HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
12 Ocak 2019 Cumartesi - 08:32

İzmir'de derilerin dansı: Bu fuar kaçmaz!

İZFAŞ tarafından ilk kez 2018’de düzenlenen Leather & More - Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı’nın ikincisi, 22 – 24 Ocak tarihleri arasında IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile birlikte gerçekleşecek. Leather & More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, İzmir’i derinin merkezi yaparak, 2019 yılında hem ülke hem de İzmir’in ihracatına katkı sağlamayı hedefliyor.

İzmir de derilerin dansı: Bu fuar kaçmaz!

Deri sektöründe büyük bir boşluğu kapatmak amacıyla 2018’de ilk kez düzenlenen Leather & More – Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, bu yıl da yoluna büyüyerek devam edecek. 13. IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile fuarizmir’de eş zamanlı olarak gerçekleşecek olan Leather & More – 2. Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı, 22 – 24 Ocak 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilecek. Fuarla birlikte üç gün boyunca deri ve deri giyim markaları, perakendeciler, toptancılar ve tasarım firmalarının, önde gelen yerli ve yabancı deri ve deri giyim üreticileri ile bir araya gelmesi sağlanacak. fuarizmir C Holü’nde düzenlenecek fuarda deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri yer alacak.

1,7 milyar dolar ihracat
Türkiye’nin deri konfeksiyon üretiminin yüzde 50’ye yakın dilimini gerçekleştiren İzmir’de düzenlenen fuarla birlikte üreticilerin 2019’a umutla girmesi hedefleniyor. 2018 ihracat verileri ihracatçı ve üreticinin gelecek yıla umutla bakmasını sağlıyor. 2018 yılında 2017 yılı ile karşılaştırıldığında tüm sektörlerdeki toplam ihracatta artış yaşanırken, durum deri sektörüne de yansıdı. Deri ve deri mamulleri ihracatı 2018 yılında yüzde 10’luk ihracat artışıyla 1 milyar 667 milyon dolara ulaştı. Türkiye deri ve deri mamullerinde en çok ihracat yapılan ülke Rusya Federasyonu olurken, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 33 oranında artarak 229 milyon dolar seviyesine geldi. Almanya’ya 114 milyon dolar, yine en önemli pazarlarımızdan olan İtalya’ya yüzde 32 gibi yüksek bir artış kaydedilerek 104 milyon dolar ihracat yapıldı.
Zandar: Fuarların ihracata katkısı tartışılamaz
Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, “Fuarlar, doğru müşteri ve üreticiyi bir araya getirdiği sürece ihracata katkısı tartışılamaz. İZFAŞ’ın yapacağı Leather & More Fuarı İzmir ve deri sektörü için çok önemli fırsatlar barındırıyor. Amaç doğru alıcıları İzmir’in deri konfeksiyon ve saraciye üreticileri ile buluşturabilmek. Biz Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçı Birliği olarak fuara alıcıları davet etme konusunda çalışma başlattık” diye konuştu.Rusya, İngiltere, Belçika, Almanya, Yunanistan, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Montenegro ve Fransa’dan 30 civarında büyük ithalatçının katılacağı “Alım Heyeti Organizasyonu”na katkı sağladıklarını anlatan Zandar, şöyle devam etti: “Fuarın tanıtımı, devamlılığını sağlar. 2019’dan itibaren bu fuarın yurt dışı tanıtımını yapmaya devam edeceğiz. Organize ettiğimiz milli katılım fuarlarında veya gerekli mecralarda bulunmasını sağlayacağız. Bunun yanında deri konfeksiyon ve saraciye sektörlerimiz için planladığımız yurt dışı B2B heyet organizasyonumuz 2019’da yapılacak. Hedef olarak gösterilen Benelüks ülkelerine gidip oradaki alıcılar ile görüşmeleri sağlayacağız.”

 
Geleceğin yıldızları Karşıyaka'da yarışıyor
 
BM'den Türkiye ve Rusya açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Daha 12'sinde... İzmir'in gururu oldu
İzmir'de 9 yaşındayken piyano çalmaya başlayan Arda Ayhan (12), 3 yıl ...
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka'da sanat sokaklara taştı
Karşıyaka'da 'Deniz ve Mehtap' gecesi
Farklı sanat etkinlikleri ile unutulmaz isimlerin şarkılarını sanatseverler ...
 
Sanat sokakta: İzmir'in mahalleleri 'perde' diyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Mahallemizde Film Çekiyoruz” projesiyle ...
Ahmet Kaya'nın hayatı sahneye taşındı
Ahmet Kaya'nın eserlerinin ve yaşamından kesitlerin yer aldığı müzikli ...
Sinema teklifi Meclis komisyonundan geçti
Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi ...
 
Selçuk'un kültür sanat evinde konser zamanı
Selçuk Belediyesi Kültür ve Sanat Evi kursiyerleri Selçuklu sanatseverlere ...
Aylin AKDOĞAN yazdı: İzmir'in haftalık kültür sanat rehberi
Aylin AKDOĞAN yazdı: İzmir'in haftalık kültür sanat rehberi
Gaziemir'de dönüşüm için tiyatro
Gaziemir Belediyesi ile ÇEVKO işbirliğinde geri dönüştürülebilir maddeler, ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva