HABERLER>GÜNCEL
15 Eylül 2020 Salı - 12:41

İzmir'de film gibi babalık davası... Erkek çocuk istedi, kütüğüne almadı!

İzmir'de yaşayan Sevtap Şensarı (44), ikiz çocuklarının babasının cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden tekstil sektöründe faaliyet gösteren iş insanı H.S.T. (61) olduğunu öne sürerek, babalık davası açtı. Dini nikahla birlikte yaşadığı H.S.T.'nin erkek çocuğunun olmasını çok istediğini, bu yüzden 2015 yılının ocak ayında Kıbrıs'a gidip, doğacak çocukların erkek olması için embriyo seçimi yapıldığını söyleyen Şensarı, "Yıllar içinde aşırı şekilde fiziki şiddet gördüm. Çocuklarımı kütüğüne alacağını söyledi, ancak sürekli oyalandık" dedi.

İzmir de film gibi babalık davası... Erkek çocuk istedi, kütüğüne almadı!

?İzmir'de yaşayan Sevtap Şensarı, 2000 yılında, 5 aylık bir evliliğin ardından eşinden boşanan iş insanın H.S.T. ile dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre erkek çocuğunun olmasını isteyen H.S.T., 2015 yılının ocak ayında bu durumu Şensarı'ya söyledi, doğacak çocuklarının kütüklerini ise resmi nikah yapıp üzerine alacağını belirtti.

Şensarı, bunu kabul edip H.S.T.'ye ait olduğu iddia edilen spermle Kıbrıs'a gitti. Çocukların erkek olması için burada embriyo seçimi yapıldı, tüp bebek tedavisine başlandı. Daha sonra hamile kalan Şensarı, 2 erkek çocuk dünyaya getirdi. Şensarı, çocukları ne zaman kütüğüne alacağını sorduğu H.S.T.'den şiddet görmeye başladığını ve bu şiddetin dozunun yıllar içinde çok yükseldiğini belirterek, Karşıyaka 3’üncü Aile Mahkemesi'ne babalık davası, nafaka davası ve babalığın benimsenmemesi nedeniyle 500 bin TL'lik tazminat davası açtı. Mahkeme, DNA testi için örnek vermeye yanaşmayan H.S.T. hakkında yakalama kararı çıkartırken, DNA testinin sonuçlanmasını beklemeden her bir çocuk için 2 bin TL'lik nafakaya hükmetti. Şimdi DNA testinin tamamlanabilmesi için hakkında yakalama kararı çıkarılan H.S.T.'nin örnek vermesi bekleniyor.



H.S.T. ile 2000 yılında beraber yaşadığını belirten Şensarı, "Çocukların olması için onun ısrarlı teklifi üzerine beraber karar verdik. İmam nikahlı olduğumuz için, Türkiye'de de evli olmayanlara tüp bebek tedavisi yasak olduğundan Kıbrıs'ta tedavi gördüm. Babaları çok erkek çocuk istediği için cinsiyet seçimi yapıldı ve bu şekilde 2 erkek çocuk dünyaya getirdim. Hatta H.S.T. çocukların ismini koymak için 2 ay düşündü ve sonunda Alpaslan ile Yavuz koydu. Bu çocukları benden daha çok kendisi istedi. Annemden de gelip izin aldı ve 'Resmi olarak evli olmamamız çocuk yapmamıza engel değil, çocuklar doğduktan sonra nüfusuma alacağım, hiç merak etmeyin' dedi. Çocuklar 18 aylık olana kadar bana hiç dokunmadı. Sonra ben çocukları ne zaman nüfusuna alacaksın dediğimde; her seferinde sözlü ve fiziki şiddet yaşamaya başladım. Çocuklarımın kimlikleri olmadığı için bizi duyu testine almadılar. Ona gidip bunu söylediğimde, git kendi üzerine al ben halledeceğim dedi. Ben de gidip kendi üzerime aldım ve böylelikle duyu testini yaptırabildik. Biz imam nikahlı olarak yaşıyorduk, annem de bizimle beraber yaşıyordu. Haftanın 3-4 günü bizimle kalıyordu. Ben ona, 'Artık benim başımı yerden kaldır' dediğimde, Urla'daki ona ait olan evde çok büyük bir dayak yedim, büyük bir şiddete uğradım. Ve bu olaydan sonra evden ayrıldım. Bu sefer korkmadım. Şikayette bulundum ve babalık davası açmaya karar verdim. 17 sene boyunca dayak ve şiddetle beni susturup bastırmıştı, ancak çocuklar doğduktan sonra gözüm hiçbir şeyi görmedi" dedi.

Bugüne kadar her şeyi çocukları için yaptığını belirten Şensarı, "Çocuk kucağımda şiddet gördüm. Çocuklar evden ayrıldığımda 18 aylıktı, şu anda 6 yaşından gün aldılar. Çocuklar, maalesef ki konuşulanları az çok duyuyorlar. Okuldaki arkadaşlarının babalarını anlatıyorlar. Mesela arkadaşının babasının oyuncak getirmesine müsaade etmediğini anlatıyor. Bunların hepsi çocuklar için bir eksiklik. Bana babalarını soruyorlar, ancak ben onlara ayrı olduğumuzu anlatmaya çalışıyorum. Evi terk ettiğimden beri hiçbir maddi ve manevi yardım görmedim. 7 Şubat'ta evi terk ettiğinde babalık davalarını araştırmaya başladım, karşıma avukat Varol Turbay çıktı. Sonra Karşıyaka 3'üncü Aile Mahkemesi'ne gerekli davaları açtık" dedi.



'BEN DEDİĞİM ZAMAN NÜFUSUMA ALIRIM' DİYOR'
DNA testi henüz yapılmamasına rağmen, sundukları deliller ve çocuklarla baba arasındaki fiziki özelliklerin benzerliğinden ötürü mahkemenin nafakaya hükmettiğini hatırlatan Şensarı, "Nafakayı ödemedi ve biz de icra takibi başlattık. Beni maddi olarak zor durumda bırakıp geri dönmemi istiyor. Bana, 'Ben dediğim zaman olacak, sen geri dönersen çocukları nüfusuma alacağım ve istediğiniz her şey olacak' diyor. 2012 yılından bu yana hiç yurt dışına çıkmamasına rağmen dava açıldığında ikametgahını Viyana'ya aldırdı, orada işçi olduğunu söyleyerek. Ancak ikametgahı aslında Nişantaşı Topağacı'nda bulunuyordu" dedi. (DHA)

 
İzmir'de koca dehşeti: Karısına kızdı, evi yaktı!
 
Selçuk'ta can dostlara 'haybulans' hizmeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de koca dehşeti: Karısına kızdı, evi yaktı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, eşiyle tartışan kişinin evde çıkardığı yangın söndürüldü.
Ankara'da aranıyordu... Afgan soyguncu Ödemiş'ten çıktı!
Ankara'da, sosyete pazarının yönetim katındaki çelik kasadan 380 bin lirayı ...
İzmir'de 'korona kumarhanesi' baskın yedi: 188 bin lira ceza!
İzmir'de bir depoda kumar oynadığı belirlenen 54 kişiye 188 bin 118 lira para cezası verildi.
 
Türkiye'den Yunanistan'a karşı yeni Navtex ilanı!
Türkiye, Sakız Adası'nın Lozan Barış Antlaşması ihlal edilerek silahlandırıldığını ...
İzmir'de helikopter destekli tefeci baskını!
İzmir'de helikopter destekli düzenlenen tefeci operasyonunda 15 zanlı gözaltına alındı. 
ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi artık e-Devlet'te
ÖSYM Başkanı Halis Aygün, "ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) e-Devlet'e ...
 
Testi pozitif çıktı... Babasıyla hastaneden kaçtı!
Kars'ta yeni tip corona virüs (Covid-19) testi pozitif çıkan kız ve temaslı ...
Ali Babacan üzücü haberi açıkladı!
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, babası Hilmi Babacan'ın yeni tip ...
DEAŞ’ın medya sorumlusu yakalandı!
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün, terör örgütü DEAŞ'ın medya yapılanmasına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva