HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
5 Haziran 2014 Perşembe - 09:56

İzmir’de engel tanımayan çocuk korosu

İzmir’in ‘Engelli Çocuk Korusu’ kuruldu. CHP’li eski meclis üyesi Muharrem Dayanç’ın öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşen proje hemen hayata geçirildi. Şu an 20 çocuk haftada iki gün prova yapıyor, konser Aralık’ta…

İzmir’de engel tanımayan çocuk korosu

Yusuf TOMRUK/EGEDESONSÖZ - İzmir’in ‘Sanat Engel Tanımaz’ projeleriyle tanıdığı Balçova Belediyesi CHP eski Meclis Üyesi Muharrem Dayanç bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Dayanç Müzik Kursu’nun sahibi Muharrem Dayanç’ın öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle İzmir’in ‘Engelli Çocuk Korosu’nu kuruldu. Hemen çalışmalara başlayan koroda şimdiden yaklaşık 20 engelli çocuk eğitim alıyor.


 
Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan Muharrem Dayanç ‘Sanat Engel Tanımaz’ felsefesiyle yola devam ediyoruz. İlk önce Buca Cezaevi’ndeki kader mahkumu çocuklara enstrüman çalmayı öğrettik ve bir konser yaptık. Sunay Akın gönüllü olarak sundu ve büyük ilgi gördü. Daha sonra 60 bedensel ve görme engelli çocuğumuza enstrüman çalmayı öğreterek İzmir’de ilk kez engellilerin baştan sona çaldığı bir konser daha düzenledik. Bu konserle 2440. Bölge Rotaract’tan yılın en iyi sosyal sorumluluk projesi ödülünü aldık. İzmir’deki 40 restorana engelli mönüsü koyduk, bu da bir ilkti. Son olarak ‘Engelli Çocuk Korosu’yla İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle kalıcı bir şey yaptık. Ben projeyi bizzat Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanlığı’na sundum. Bütün altyapıyı hazırladım. Büyük bir memnuniyetle kabul ettiler. Şu an yaklaşık 20 engelli çocuğumuz, bizim kurslarımızdan yetişip müzik öğretmeni olan Dilara Şekerci tarafından eğitiliyor” dedi.



KONSER ARALIK’TA
‘Fuar Engelli Merkezi’nde koro çalışmaları sürüyor’ diyen Dayanç “Çocuklarımız Haftada iki gün çalışıyorlar. Şu anda çocuk sayımız eğitim için yeterli, ancak biz 30-40 kişilik bir koro istiyoruz. O yüzden Bedensel, görme ve ortopedik engelli çocukları olan ailelerin Fuar Engelli Merkezi’ne başvurmalarını istiyoruz. Ne kadar çok başvuru olursa proje o kadar başarılı olur. Çalışmalar sonunda yıl sonu gibi Engelli Çocuk Korosu’nun ilk konserini verecek. Daha çok pop şarkıları ağırlıklı olacak konserin İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde olmasını planlıyoruz” diye konuştu.

HEDEF HER BELEDİYEYE YAYMAK
Bornova Belediyesi’nin projeyle ilgilendiğini belirten Dayanç, “Sanatı sadece ‘engelsiz’ insanlar yapacak diye bir kaide yok. Müzik engelli çocuklarımıza çok iyi geliyor. Mutlu oluyorlar, yüzleri gülüyor. Başardıklarını görmek bize yetiyor. Hedefimiz bu projeyi İzmir’in 30 belediyesine de yaymak. Farkındalık yaratmak, onların toplumda geri planda değil olmaları gereken yerde, yanımızda olmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Zinnet ALTUNOK 5 Haziran 2014 Perşembe 15:26

İzmir'de duyarlılık, sosyal sorumluluk,empati, güzel yüreklilik deyince aklıma gelen isimdir Muharrem Dayanç. Toplumsal yarar gözeten, vizyonu sosyal sorumluluk bilinci olan, "engelli insan yoktur engelleyen insan vardır" düşüncesinde hizmet anlayışına sahip kuruluş ise Dayanç Müzik Okulu'dur. Sevgili dostum, Muharrem DAYANÇ yürüdüğün yol dikenli görünse de biliyorum ki, güllerin kokusunu sen en derinden duyabiliyorsun. Ve o güller ki; tutunmak için senin insana sevgi odaklı yüreğinden dökülen sevginin notalarına sahip oldular ve yaşama sevinci ile doluyorlar... Yolun açık olsun, her daim destekçinim, her zaman gönüllü olarak hizmete hazırım.

Yorumu oyla      13      5  
Ahsen Ciftci 5 Haziran 2014 Perşembe 13:31

Seninle hep gurur duydum,Cogalan Basarilarin duydugumuz gururuda katladi daim ol kardesim muharrem Dayanc,

Yorumu oyla      13      5  
hürriyet 5 Haziran 2014 Perşembe 10:49

iyi niyetli ancak yanlış bir uygulama. tüm dünya engelli çocukları engelli olmayan akranlarıyla kaynaştırmaya bütünleştirmeye çalışırken onları akranlarından izole edip bu şekilde ayrıştırmak biraz reklam kokuyor gibi geliyor.

Yorumu oyla      11      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Game of Thrones hayranlarına müjde
İlk başta 7 kitaptan oluşan, diziye çevrilirken birinci kitabın adıyla ...
Van Gogh'un kesik kulağı müzede!
Almanya'nın Karlsruhe kentindeki Sanat ve Medya Merkezi ressam Vincent ...
Kenan Işık’tan 2.5 ay sonra iyi haber
Geçirdiği beyin kanamasının ardından komaya giren tiyatro sanatçısı Kenan ...
 
Buca Nazım’ı şiirleriyle andı
Ünlü şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 51’inci yıldönümünde, Buca Belediyesi’nin ...
‘Bornova sahnesi’nin kursiyerlerine tam not
Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) kursiyerleri “Keşanlı Ali Destanı” ...
Karşıyaka Nazım’ı anıyor
Türk şiirinin en iyi isimlerinden olan Nazım Hikmet, ölümünün 51'nci yıl ...
 
İzmir'de +18 tepkisi: Sierra cinayeti film oldu ama...
Türkiye'ye geldikten sonra günlerce kayıp olarak aranan daha sonra İstanbul'da ...
Ünlü yönetmen Snowden'ın hayatını çekiyor!
Oscar ödüllü ünlü Amerikalı yönetmen Oliver Stone, ABD'nin küresel izleme ...
Karşıyaka'da coşkusu 'Anadolu' gecesi
Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Halk Oyunları Kursları’na katılarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva