HABERLER>GÜNCEL
11 Nisan 2018 Çarşamba - 12:30

İzmir'de FETÖ itirafları arka arkaya: Faiz caizdir!

İzmir'de, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan örgütün "mahrem abi"lerinden olan sanık, sözde 'mahrem imam'ının Bank Asya'ya para yatırmak için kredi çekilmesinin "caiz" olduğuna yönelik kendilerine bilgi verdiğini anlattı.

İzmir de FETÖ itirafları arka arkaya: Faiz caizdir!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve İzmir 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanık H.S, üniversite eğitimi sırasındaki örgütsel faaliyetleri hakkında bilgi vererek, örgütün 17-25 Aralık sürecinin ardından örgütsel yapıyı ayakta tutmak için çaba sarf ettiğini anlattı. 

H.S, Çanakkale'deki üniversite eğitimi sırasında FETÖ ile bağlantılı evlerde kaldığını, ders çalıştırdığı öğrencileri zaman zaman kampa aldıklarını belirterek, öğrencilerin gözünü boyamak için çeşitli hediyeler vererek motivasyonlarını yüksek tutmaya çalıştıklarını aktardı. 

Çanakkale'de FETÖ'nün "ilköğretim mesulu?" olarak görev yapan ve örgütün daha sonra Japonya'ya gönderdiği "Faruk" kod adlı "abi"nin, 15 Temmuz 2016'nın ardından KHK ile kapatılan dershanenin 6. sınıf öğrencilerinden dördünün sorumluluğunu kendisine verdiğini belirten H.S, öğrencilerle hafta bir gün ilgilendiğini ifade ederek, bunların yanında namaz kılınmaması yönünde talimat aldıklarının altını çizdi. 

"Bu öğrenciler haftada bir gu?n, kaldığımız eve geliyorlardı. Ben de bu öğrencilere okul derslerinde yardımcı oluyordum. Okul derslerinin haricinde herhangi bir dini faaliyette bulunmuyorduk hatta bu konuda Faruk abi beni uyararak 'namaz kılacağında bile bu öğrencilerin yanında kesinlikle kılma', gelen öğrencilerin aileleri namaz kıldığını öğrenirlerse 'çocuklarını buraya göndermezler' diye özellikle söylemişti" şeklinde ifade veren H.S, ilköğretime giden öğrencilerle ilgilenmeye 2010-2011 ve sonraki eğitim yıllarında devam ettiğini kaydetti. 

"BANK ASYA İÇİN KREDİ ÇEKMEK CAİZDİR"
Sanık H.S, 17-25 Aralık 2013'teki sürecin ardından Bank Asya'nın kurtarılması için buraya para yatırılması talimatı aldıklarını, bu talimatları sorumlusu oldukları askeri öğrenci ve personele ilettiklerini belirterek, ifadesini şöyle sürdürdü: 

"2014'te, hatırladığım kadarıyla Tamer abi (Askerlerden sorumlu mahrem imam) bu konu (Bank Asya'ya para yatırılması konusu) ile ilgili bize konuşma yaparak parası olanların giderek parasını yatırmasını, olmayanların da giderek başka bankalardan kredi çekerek Bank Asya'ya para yatırmasını söyleyince 'bankadan para çekmenin, faiz işine girmenin haram olduğunu, bunu yapmamızın doğru olup olmadığını' sorduk. Tamer abi bize 'Dinimizde zaruriyet hallerinde bazı zamanlarda yapılmayacak şeylere mu?saade edildiğini, bir insan susuzluktan ölmek u?zereyse dinimizce haram olan herhangi bir şeyi içebilir, açlıktan ölmek u?zere olan bir insan eğer yiyecek başka bir şey bulamıyorsa dinimizce haram olan domuz etini veya başka şeyleri yemesi caizdir.' diye söyledi. Bank Asya'nın içerisinde bulunduğu durumun bir zaruriyet durumu olduğunu söyleyerek, 'Normalde faiz haramdır fakat zaruriyet hali olduğu için bu dönemde kredi çekmek caizdir.' diye söyledi." (AA)

 
Bakan Zeybekçi'den flaş dolar açıklaması
 
Camiye çirkin saldırıyı üstlendiler!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katliam sonrası Rektör'den flaş karar!
Esekişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ...
İzmir'de şehit babasından 'adalet' çığlığı!
Hatay'da 3,5 yıl önce vatani görevini yaparken arkadaşının silahından ...
Polis memuru veli okulda dehşet saçtı!
Bursa' nın merkez Nilüfer ilçesi Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu ...
 
Yeni gelişme: Jet faciasının sırrı çözülüyor!
İran’da düşen ve 3’ü mürettebat 11 genç kadına mezar olan Başaran Holding’e ...
Jet Fadıl'dan 'jet' hamle: Yine pes dedirtti!
Binlerce mağdur yaratan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz’e açılan bir ...
Facebook'tan Alaattin Çakıcı kararı
Kırıkkale Keskin Cezaevi'nde tutuklu olan suç örgütü lideri Alaatin Çakıcı'nın ...
 
'Babam Almanya'dan enkaz halde döndü'
ESKİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın oğlu Prof. Dr. Ataç Baykal, babasının ...
Acı haber: İki asker şehit oldu!
Bitlis'te terör örgütü PKK'nın araziye tuzakladığı el yapımı patlayıcının ...
Vali, yanlışlıkla biber gazı sıktı!
Polis Teşkilatı'nın 173'üncü yıl dönümü Kayseri'de törenlerle kutlandı. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva