HABERLER>SAĞLIK
22 Şubat 2017 Çarşamba - 13:04

İzmir'de Deniz bebeğin akılalmaz ölümü!

İzmir'de özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen erkek bebek, hemşirenin önerisiyle verilen mamanın akciğerine kaçması sonucu yaşamını yitirdi.

İzmir de Deniz bebeğin akılalmaz ölümü!

Üçüncü bebeğini dünyaya getiren 32 yaşındaki Seda Özdemir Özbodur ile eşi 38 yaşındaki Soner Özbodur, 'Deniz' adını verdikleri erkek bebeklerinin ihmal sonucu öldüğünü iddiasıyla, polise giderek şikayette bulundu. Soner Özbodur, "Yeni bebeğin bizim tarafımızdan değil de hastane görevlilerince beslenmesi gerekirdi. Hemşire ve doktorların telkini nedeniyle bebeğimize mama vermek zorunda kaldık. Bebeğim daha donanımlı bir başka hastaneye sevk edilebilirdi" dedi. 

İzmir'de özel bir firmada gümrük müşavir yardımcısı olarak çalışan Soner Özbodur ile 2 kız çocuğu annesi eşi Seda Özdemir Özbodur'un, 3'üncü çocuk sevinci, doğumdan saatler sonra kabusa döndü. Bir hukuk bürosunda çalışan Seda Özdemir Özbodur, 3'üncü çocuğunu dünyaya getirmek üzere eşi ve yakınlarıyla geçen cumartesi günü, daha önce kontrollerinin de yapıldığı Bayraklı İlçesi'ndeki özel bir hastaneye gitti. Aynı gün akşam saatlerinde sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen erkek bebeğe Özbodur çifti 'Deniz' adını verdi. 

Doğumun sezaryenle olması nedeniyle ilk aşamada annenin sütü gelmeyince, ailenin iddiasına göre hemşire aileye bebeği mamayla besleyebileceklerini söyledi. Bunun üzerine baba Soner Özbodur, mama aldı. Aile bebeği mamayla beslerken, gece saatlerinde bebek bir anda fenalaştı. Nefes almada güçlük çeken bebek, doktorun müdahalesinin ardından nefes almaya devam etti. Ancak ilerleyen saatlerde talihsiz bebek hayatını kaybetti. 

ÖLÜM NEDENİ DETAYLI OTOPSİDE BELİRLENECEK
İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından, sağlıklı bir şekilde dünyaya geldikten saatler sonra yaşamını yitiren Deniz bebek, Doğançay Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Minik Deniz'in kesin ölüm nedeninin detaylı otopsinin ardından netlik kazanacağı bildirildi. 

İKİ KEZ FENELAŞTI
Hastanenin ihmali olduğunu öne süren Soner Özbodur, Bayraklı Polis Merkezi'ne giderek avukatı Fatih Kanmaz ile birlikte şikayetçi oldu. Bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya geldiğini kaydeden Soner Özbodur, "Hastaneye gittikten sonra akşam saatlerinde sezaryenle doğum gerçekleşti. 'Deniz' adını verdiğimiz oğlumuzun gayet sağlıklı olduğu söylendi ve kıyafetleri giydirildikten sonra yanımıza getirildi. Bir süre sonra da eşim ameliyathaneden çıktı. Ancak doğumun sezaryenle olması nedeniyle eşim bebeğimizi emziremedi. Hemşire bebeği mamayla beslememizi önerdi. Ben de bebekler için kullanılan mamayı aldım. Tarife uygun şekilde mamayı hazırlayıp hemşirenin kontrolünde bir iki damla bebeğimizin ağzına damlattık. Bebeğimiz emmediği için hemşire bir sakıncasının olmadığını bir iki saat arayla tekrarlamamız gerektiğini söyledi. Ancak geçen pazar günü saat 05.30 sıralarında bebeğimiz morarmaya başladı, nefes alamadığını görünce görevlilerden yardım istedik. Doktor ve hemşire geldi, yaklaşık 15 dakika bebeğimize müdahale edip tekrar nefes almasını sağladılar. Ben hastanede çocuk doktoru yoksa, bebeğimizi bir başka hastaneye götürebileceğimizi söyledim, ancak bebeğin bir sıkıntısının olmadığını, normal olduğunu söylediler. Ancak aynı gün saat 09.00 sıralarında bebeğimiz tekrar fenalaştı. Bu kez de acil serviste görevli doktor kalp masajı yaparak bebeğimize müdahale etti. Sonrasında bebeğimiz odadan alınıp götürüldü, saat 10.00 sıralarında da yaşamını yitirdiği söylendi. Hastane yetkilileri, bebeğin akciğerine mama kaçtığı için vefat ettiğini söyledi. Bu olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Çünkü hastanede bulunan bebek doktoru bir süre sonra gitti ve bebeğim ikinci kez rahatsızlandığında, son on dakikada tekrar geldi. Ayrıca yeni bebeğin bizim tarafımızdan değil de hastane görevlilerince beslenmesi gerekirdi. Hemşire ve doktorların telkini nedeniyle bebeğimize mama vermek zorunda kaldık. Bebeğimin ilk rahatsızlığının ardından daha donanımlı bir başka hastaneye sevk edilebilirdi. Bebeğimizin hayatını kaybetmesiyle ilgili ihmali olanlardan şikayetçiyim" dedi. 

Acılı anne Seda Özdemir Özbodur da bebeğinin hayatını kaybetmesiyle ilgili ihmali olanların cezalandırılmasını istedi. 

Hastane yetkilileri ise ailenin mamayı kendilerine danışmadan alıp bebeğe verdiğini, olayla hastanenin bir ilgisinin olmadığını savundu. (DHA)

 
CHP'li Bakan'dan oda ve birlik başkanlarına sert tepki
 
AK Partili Sürekli: Sistemde rejimin adı Cumhuriyettir
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Katkı maddeleri sindirimi olumsuz etkiliyor
Bilim adamları, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir katkı ...
Çiğli'de güvenli hasta taşıma eğitimi
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde 'temel yaşam desteği ve güvenli hasta ...
EGİKAD kansere karşı seferberlik başlattı
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros ...
 
Ölü dişleri diriltme operasyonu!
Diş Hekimi Onu Yedikara ölü dişi canlandırma operasyonunu anlattı.
Eczacılardan kritik sahte ilaç uyarısı
Manisa Eczacılar Odası Başkanı Kurtuluş:' İnternetten alınan ürünlerin ...
İl Sağlık Müdürü Salnur Qazizada'yı ağırladı
Afganistan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Ahamad Jawid Qazizada, İzmir İl ...
 
Literatüre geçen hastalığını acile kaldırılınca öğrendi
İzmir'de kusma ve karın ağrısı şikayeti ile acile kaldırılan kadında, ...
Otizmde erken teşhis imkanı
Belirtilerini iki yaşından itibaren göstermeye başlayan otizm hastalığının ...
New York'ta 'leptospirosis' paniği!
New York'ta fareden bulaşan bir hastalıktan aynı sokaktaki üç kişinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva