 
İzmir'de feci kaza: Turist minibüsü devrildi!
 
Karşıyaka'da aşure kazanı 'Dostluk' için kaynadı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
23 Ekim 2017 Pazartesi 08:28

efes otelin müdürü fuarı övüyor. gaziemirmi yoksa kısıkmı nerede olduğu belli olmayan fuarın efes oteliyle ne alakası var? Hele çeşme otelcileri fuar faydalı demiş. O fuardan çıkan çeşmeyemi geliyor? Biz mavişehirden, egekentten, ataşehirden, çiğliden kalkıp gelemiyoruz. Neredeymiş bu fuar? buca ve gaziemir ahalisi gidiyor herhalde.

Yorumu oyla      16      7  
konuk 22 Ekim 2017 Pazar 20:38

Bakıyorum, izliyorum ve iyi ki varsın İzmir diyorum! Aziz Kocaoğlu'nu İzmir'li seçti, tehditlere, siyasi rüşvetlere kanmadan Aziz Kocaoğlu dediler, işte bu yüzden İzmir'i ve İzmir'liyi seviyor, saygı duyuyorum! 1 paket makarnaya, 1 torba kömüre ruhunu satanlar nerde, tehditlere inat başkanına sahip çıkmak nerde!

Yorumu oyla      14      6  
efe 22 Ekim 2017 Pazar 13:25

valla aziz bey sizin kadar küçük işleri beceremeyen büyük işleri becerebilen bi başkan tanımadım 375 km su hattını başarabilen ama asfalt atamayan izmir fuarı gibi izmire milyon dolarlar kazandıran projeyi hayata geçiren ama bi boru patlağına 10 günde giden sizin belediyeniz başarılımısınız değilmisin çözemedim

Yorumu oyla      15      5  
nicolas 22 Ekim 2017 Pazar 12:24

hemm izmirin tanıtımına hemde döviz girdisi sağlıyor tebrikler sayın başkan.. ama karayolları hala kavşak yapmıyor..bucaya 2 tane çevreyolu kavşağı yapmaya kalkıyonuz ama

Yorumu oyla      16      6  
Sagduyu 22 Ekim 2017 Pazar 11:57

Akli bilimi durustlugu ve kentinizi on planda tutarsaniz; sonuc ortada FUAR IZMIR ve projeyi yasama geciren AZIZ BEY. adam gibi adam.helal olsun.

Yorumu oyla      19      6  
22 Ekim 2017 Pazar 11:41

Nedense böyle haberlerin altında olumsuz yorum göremiyorum

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na 'Yamanlar' çıkışı: 'Ne tiyatro değil mi ama'
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı ...
'Sümüklü dedikleri İzmir, şimdi gözbebekleri oldu'
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’nin yaz aylarındaki su sıkıntısını ...
Kınık'ta kardeşlik buluşması
Kınık belediyesi tarafından her yıl yapılan aşure hayırı dün yapıldı.
 
Başkan İnce'den açıklama: Kocaoğlu'ndan yana mı?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kırsal kalkınma projesi kapsamında ...
Seferihisar'da cemevi açıldı
Seferihisar Belediyesi’nin tahsis ettiği arazi üzerine hayırsever işadamı ...
Başkan Piriştina’dan muhtarlara müjde
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina “Muhtarlar Günü”nde “yol arkadaşlarım” ...
 
Karabağlar'dan “Benim Güzel Parkım” projesi
Kentli olma, kenti anlama ve üretim yoluyla "Kentin İçin Bir İyilik Yap" ...
Eğitim setleri Karşıyaka Belediyesi’nden
Eğitime ve eğitim kurumlarına desteğini sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ...
Dikkat! İzmir'in iki ilçesinde su kesintisi
Pazartesi günü İzmir'in iki ilçesinde 12 saat boyunca su kesintisi yaşanacak.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva