HABERLER>GÜNCEL
24 Ocak 2017 Salı - 14:18

İzmir'de eski baro başkanlarından 'olağanüstü' çağrı

İzmir Barosu'nun önceki dönem başkanlarından Sabri Kurt, Çetin Turan, Bahattin Özcan Acar, Özdemir Sökmen ve Ercan Demir anayasa değişikliği ile ilgili olarak tutum belirlemek için seçimsiz olağanüstü genel kurul çağrısında bulundu.

İzmir de eski baro başkanlarından  olağanüstü  çağrı

İzmir Barosu'nda geçmiş yıllarda başkanlık yapan Sabri Kurt, Çetin Turan, Bahattin Özcan Acar, Özdemir Sökmen ve Ercan Demir, İzmir Adliyesi'nde bulunan Baro Birimi'nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda TBMM'de görüşmeleri tamamlanan Anayasa değişikliği görüşmeleri ile ilgili olarak İzmir Barosu'nun tutum belirlemesi için Avukatlık Kanunu uyarınca seçimsiz olağanüstü genel kurul çağrısı yapıldı.

Olağanüstü genel kurul yeter sayısı için imzalar toplanmaya başlanırken yönetim kurulu tarafından yapılan resmi olmayan açıklamada, yeterli sayıda imzaya ulaşılması halinde olağanüstü toplantının yapılacağı ifade edildi.  Avukatlık Kanunu uyarınca üye sayısının beşte birinin talebi ile Yönetim Kurulu'nun genel kurulu on beş gün içerisinde olağanüstü toplantıya çağırması gerekiyor. 

ÇOK SAYIDA AVUKAT DESTEK VERDİ
İzmir Barosu'nda mevcut farklı gruplardan seçilmiş eski baro başkanları, baro başkan yardımcıları ile baro yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya çok sayıda avukat katılarak destek verdi.

Eski Baro Başkanı Çetin Turan tarafından açıklama metninde, “Öngörülen bu değişikliklerle parlamento işlevsizleşmekte, erkler ayrılığı ilkesi terk edilmektedir.  Bakanlar kurulu kaldırılmakta, Bakanların tümü Cumhurbaşkanı danışmanı niteliğinde atanmış bürokratlara dönüşmekte, TBMM ile ilişkileri kesilmektedir; milletvekilleri bakan olarak atandıkları takdirde milletvekillikleri düşecektir. Cumhurbaşkanı dilediği bakanlığı kurup dilediği bakanlığı lağvedebilecektir. ” denildi.

Açıklamanın devamında “İçinde bulunduğumuz koşullarda baroların duruma müdahale etmesi, baromuzun tüm avukatlarının katılımı ile olağanüstü genel kurul toplantısında gelişmeleri değerlendirmesi, olumsuzluklara dikkat çekmesi ve kamuoyunun bu yolla uyarılması zorunludur. Bu nedenle, Anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve yargı/savunma mesleği sorunları ile ilgili İzmir Barosunun kurumsal görüşünü oluşturmak üzere hazırlanan olağanüstü toplantı istem ve gündemini, İzmir Barosu Başkanlığı’na iletmek üzere imzaya açtığımızı değerli basınımıza ve meslektaşlarımızın bilgilerine sunuyoruz.” denilerek İzmir Barosu Başkanlığına da çağrıda bulunuldu.

“Cumhurbaşkanına tek başına kanun hükmünde kararname çıkarma yetkisi, olağanüstü hal ilan etme yetkisi,  parlamentoyu fesih yetkisi verilmiştir. Cumhurbaşkanı aynı zamanda bir siyasi parti genel başkanı olarak, hukuken de tarafsızlık ve birleştiricilik niteliklerini yitirecek, seçim sürecinde partisinin milletvekilli adaylarını da bizzat belirleyebilecektir.” denilerek değişiklikteki düzenlemelere dikkat çekildi.

HEDEF MART AYI
Avukatlık Kanunu uyarınca üye sayısının beşte birinin talebi ile Yönetim Kurulu'nun genel kurulu on beş gün içerisinde olağanüstü toplantıya çağırması gerekiyor. Yönetim Kurulu tarafından yapılan resmi olmayan açıklamada, yeterli sayıda imzaya ulaşılması halinde olağanüstü toplantının yapılacağı ifade edildi.

Yaklaşık 7500 üyesi bulunan İzmir Barosu'nda olağanüstü genel kurul istemi için yaklaşık 1500 avukatın imzasına ihtiyaç var. Kısa sürede imzaların toplanacağı öngörüldüğünden, İzmir Barosu Olağanüstü Genel Kurulu'nun, Mart ayı içerisinde toplanacabileceği öngörülüyor.

 
DAEŞ’li keskin nişancı Kilis'te yakalandı
 
Sancak’ın avukatından o tartışmaya açıklama: Şantaj yaptı, araba istedi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAEŞ’li keskin nişancı Kilis'te yakalandı
Kilis'te düzenlenen operasyonda keskin nişancı olduğu belirlenen DAEŞ üyesi gözaltına alındı.
Baro Başkan'ı Özcan'dan MEB'e Atatürk tepkisi
İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal ...
Çeşme'de 1 günde 3 operasyon: 94 kişi kurtarıldı
Çeşme'de 3 ayrı operasyonda toplam 94 kaçak göçmen kurtarıldı.
 
15 Temmuz şehidinin ailesine Nevvar Salih İşgören Vakfı desteği
15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı’ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığı’nda ...
Europol'den tarihi eser kaçakçılığı operasyonu
Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol), kültür eserleri kaçakçılarına ...
İzmir’de o derneğe FETÖ operasyonunda ne karar çıktı?
Soruşturma kapsamında örgüte finans sağladıkları iddiasıyla adliyeye sevk ...
 
Büyükşehir işçilerinden soğuk önlemi: Oto-soba!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı işçileri, ...
Türkiye Fethi Sekin'in anısı İzmir'de yaşatmak için yarışacak!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kahraman polis Şehit Fethi Sekin için ulusal ...
Fırat Kalkanı'nda 107 DEAŞ hedefi vuruldu
Suriye'nin kuzeyindeki 107 DEAŞ hedefi vuruldu, 13 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva