HABERLER>SAĞLIK
26 Aralık 2018 Çarşamba - 09:58

İzmir'de en acı bekleyiş...

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan Esra ve Kamil Göktaş çiftinin çocukları 4,5 yaşındaki Servet Metin'e lösemi teşhisi konulmasının ardından aile donör arayışına başladı. Temmuz ayında oğullarının lösemi hastası olduğunu öğrenen ve o günden sonra uygun ilik bulunması için çabalayan Göktaş ailesi umudunu, 17 Aralık'ta dünyaya gelen oğulları Mustafa Kemal'e bağladı. Servet'in hayatı, kardeşinin doğumu sonrası alınan kordon kanının uyumuna bağlı. Sonuç, 17 Ocak'ta belli olacak.

İzmir de en acı bekleyiş...

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşayan Esra ve Kamil Göktaş çiftinin oğlu Servet Metin'e, 27 Temmuz'da halsizlik şikayetiyle götürüldüğü Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akut lenfoblastik lösemi (ALL) teşhisi konuldu. Minik oğullarının tedavisi için Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) Ankara'daki LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi'ne giden Göktaş Ailesi, burada ikinci bir hastalık haberi aldı. Esra ve Kamil Göktaş çifti, Servet'in hem akut lenfoblastik lösemi (ALL) hem de akut myeloid lösemi (AML) yani çift hücreli lösemi hastası olduğunu öğrendi. Hastanede tedavi altına alınan Servet için başlayan donör arayışı ise sonuç vermedi. Oğullarının yaşaması için kan bağışı çağrısında bulunan Göktaş Ailesi, şimdilerde umudunu 17 Aralık'ta dünyaya gelen oğulları Mustafa Kemal'e bağladı. Mustafa Kemal'in doğumu esnasında kordon kanı toplaması yapıldı. Kanın uyum sağlaması halinde, nakil yapılacak. Kardeşinin iliğinin uygun olup olmadığının sonuçları ise 17 Ocak'ta belli olacak.

KAN UYUMLU ÇIKMAZSA BABADAN NAKİL YAPILACAK
Göktaş Ailesi, doktorların vereceği güzel haberi beklerken baba Kamil Göktaş, "Oğlum 5 kür kemoterapi aldı. Uzun süre donör aradık ama bulamadık. Şimdi temennimiz yeni doğan oğlumuzun, ağabeyine umut olması" dedi. Bayraklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde işçi olarak çalışan 33 yaşındaki Kamil Göktaş, bu formülün de işe yaramaması halinde kendisinden nakil yapılacağını aktardı ve "Çift hücreli bir lösemi türü olduğu için çok fazla zamanımız kalmadı. İlik naklinin aslında yapılmış olması gerekiyordu. Ocak ayı içerisinde eğer kordon kanındaki uyum sağlanamazsa, yüzde 50 uyumlu olan benden ilik nakli yapılacak" dedi.

'3 TÜP KAN BİR HAYAT DEMEK'
Uzun süredir Servet Metin için uygun ilik bulunması konusunda çaba harcayan Kamil Göktaş, kan bağışı yapılması çağrısında bulundu. Verilecek 3 tüp kanın bir çocuğa hayat vereceğini, bir çocuğa sağlıklı gelecek sunacağını ifade eden Göktaş, "Sadece benim oğlum için değil hastanede yüzlerce çocuk var. Herkes umutla bekliyor. Hasta çocukların hepsinin kardeşi yok. Kan vermek çok büyük bir operasyon da gerektirmiyor. Ben bütün vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Çünkü gerçekten verecekleri 3 tüp kan, bir aileye can oluyor, kan oluyor. Bir çocuğun hayatını kurtarıyor" diye konuştu. (DHA)

 
Sığacık surlarına Avrupa Birliği'nden hibe
 
Gaziemir’de nefes aldıran hizmet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da vatandaşa evinde sağlık hizmeti
Sağlık alanında eğitimden hasta nakil ambulansına kadar bir çok çalışma ...
Karatay uyardı: 20 hastalığa yol açıyor
Glutenin zararlı olduğunu belirten Canan Karatay, yol açtığı 20 hastalığı ...
Karabağlar’da kadınlar kansere karşı bilinçleniyor
Karabağlar Belediyesi tarafından ilçede geçtiğimiz yıl “Erken tanı hayat ...
 
Konaklı kadınlar kansere savaş açtı
Günümüzün yaygın sağlık sorunu olan kanserde erken tanı ve tedavinin hayat ...
Sıla, ağabeyinin karaciğeriyle hayata tutundu
Doğuştan safra kanalları olmadığı için yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ...
Kanı alınmayan görme engelli, Kızılay'dan özür bekliyor
İzmir'de, nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulan ...
 
İzmir'de doktorla tartışma tatlıya bağlandı
İzmir'in Menemen ilçesinde, annesini tedavi için götürdüğü hastanede doktorla ...
Karabağlar, Öykü Arin için umut oldu
Karabağlar Belediyesi, ilik nakli olmayı bekleyen Öykü Arin ve lösemili ...
İzmir'de hastalara 'evde tahlil' hizmeti
İzmir'in Çiğli ilçesinde 12 yıldır yatağa bağımlı olduğu için evde sağlık ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva