HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2017 Salı - 18:07

İzmir'de darbe karşıtlarına silahlı saldırı davasında tahliye yok

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 Temmuz gecesi darbe girişimine tepki gösteren 7 kişiye tabancayla ateş edip Ali Gürsu'nun yaralanmasına neden oldukları öne sürülen 1'i tutuklu 5 sanık hakkında açılan davaya devam edildi. Mahkeme heyeti Metin A.'nın, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

İzmir de darbe karşıtlarına silahlı saldırı davasında tahliye yok

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 Temmuz gecesi darbe girişimine tepki gösteren 7 kişiye tabancayla ateş edip Ali Gürsu'nun yaralanmasına neden oldukları öne sürülen 1'i tutuklu 5 sanık hakkında 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Mahkeme heyeti Metin A.'nın, tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı nisan ayına erteledi.

FETÖ/PDY'nin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, Karşıyaka Bostanlı Camisi önünde duran darbe karşıtı 7 kişiye, kimliği belirsiz kişiler tabancayla ateş etti. Olayda 1 kişi tabancayla yaralandı. Polis, güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis ettiği şüpheliler Metin A. (43), Cumhur G.B. (36), Ali C. (24), Ceyhun A. (30) ve Sedat K.'yi (32) gözaltına aldı. Olay sırasında tabancayla ateş ettiği belirlenen Metin A., 11 Ağustos'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğer şüpheliler de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmayı tamamlayan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, 1'i tutuklu 5 sanık hakkında 7 sayfadan oluşan iddianame hazırladı. İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonu olmadığı için Sosyal Tesislerde Konferans Salonu'nda bugün ikinci kez görülen davaya, tutuklu yargılanan Metin A., tutuksuz sanıklar Cumhur B., Sedat K., Ceyhun A. ve Ali C. ile tarafların avukatları, müştekiler hazır bulundu. Tutuklu sanık Metin A. hakkında 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme', "TBMM'yi ortadan kaldırmaya ve görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme', 'Kasten hayati tehlike doğuracak şekilde silahla yaralama', '6136 sayılı Yasa'ya muhalefet' ve 'Mala zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ile 19 yıla kadar, tutuksuz sanıklardan Ali C. hakkında 'Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', '6136 sayılı Yasa'ya muhalefet' ve 'Dini mekanlara hakaret' suçlarından 14 yıla kadar hapis, diğer sanıklar Cumhur B., Sedat K. ile Ceyhun A.'nın ise 'örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' ve 'Dini mekanlara hakaret' suçlarından 11 yıla kadar hapis cezası istendi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Kerem Mentek, "Cami yakında restoranım var. WhatsApp'tan, camiye saldırı olduğu yönünde çağrı üzerine gittim. Gittiğimde olay yoktu. Kimlerin saldırdığını ve ateş ettiğini de görmedim. Restoran çalışanlarına sela okunmasını engelleyenler kim diye sordum. Bana parktan olmadığını söylediler" dedi. Tutuklu sanık Metin A.'nın avukatı Aşkın Volkan Eriş, "Müvekkilinin evinde bulunan 1 doların düğünlerde yerlere atılıyor. Evinde başka ülkelere ait paralar da bulundu. FETÖ üyeliğine dair delil yok. ByLock olmadığı da sabit. Bu dava basit bir yaralama davası. İddianın gerçek olmadığı din görevlisinin ifadesi ile de sabit. Bu nedenle tahliyesine karar verilsin" dedi.

Mahkeme heyeti talepler için kısa bir ara verdi. Aranın ardından heyet, sanık Metin A.'nın, tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı 11 Nisan'a erteledi. (DHA)

 
Aydın'da uyuşturucu operasyonu: 7 gözaltı
 
İzmir'e hayat verecek barajda işlem tamam
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki tatil köyünde büyük yangın
İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür Mahallesi'ndeki bir tatil kampında çıkan ...
37 ilde eşzamanlı terör operasyonu: 834 gözaltı
Terörle mücadele ekiplerince 37 ilde PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen ...
İzmir’in iki ilçesinde kaçak sigara operasyonu
İzmir’de Konak ve Torbalı ilçelerinde polis tarafından düzenlenen iki ...
 
HUDER İzmir Şube'den referandumda 'evet' çağrısı
Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şube Başkanı Karakuş: "16 Nisan'daki ...
Sahte plakaya Darphane önlemi
TŞOF Başkanı Apaydın, sahte plakaları engellemek amacıyla plaka basımında ...
Flaş! İzmir'deki tarihi darbe davasında ilk tahliye
Eski Ege Ordusu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hakbilen'in emir ...
 
Erdal Tosun’un ölümüne sebep olan sürücü hakkında flaş karar
Erdal Tosun'un aracına çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle yargılanan ...
Antalya'da aile katliamı: 4 ölü
Antalya'da iki çocuğunu ve Rus uyruklu eşini öldüren bir kişi, daha sonra intihar etti.
Amanos Dağları'nda çatışma: 1 şehit
Hatay'daki - Amanos Dağları'nda terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva