HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Eylül 2018 Salı - 09:15

İzmir'de diplomasi geçidi

İzmir'in uluslararası alanda giderek artan saygınlığı, kente yapılan diplomatik ziyaretleri yoğunlaştırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aynı gün içinde üç ülkenin büyükelçilerini ağırladı.

İzmir de diplomasi geçidi

İzmir Büyükşehir Belediyesi aynı gün içinde üç ayrı ülkenin diplomatik temsilcilerini ağırladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sırasıyla Tayland Büyükelçisi Phantipa Iamsudha Ekarohit, Pakistan Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Quazi ve Kanada Büyükelçisi Chris Cooter'la makamında görüştü..

TÜRK-TAYLAND KÜLTÜR YILI 
2018'in Türkiye ile Tayland'da karşılıklı olarak "Kültür Yılı" kabul edilmesi nedeniyle İzmir'de düzenlenecek etkinlikler için kente gelen Tayland Büyükelçisi Phantipa Iamsudha Ekarohit, , Başkan Kocaoğlu'na da davette bulundu. Konuk Büyükelçi, 3 Ekim'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde düzenlenecek sanat etkinliklerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da görmek istediklerini söyledi. Ziyarette karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Başkan Kocaoğlu İzmir'deki yatırım olanaklarını anlattı, 40'ın üzerinde fuara ev sahipliği yapan İzmir'in kapılarının Tayland firmalarına açık olduğunu söyledi.

PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ'Nİ DUYGULANDIRAN JEST
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Syrus Sajjad Quazi ve İzmir Fahri Konsolosu Cahit Yaşar Eren'i de ağırladı. Başkan Kocaoğlu, Konak ilçesi sınırlarında Şehitler Caddesi'nden başlayan 1.400 metrelik yolun imar planı çerçevesinde bulvara dönüştürülerek adının da Pakistan Bulvarı olması konusunun Belediye Meclisi'nde onaylandığını ilk kez bu ziyaret sırasında açıkladı. Son derece duygulandığını belirten konuk büyükelçi "Ülkem adına gerçekten çok güzel bir jest. Bundan çok büyük onur duydum" diye konuştu.

İZMİR'E KANADA ÖVGÜSÜ
Kanada-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 75. yılı onuruna düzenlenen Kanada'nın Milli Günü Resepsiyonu organizasyonu çerçevesinde İzmir’e gelen Büyükelçi Chris Cooter'ın Başkan Kocaoğlu'nu ziyaretinde, eşi Karen Blumenschein  ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Tunçağ da hazır bulundu. Cooter “İzmir’in ruhu benim yaşadığım şehrin ruhuna benziyor. Sizin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bakış açınızı ve vizyonunuzu çok doğru buluyorum" şeklinde konuştu. İzmir’in kozmopolit bir yapıya sahip Türkiye’nin en ileri ve ileriye açık kenti olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise “İzmir, hem çok sektörlü sanayi hem de birinci dereceden tarım şehri. Hizmet ve turizm sektöründe de potansiyelimiz yüksek. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan itibaren en gelişmiş fuarcılık bu kentte yapılıyor. Bu yıl 87. kez İEF’yi gerçekleştirdik. 15 yıldır çevre, ulaşım, kültür-sanat ve altyapıyı tamamlamaya çalışıyoruz. Türkiye’de en hızlı ve sürdürülebilir büyümeyi İzmir  gerçekleştirdi. Tabi daha yapacak çok işimiz var" dedi.

İzmirlilerin demokrasiye ve insan haklarına inancının da başka hiçbir şeyle kıyaslanamayacağına dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde göreve geldiğimden beri iki şeyi önemsiyorum. Bir, kenti katılımcı demokrasi ile yönetmek. İki, sadece yasanın verdiği görevlerle kalmayıp kentin yaşam standartlarının artmasını sağlamak. Bu iki özellik bizi diğer belediyelerden ayırıyor." 

 
Ünlü oyuncu mezarını yaptırdıktan sonra öldü
 
BELGEM’de eğitim de kitaplar da ücretsiz
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hür Düşünce 25 Eylül 2018 Salı 13:32

Sn Kocaoğlu bu güne kadar yaptığı çalışmalardan dolayı tüm yabancı devlet adamlarından büyük takdir görüyor. Gelen-giden yabancılar kendisini mutlaka ziyaret ediyorlar- Bu durumda İzmir'in prestiji de artıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İnönü’ye 134’üncü yaş günü hediyesi: Kocaoğlu'ndan 'üstü kapalı' sert mesaj!
İzmir'de Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2'nci Cumhurbaşkanı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden şimdi ‘vur abalıya’ oldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Tunç Soyer neden şimdi ‘vur abalıya’ oldu?
İzmir'de itfaiyecilerin gurur haftası
İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ...
 
Çeşme'de koyunlar podyumda
Çeşme Belediyesi'nce düzenlenen '4'üncü Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'nin ...
Başkan Uyar'dan seçim mesajı: Her türlü varım, adayım!
Başkan Uyar'dan seçim mesajı: Her türlü varım, adayım!
Buca‘nın prestij projesi yükseliyor
Buca Belediyesi’nin prestij projelerinden olan, tamamlandığında ısıtma ...
 
Karşıyaka Çocuk Müzesi engelleri aşacak
Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nü engelli ...
Gaziemir'de aşure zamanı
Gaziemir Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure günü düzenledi.
Konak’ın gönüllüleri Avrupa yolcusu
Konak Belediyesi, gençlere Avrupa’daki kurumlarda gönüllü olarak çalışma imkanı sunmaya başladı.
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva