HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ekim 2019 Cumartesi - 10:10

İzmir'de emeğin sergisine yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde "Siz Uyurken" isimli foto-öyküler sergisinin açılışını yaptı. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği fotoğrafçılarının tramvay sürücüsünden, kanal işçisine, aşevi çalışanından, veterinere, süpürge aracı şoföründen, itfaiye erine kadar gece çalışan 55 emekçiyi işyerinde, evinde ve ailesiyle vakit geçirirken fotoğraflayıp öyküleştirdiği sergi büyük beğeni topladı.

İzmir de emeğin sergisine yoğun ilgi

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi farklı bir sergiye ev sahipliği yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile hazırlanan "Siz Uyurken" isimli sergi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katıldığı törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimlerinde gece çalışan 55 emekçinin fotoğraflarının ve hayat hikayesinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Bir ay süreyle açık kalacak serginin koordinatörlüğünü İFOD fotoğraf sanatçıları Adil Alpkoçak, Nejat Gündüç ve Veyis Polat yaptı. Projede 13 fotoğrafçı çalıştı.

Bu sergi harcanan emeğin tanığı
Bu proje ile yanından geçtiğimiz ancak çoğu zaman fark etmediğimiz emekçilerin hikayesinin anlatıldığını söyleyen Başkan Soyer, "Birçok hizmetin arkasında yer alan emekçilerin, bu şehir için yaptıkları fedakarlıkları kayıt altına alması açısından bu sergi çok önemli. Harcanan emeğin tanıklığını yapıyor ve tarihe not düşüyor. Bu sergi fedakarca çalışan işçilerimizin ailelerini, eşlerini, çocuklarını ve duygularını paylaştıkları sohbetlerin somutlaşmış hali. Yani bu sergi yaşamın ta kendisi. 1986’dan bu yana İzmir’de yaptığı çalışmalarla şehrimizin görsel tarihinin yazılmasına destek sunan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’ne ve bu foto-öykü projesi ile İzmir’in kahramanlarıyla bizleri buluşturan değerli fotoğrafçılara çok teşekkür ediyorum. Geceleri biz uyurken yaptıkları fedak&ac irc;rlıklarla İzmir’i doğan yeni güne hazırlayan bu serginin esas sahibi gece emekçilerine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Soyer'den barış ve kardeşlik mesajı
Ortaya çıktığı günden beri sanatın merkezinde hep "insan" olduğunu ve insanın toplumsal bir varlık olduğunu dile getiren Başkan Soyer, toplumların ilerleyebilmesinin temel koşulunun birlikte barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak olduğunu söyledi. İçinde yaşadığımız coğrafya ve dünya konjonktürünün bunun gerçekleşmesini zorlaştırdığını dile getiren Başkan Soyer, konuşmasını şöyle tamamladı: "Fakat bu zorluklar bizi kesinlikle yıldırmamalı. Bunun üstesinden gelmenin tek yolu; birlikte yaşamak ve birbirimize sıkı sıkı sarılmak. Bu konuda topluma yol gösterme görevi; biz siyasiler kadar, hatta belki de daha fazla, sanatçılara düşüyor. Hep birlikte barışı inşa edeceğimiz günlerin umuduyla sizleri selamlıyorum".

Konuşmasının ardından Başkan Soyer, İFOD Başkanı Seda Şengök, projede yer alan fotoğraf sanatçıları ile birlikte sergiyi gezdi. Sergide fotoğrafı ve öyküsü yer alan belediye çalışanlarını fotoğraflarının önünde tek tek kutladı; hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Çalışanların aileleri ve çocuklarıyla da sohbet eden Başkan Soyer, "Siz Uyurken" sergisi fotoğraflarının yer aldığı albümü  imzalayıp günün anısına gecenin kahramanlarına verdi. 

 
Başkan Soyer'den birlik mesajı
 
Şarkısında sigara kelimesi geçen Sıla'ya profesörden suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'den birlik mesajı
İzmir'e hizmet etmiş milletvekilli, belediye başkanı ve meclis üyelerinden ...
Bayraklı'da okullar baştan aşağı yenileniyor
Bayraklı Belediyesi, ilçedeki okulların ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde ...
Sanayici ve iş insanlarından Başkan İduğ'a ziyaret
Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) ...
 
Mürselpaşa'da trafik akışı normale dönüyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gümrük ve Bayraklı pompa ...
Çiğli Meclisi tek yürek: Hem PKK kınandı, hem Barış Pınarı için birlik mesajı verildi!
Çiğli Belediyesi’nin Ekim ayı toplantısında AK Parti Grup Başkan Vekili ...
Karaburun Meclisi'nde çatlak! İyi asker resmi geçitte belli olur
Karaburun Belediyesi’nin meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi ...
 
Başkan Oğuz'dan muhtarlarla zirve
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz düzenlediği toplantıda ilçedeki tüm muhtarlarla ...
Bayındır’da toplu sünnet şöleni
Bayındır Belediyesi, Çırpı Semti Necati Uza Mahallesi’nde ihtiyaç sahibi ...
Narlıdere’de can dostlar için festival!
Sokak hayvanları ve sahiplendirme konusunda farkındalık yaratmak için ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva