HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Temmuz 2017 Çarşamba - 10:01

İzmir'de deniz ulaşımına grev engeli: Büyükşehir'den önlemler!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliyat Turizm ve Ticaret A.Ş. (İZDENİZ) ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında 250 personeli kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca, yolcu vapurları ve araba vapurlarında grev başladı

İzmir de deniz ulaşımına grev engeli: Büyükşehir den önlemler!

Ocak ayından bu yana TDS ile İZDENİZ arasında süren görüşmeler, ücret zammı maddelerinde tıkandı. Son gün yapılan görüşmeden de sonuç çıkmayınca, sendika daha önce aldığı karar doğrultusunda bugün greve çıkma kararı aldı. İZDENİZ çalışanları bugün saat 06.00'dan itibaren yolcu vapurları ve araba vapuru seferlerini durdurdu.

66 YIL SONRA...
Karşıyaka ilçesindeki Bostanlı Vapur İskelesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grupla birlikte açıklama yapan TDS Genel Başkanı Dr. Hasan Pekdemir, "Türkiye Denizciler Sendikası'nın 66 yıllık tarihinde ilk kez bir grev uygulamasına geçiyoruz. Bu şunu gösteriyor, biz gerçekten diyalogdan yana, barışçıl, her şeyi masa başında konuşarak, tartışarak çözüme ulaşmasını isteyen bir sendikayız. Politik olarak da yaklaşımımız böyle, ama maalesef İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir sonuç alamadık. Dün akşam geç saatlere kadar Türk-İş bölge temsilcisi arkadaşlar ile Başkan Aziz Kocaoğlu'yla yaptığımız görüşmelerden de maalesef bir sonuç alamadık. Dolayısıyla görüşmelerden bir sonuç alamayınca da bu sabah itibariyle de grevi uygulamak durumunda kaldık" dedi. Grup Bostanlı İskelesi önündeki bekleyişini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ise İzmirlilerin grevden en az biçimde etkilenmesi için yoğun çaba sarf ediyor. ESHOT, İzmir Metro A.Ş., İZULAŞ'da takviyeler yapılırken vatandaşların ulaşım konusunda herhangi bir sorun yaşamadığı öğrenildi.

İSKELEDEN DÖNDÜLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında geçtiğimiz Ocak ayından bu yana süren Toplu Sözleşme Görüşmeleri (TİS), sonuçsuz kalınca bugün başlayan grev nedeniyle, körfez ulaşımını sağlayan 19 yolcu ve arabalı vapur sefere çıkmadı. Yolcu ve arabalı vapurlar Bostanlı, Konak, Karşıyaka, Üçkuyular iskelelerinde bağlandı. Grevden haberi olmayan ve sabah saatlerinde deniz ulaşımından yararlanmak isteyen yolcular mağdur oldu. İskeleden dönmek zorunda kalan yolcular, Büyüşehir Belediyesi'nin takviye ettiği otobüslere bindi. İşe gidiş saatlerinde iskele çevresindeki duraklarda yığılmalar oldu. Bazı yolcular ise banliyö hattı İZBAN'ı kullandı. Karşıyaka, Konak, Bostanlı ve Üçkuyular'da bulunan vapur iskelelerine, 'Bu iş yerinde grev var' yazılı pankartlar asıldı.

Toplamda 250 personelin greve çıktığını açıklayan Denizciler Sendikası Şube Başkanı Hüseyin Sarayoğlu, 5 aydır süren görüşmelerden sonuç alamadıkları için greve çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi. Sarayoğlu; “4857 sayılı yasaya göre çalışan 92 arkadaşımıza yüzde 9,5 zam önerdiler. Oysa belediyenin diğer şirketlerinde yüzde 18, sosyallerle birlikte yüzde 19 gibi bir zam yapıldı. Biz de bunu talep ettik. 4857'nin dışında 854 sayılı yasaya göre çalışan gemi adamlarımız var. Gemi adamlarına da '0' zam veriyorlar" dedi. Sarayoğlu, sendikanın İzmir'de ilk kez greve çıktığını belirtti. (DHA, Haber Merkezi)

 
Arabalı vapur iskeleye çarptı!
 
Altınordu'dan bir şampiyonluk daha
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
misafir 12 Temmuz 2017 Çarşamba 17:25

etkilenmeyecekse neden deniz ulaşımı var, neden onca para harcandı diye sorabilen kafalar var! grev çalışanın hakkı, bu hak neden başka kentlerde kullandırılmıyor? Aynı sendika, neden başka kentlerde greve gidemiyor da İzmir'de efeleniyor?

Yorumu oyla      13      6  
Ceviz 12 Temmuz 2017 Çarşamba 13:17

Toplu Ulaşımda her teklifi red ederek, kabul edilenleri tekrar yükselterek, ilk ulaşım grevini yaptık sözde kahramanlığına sosoyunan demiryol sendikasının İzban grevine, İzmir'i zor duruma sokmak için Ankara göz yummuştu. Grevin ertesi gün İstanbul korkusundan bakanlar kurulu toplu ulaşımda grev yasağı getirdi, izne bağladı. Ama ülkemizde süregelen ücret sendikacılığı ve ağalığı, ben de kahraman olucam derdinde, amaç iş, ekmek değil. Vergiden kalan diyorlar, o parayı şirket vermiyor mu? bir söylesenize yüzde kaç o miktar? Ama, bu grevler İstanbul'da filan olmaz, hemen bakanlar durdurur. İzmir'i limon gibi sıkmaya çok kalkışan oldu, ama İzmir'in sert ceviz olduğunu hep geç anladılar.

Yorumu oyla      18      6  
Bucalı 12 Temmuz 2017 Çarşamba 11:56

Kahrolsun sömürü düzeni. Yaşasın halka hizmet eden, üreten cefakar tüm işçi sınıfı.

Yorumu oyla      12      9  
Değişik.. 12 Temmuz 2017 Çarşamba 11:00

Halk deniz ulaşımı durduğunda bu kadar etkilenmiyorsa (!) deniz ulaşımı bu kadar önemsizse Adama sorarlar o zaman trilyonluk gemileri hangi amaca hizmet için aldınız?l

Yorumu oyla      18      15  
ibrahim 12 Temmuz 2017 Çarşamba 10:52

madem alınan önlemler ile vatandaş sorun yaşamıyor, o halde, vapur falan hiç çalışmasın.

Yorumu oyla      16      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da okullar yenileniyor: Sizler tatile, bizler okula!
Öğrencilerin daha sağlıklı ve çağdaş ortamlarda eğitim görmesi için çalışmalar ...
Bornova'nın yeni kültür merkezi yola çıktı
Bornova Belediyesi Doğanlar Kültür Merkezi’nin temelini attı. Bornova ...
Beykent Üniversitesi öğrencileri Bademli’de çalışmalara başladı
Ödemiş Belediyesi, Beykent Üniversitesi işbirliği ile Bademli Mahallesindeki ...
 
Kordon artık daha keyifli: Alo fayton hattı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kordon’daki fayton keyfine yeni bir soluk ...
Yok böyle rekor: İzmir'e 12 yılda 12 kupa getirdi!
İzmir Büyükşehir Belediyespor Sualtı Ragbisi Takımı’nda oyuncu ve antrenör ...
İZBAN’da seferler yeniden başladı
İzmir’in şehir içi en büyük raylı sistem ulaşım ağı İZBAN’da hat bakımı ...
 
Foça'da çok özel resim sergisi
Ressam Veysel Akşit, engelli vatandaşlar yararına Foça’da sergi açtı.
İzmir’de grev zamanı: Vapurlar yarın çalışmayacak!
Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası, İZDENİZ AŞ ile yürütülen ...
Çehresi değişiyor: Büyükşehir'den Sahilevleri'ne altın dokunuş
İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilk bölümünü Aralık ayında hizmete aldığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva