HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
29 Ocak 2018 Pazartesi - 10:28

İzmir'de Cuma akşamları Sinematek şöleni: Dolu dolu Şubat...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Şubat ayında “Sosyal Çevre ve Adaptasyon” temasında birbirinden güzel dört filmi izleyicilerle buluşturacak. Usta yönetmenlerin çektiği ve ünlü oyuncuların rol aldığı ödüllü filmler, farklı ülkelerden izler taşıyor

İzmir de Cuma akşamları Sinematek şöleni: Dolu dolu Şubat...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sinemaseverleri dünya sinemasının farklı temalarıyla buluşturmaya devam ediyor. Büyük ilgi gören Sinematek gösterimleri, Şubat ayında “Sosyal Çevre ve Adaptasyon” temasıyla izleyici karşısına çıkacak. Sinema tarihine damga vuran ünlü yönetmenlerin çektiği kurgu filmler yine ilgiyle izlenecek.

SICACIK BİR HİKAYE
1962 ABD yapımı gerçek hayattan uyarlanmış olan “Karanlığın İçinden” (The Miracle Worker) filmi, acı dolu bir hikayeyi konu alıyor.  Beş dalda Oscar’a aday gösterilen film, 1963 Akademi Ödülleri'nde “En İyi Başrol” ve “Yardımcı Rol En İyi Kadın Oyuncu”, Bafta'da ise “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini aldı. William Gibson’ın senaryolaştırdığı, Arthur Penn’in yönettiği filmde, 19 aylıkken geçirdiği hastalık nedeniyle işitme ve görme duyusunu kaybeden genç bir kızın var olma çabasını anlatıyor.

"Karanlığın İçinden", 2 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon’da, 7 Şubat Çarşamba akşamı ise saat 19.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda izleyicileriyle buluşacak.

FELSEFE, AŞK, VE BİLİM
Yönetmen koltuğunda Eric Rohmer’in oturduğu, Fransız sinemasının şaheserlerinden “Maud’la Bir Gece” (Ma nuit chez Maud) 1969 Fransız yapımı bir film. Koyu bir Katolik olan Jean-Louis, koyu bir Marksist olan Vidal ve özgür ruhlu bir kadının bir araya gelmesiyle başlayan macera din, ahlak, felsefe, aşk ve bilim gibi konuları işlerken, izleyici de karakterlerin psikolojik alt yapısını ve özbenliğini keşfediyor.    

Jean-Louis Trintigmant, Françoise Fabian, Marie-Crhistine Barrault’un oynadığı film, 1970 Fransız Sinema Yazarları Sendikası En İyi Film, 1971 ABD ve USA Ulusal Film Eleştrimenleri ödüllerinde, “En İyi Senaryo”, “En İyi Görüntü” ödülünü aldı.          

"Maud’la Bir Gece" 9 Şubat Cuma akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon’da izleyicinin karşısına çıkacak.

ÖDÜL AVCISI FİLM
"Geceyarısı Kovboyu", 1960’ların sonundaki Amerika’nın değişen ve dönüşen yüzünü açığa çıkarıyor. Yönetmenliğini John Schlesinger’in yaptığı 1969 tarihli bu film, Amerikan rüyasının nasıl bir kabusa evrildiğini anlatıyor.

İki genç adamın Amerika’ya yerleşerek zengin olmaya hayalleri ve hayal uğrunda atıldıkları maceraları anlatan filmde Dustin Hoffman, Jon Voight ve Sylvia Miles gibi önemli oyuncular rol alıyor.

1970 Akademi Ödülleri’nde En İyi Görüntü, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarla Senaryo, 1970 Bafta Ödülleri’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Aktör, En İyi Senaryo ve En İyi Kurgu ödüllerinin sahibi olan film, 16 Şubat Cuma akşamı saat 20:00'de İzmir Sanat Büyük Salon'da ve 21 Şubat, Çarşamba günü saat 19:00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salon'unda izlenebilecek.

GERÇEKLİĞİ SORGULATAN FİLM
“Benim Babam Benim Oğlum” 2013 Japonya yapımlı bir Hirokazu Kore-eda filmi. Konusu ise özetle şöyle: Ryota, iyi bir eğitim, iyi bir eğitim, iyi bir iş ve iyi bir aile gibi hayatında elde etmek istediği her şeyi kazanmayı başarmış bir iş adamıdır. Kendisini başarılı biri olarak gören Ryota, bir gün hastaneden şaşırtıcı bir haber alır. 6 yıldır tüm sevgisini vererek büyüttüğü oğlunun, bebekken hastanede karıştığını öğrenen Ryota ve eşi Midori büyük şoka girer. "İnsan nasıl baba olur, kan mı çeker yoksa zamanla mı?" sorgusunu yaratan filmin gösterimi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile gerçekleşecek.

66. Cannes Uluslararası Film Festivali Jüri Ödülü 37. Japonya Akademi Ödülünde “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo” gibi 8 dalda büyük ödül kazanan film 23 Şubat akşamı saat 20.00’de İzmir Sanat Büyük Salon’da sanatseverlerle bir araya gelecek.

 
Geri sayım başladı... Bornova'da çocuklar için yeni bir dünya
 
TSK'dan açıklama: 597 terörist öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk’e şahsı için bağlı tek kadın
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk’e şahsı için bağlı tek kadın
İlber Hoca'ya İzmir'de yoğun ilgi!
Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın ilk biyografi ...
İşte Osmanlı casuslarının gizli belgeleri
Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "Arşiv Belgelerine ...
 
Geleceğin sinemacıları Bornova'da yetişiyor
Bornova Belediyesi Dijital Film Atölyesi, yeni eğitim döneminin ilk bölümünü ...
İzmir'de genç keman sanatçıları büyüledi
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) geleneksel hale getirdiği ...
İzmir'de Şubat ayı, 'sergi' ayı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şubat ayında 4 farklı sergiyi sanatseverlerle ...
 
Çiğli'de türkü gecesine yoğun ilgi
Türk halk müziğinin sevilen ismi Kemal Dinç, Çiğli Belediyesi Konferans ...
Konak'ta eğlenceli yarı yıl tatili
Konak Belediyesi’nin yarıyıl tatiline giren öğrenciler için hazırladığı ...
Bornova'da kitap okuma zamanı
Bornova Belediyesi’nin Hobi ve Beceri Edindirme Kursları’nda el sanatları ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva