HABERLER>POLİTİKA
9 Eylül 2019 Pazartesi - 15:49

İzmir'de ders zilini Yıldırım çaldı

TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaptırılan Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

İzmir de ders zilini Yıldırım çaldı

Yıldırım, geçen 18 Ağustos'ta İzmir'in Karabağlar ilçesi Tırazlı Mahallesi yakınlarında yaşanan orman yangınını hatırlatarak, "Hepimiz biliyoruz ki bu yangınlarının arkasında alçak bölücü terör örgütü var. Terör örgütü sadece gençlerimizi dağa çıkarmıyor. Sadece polisimizi askerimizi güvenlik korucumuzu şehit etmiyor aynı zamanda akciğerlerimiz olan ormanlarımızı da yakmaktan geri kalmıyorlar" dedi. Yıldırım, yanan alanlara fidan dikim töreninin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yapılacağını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 2019- 2020 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın açılış törenine İzmir'de katıldı. Yıldırım, denizciliğin sembol isimlerinden Kaptan Altay Altuğ'un adına yaptırdığı Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun açılışını da yaptı. Törene Yıldırım'ın yanı sıra emekli öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım, oğlu Erkam Yıldırım ve kızı Büşra Köylübay ile İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi, milletvekilleri, parti yöneticileri, okulu yaptıran Kaptan Altay Altuğ'un aile üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



'OKUL ÖNCESİ OKULLAŞMA ORANINI YÜZDE 60'DAN YÜZDE 80'E YÜKSELTTİK'
Törenin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi, nitelikli eğitim imkanına kavuşan her çocuk ile daha da büyüyüp güçlendiklerini belirterek, şöyle dedi:

"İlimizde son üç yılda okul öncesi okullaşma oranını yüzde 60'dan yüzde 80'e yükselttik. Okullarımızın tekli eğitime geçiş oranını yüzde 66'dan yüzde 81'e çıkardık. Terör örgütü soruşturmaları kapsamında kapatılan ve bakanlığımız kanalıyla müdürlüğümüze devredilen 187 kurumu, önceliği özel eğitime vererek milletimizin hizmetine sunduk. İlimizde özel eğitim okul ve kurum sayısını yüzde 25 artırırken, eğitim almak isteyen tüm öğrencilerimizi bu kurumlara yerleştirdik. İlimize 5 anaokulu, 16 ilkokul, 13 ortaokul ve 14 lise olmak üzere toplam 48 okul ve 1 adet çok amaçlı salon ile 1 meslek lisesi atölyesini kazandırdık. Çocuklarımız yarına bakan yüzümüz, en büyük zenginliğimizdir. Bu ülke için kurduğumuz hayallerin başköşesinde onlar var. İl genelinde yaklaşık 90 bine yakın öğrencimizi 'İlham Veren Buluşmalarda' ülkemizin duayen isimleri ile bir araya getirerek, gelecek planlarında destek oluyoruz."



'VELİLERE ÖNEMLİ GÖREV DÜŞÜYOR'
İzmir Valisi Erol Ayıldız ile Kaptan Altay Altuğ'un oğlu Noyan Altuğ da birer konuşma yaptı. Noyan Altuğ, 70 yıldır denizlerden kazandıklarını eğitime yatırmaktan onur duyduklarını söyledi. İstanbul'da yaşayan Kaptan Altay Altuğ'un görüntülü mesaj gönderdiği törende Binali Yıldırım, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek, velilere önemli görevler düştüğünü söyledi. Yıldırım, "Evlatlarımız okullarına başlıyor. Derslerle, etkinliklerle yavrularımızı geleceğe hayata hazırlıyoruz. Okulda sadece eğitim olmayacak, aynı zamanda kültürel spor ve sosyal faaliyetler de olacak. Yavrularımız arkadaşlıklarını pekiştirecek, birlikte çok güzel günler geçirecek. Hepimizin amacı evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmek. Bu konuda okullarımızın önemli olduğunu biliyorum. Ancak başarının sırrı bildiğiniz gibi öğretmen, öğrenci, veli üçgeninden geçiyor. Sadece öğrenciyle değil öğretmenle değil, veli de çok önemli. Bir öğretmen eşi olarak öğretmenliğin ne kadar ulvi bir görev olduğunu, güzel bir meslek olduğunu iyi bilirim. Okulumuz 32 dersliği olan, spor salonuyla laboratuvarından kantinine, kütüphanesine varıncaya kadar en güzel şekilde hazırlanmış durumda. Taşa toprağa yapılan yatırımın ömrü bellidir. 30 senedir, 40 senedir bilemedin 50 senedir. Ancak insana yapılan yatırım, eğitime yapılan yatırımın ömrü nesilden nesile devam eder. Bizim dinimiz öğrenmeyi emrediyor. İlk emri 'Oku'dur. 'İlim Çin'de de olsa gidin, bulun, öğrenin' diyor" diye konuştu.



FİDANLAR ÖĞRETMEN GÜNÜ'NDE DİKİLECEK
İzmir'de geçen ay yaşanan orman yangınını hatırlatan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bildiğiniz gibi son yıllarda çevre konusu çok önemli hale geldi. İklim değişikliği ve küresel ısınma sebebiyle maalesef mevsimler de değişiyor. Yazın ortasında kışı, kışın ortasında yazı yaşar hale geldik. Kısa bir süre önce İzmir'in Karabağlar ilçesinde orman yangını çıktı. Yüzlerce hektar yeşil alan kül oldu gitti. Adeta ciğerimiz yandı, yeşillerimiz karaya dönüştü, küle dönüştü. Hepimiz biliyoruz ki bu yangınların da arkasında alçak bölücü terör örgütü var. Terör örgütü sadece gençlerimizi dağa çıkarmıyor. Sadece polisimizi, askerimizi, güvenlik korucumuzu şehit etmiyor aynı zamanda akciğerlerimiz olan ormanlarımızı da yakmaktan geri kalmıyorlar. Ne yapanlarsa yapsınlar. Bugün 9 Eylül, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşu aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günüdür. 9 Eylül tarihinde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde ordumuz aldığı talimatla 'İlk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri' talimatıyla 9 Eylül'de İzmir'e girmiş ve İzmir'i düşman işgalinden kurtarmıştır. Bu açılışla beraber, yanan yakılan ormanların tekrar yeşertilmesi için, farkındalık oluşturulması amacıyla 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde yanan alanlara fidan dikeceğiz. İzmir'de 850 bin öğrencimiz, bütün sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri o güzel yerleri tekrar fidanla buluşturmak için seferber olacağız ve daha gür yeşil fidanları toprakla buluşturacağız."



'OKUL YAPTIRIN'
İzmirli iş insanlarından okul yaptırmalarını da isteyen Binali Yıldırım, "İzmir milli eğitimde önemli mesafe aldı. 3 bin 350 okulumuzda, 850 bin öğrencimizle eğitim yılına başlıyoruz. Ancak İzmir'deki işimiz henüz bitmiş değil. İzmir'in göç alan ilçelerinde yeni okullara ihtiyacımız var. Ben buradan İzmir'in iş insanlarına, hayırseverlerine çağrı yapmak istiyorum. İşte gördüğünüz gibi Kaptan Altay Altuğ gibi İzmirli hayırseverler böyle güzel okullar yapacak ve İzmir'in okul ihtiyacı bir an önce tamamlanacak. Okul yapanlar için başbakanlığım döneminde KDV muafiyeti getirdim. Yani eğer okul yaparsanız kullandığınız malzemelerde, işçilikle KDV ödemiyorsunuz. Dolayısıyla KDV'yi devlete ödemek yerine okul yaparak, yıllar yılı öğrenci yetişmesini sağlayacaksınız. Aynı zamanda sizden sonra da devam edecek hayrı gerçekleştirmiş olacaksınız" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜNTÜLÜ BAĞLANTI KURULDU
Binali Yıldırım'ın konuşmasından sonra İstanbul'un Kadıköy ilçesinde eğitim öğretim yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a görüntülü bağlantı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulun hayırlı olmasını dilerek, Yıldırım ve öğrenciler ile sohbet etti. Binali Yıldırım ve ilkokul öğrencileri açılış kurdelesini birlikte kesti. Daha sonra yanan ormanlık alana da görüntülü bağlantı yapıldı ve semboluk fidan dikimi gerçekleştirildi. Binali Yıldırım da okulun bahçesine eşi Semiha Yıldırım'la birlikte fidan dikti.

ÇOCUKLARININ YAPTIRDIĞI OKULU ZİYARET ETTİ
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Kaptan Altay Altuğ İlkokulu'nun açılışını yaptıktan sonra çocuklarının yaptırdığı Bahar Yıldırım İlkokulu'nu ziyaret etti. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in kurtuluşunun 97'nci yılını kutladı. İzmir'in kurtuluşunun, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının kazanılması demek olduğunu belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Büyük taarruzdan sonra İzmir'e Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ordumuz geldi. Bütün işgal kuvvetlerini şehirden çıkardı. Bu vesileyle bu vatan için topraklar için ülkemizin birliği kardeşliği için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Allah'tan rahmet diliyorum. Başka bir güzellik 2019- 2020 eğitim öğretin yılı başladı. İlk ders zili çaldı. Sabah Karşıyaka'da açılışta milletvekillerimizle valimizle il protokolüyle sevgili İzmirli hemşerilerimizle bir arada olduk, ilk ders zilini çaldık. Yeni eğitim öğretim yılı başladı hayırlı uğurlu olsun. Şimdi de daha önce açılışını birlikte yaptığımız ailemiz tarafından rahmetli annem adına yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulu ve kayınvalidem Allah hayırlı ömürler versin Havva Yıldırım Anaokulu'nun ziyaretini yapıyoruz. Eğitim öğretimin ilk günü. Burada da kütüphane ile iki özel eğitim sınıfının açılışın yapacağız. Aynı zamanda kütüphanemizin ismini de alçak terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül adını verdik."

'EVLATLARIMIZ, BİZİM GELECEĞİMİZ'
Okulun, Karabağlar ilçesinin yüz akı olduğunu belirten Yıldırım, "Güzel bir okul, güzel imkanları var. Altyapısı çok gelişmiş, öğrencilerin aradığı, görmek istediği her türlü imkan mevcut. Burada okuyan yavrularımız, hayata çok daha güzel hazırlanacak ve ülkemize milletimize faydalı ilimleri bilgileri öğretmenleri vasıtasıyla öğrenecekler. Evlatlarımız bizim geleceğimiz, gençlerimiz bizim geleceğimiz. Derler ki 'Eğer gelecek bir yılı düşünüyorsan tohum ek. Gelecek 10 yılı düşünüyorsan fidan dik. Gelecek 100 yılını düşünüyorsan insan yetiştir, öğrenci yetiştir'. İşte bu okullar gelecek 100 yılı inşa edecek yavrularımızın yetişeceği ilim irfan yuvasıdır. Bunlarının sayısını artırmak hepimizin görevidir. Daha çok gayret edeceğiz. Güzel hizmetleri güzel İzmir'imize kazandıracağız" diye konuştu. 
Konuşmasından sonra Binali Yıldırım, yeni düzenlenen özel eğitim sınıfı ile kütüphanenin açılışını yaptı, kitapları inceledi. Yıldırım, ardından eşinin kaselere koyduğu aşurelerin üzerine fındık serpip, çocuklara ikram etti.

TORBALI'DA ANAOKULU AÇTI
Binali Yıldırım, daha sonra Torbalı ilçesine gitti ve burada da eşi Semiha Yıldırım'ın '81 il, 81 anaokulu' projesiyle yaptırılan Zeliha Ömer Genç Kızılay Anaokulu'nu açtı. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız da katıldı. Burada konuşan Yıldırım, "Bu anaokulu projesi kendisi de bir öğretmen olan eşim Semiha Yıldırım'a aittir. Kızılay ile birlikte 81 ile 81 anaokulu yaptırma projesidir. Bütün şehirlerimizde devam ediyor. Bugüne kadar 19 tanesi bitti. Öğretime başladı. 15 tanesi daha tamamlandı açılış bekliyor. Böylece 81 ilde 81 okulu yapacağız. Bu okulun yapımının tamamını maliyetini Yıldırım ailesi karşıladı. Burada yavrularımız çok güzel eğitim görecek, öğrenecek, hayata hazırlanacak" dedi.

Bu sırada Yıldırım'ın yanına gelen Nil Deniz Karaoğlan (6), şiirini okudu, asker selamıyla alandakileri selamladı.

Binali Yıldırım, açılıştan sonra okulda eğitim gören anaokulu öğrencilerini ziyaret edip, onlarla tek tek ilgilendi ve hediyeler dağıttı. Bu sırada öğrencilerden Yaser Berat Ayvaz, Yıldırım'a otobüs kullanıp, kullanmadığını sordu. Yıldırım da kullandığını anlattı. Binali Yıldırım, törenin ardından ilçeden ayrıldı. (DHA)

 
Muğla'da düğün yeri ringe döndü: Gelin hastanelik, damat karakolluk!
 
Kemalpaşa'da kurtuluş coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki kutlama bir arada… Başkan Yücel: CHP vatandır, İzmir’dir, Türkiye’dir!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, hem partisinin kuruluş hem de kentin ...
'Alternatif finansta cesur adımlar atacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde alternatif finans konusunda ...
CHP'li Polat: Yerli üreticiye gereken önem veilmeli
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat,İzmir’in ...
 
CHP'de başkanlardan WhatsApp buluşması
CHP'li 11 belediye ortak çalışmalarına hız katmak için Whatsapp grubu kurdu.
'Bir kadın kurtulacaksa anayasayı bile değiştiririz'
Adalet Bakanı Gül, "Biz eğer bir in san, bir kadın kurtulacaksa değil ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Faizi de en kısa zamanda tek haneli rakama indiriyoruz, ...
 
Bakan Selçuk: Bu sene ilk kez yeni bir altyapı geliyor
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenci ve öğretmenlere yönelik çalışmalar ...
AK Partili Kaya’dan stat çıkışı Yükselişi önleyemeyecekler!
AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya Göztepe Statı, yeni projeler ve ...
Erdoğan: Eğitimde reformlara devam edeceğiz
Yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva