HABERLER>GÜNCEL
9 Şubat 2017 Perşembe - 12:37

İzmir’de çipli kimlik kartı nöbeti!

İzmir'de, gece saatlerinden itibaren nüfus müdürlüklerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Özellikle üniversiteye giriş sınavına girecek öğrenciler, mağdur olduklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

İzmir’de çipli kimlik kartı nöbeti!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından "12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan YGS için çipli kimlik kartı ile girilme zorunluluğu yok" açıklamasına rağmen, İzmir'de, gece saatlerinden itibaren nüfus müdürlüklerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Özellikle üniversiteye giriş sınavına girecek öğrenciler, mağdur olduklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Nüfus Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin mağdur olmamaları için başvurularına acil koduyla not düşüldüğünü, böylece işlemlerin daha hızlı yapıldığını kaydetti.

ÖSYM, YGS için başvuru yapan adayların 'çipli kimlik kartı' ile girmelerinin zorunlu olmadığını kısa süre önce açıkladı. Sınava girecek olanlar, nüfus cüzdanları ve geçerlilik süresi olan pasaportlarını kullanabilecekler. Bunların dışında yeni kimlik kartları alınana kadar geçen süre için düzenlenen ve 15 gün geçerlilik süresi olan geçici kimlik belgeleri ile sınava giriş yapabilecekler.

Ancak, çipli kimlik kartları başvurularının başlamasının ardından Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir'de de nüfus müdürlükleri önünde kuyruklar oluştu. Gece saatlerinden itibaren kuyruğa girenler, sabah nüfus memurluklarının açılmasını bekliyor. Özellikle 12 Mart'ta yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na hazırlanan öğrenciler yoğunluk nedeniyle mağdur olduklarını ileri sürdü. Kızının kimliğini değiştirmek için saat 05.30'da kuyruğa girdiğini belirten 50 yaşındaki İshak Bilek, "Neymiş kimlik çıkartacağız. Kimlik çıkarmak için çocuğumla sokaktayım. Çocuğum üniversiteye gidecek. Kimliğin değişmesi gerekiyor. Yoksa sınava almıyorlar. T.C. numarasını veriyorsan kimliğini de ver kardeşim. Mecbur muyum sabahın bu saatinde buraya gelip beklemeye. Polis gelmiş buradaki kuyruğu soruyor. Polis bile bilmiyor ne kuyruğu olduğunu. Böyle bir rezillik olmaz" diye konuştu.

Üniversite sınavına gireceği için kimliğini değiştireceğini söyleyen 18 yaşındaki Cansu Boran ise, "Saat 22.00'de gelip listeye sıralarımızı yazdık. 04.00'ten beri de bekliyoruz. Açılmadı gördüğünüz gibi. YGS sınavına gireceğimiz için zorunlu tutuyorlar. Son lise sınıfında olduğumuz için kabul etmiyorlar. Kimliğimiz yeni olmadığı için değiştirmek zorunda kalıyoruz. Burada beklerken, okuldan stajdan kalıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLUNUYOR
Çipli kimlik kartı almak için randevulu başvurunun yaklaşık 3 katına kadar başvuru olduğunu belirten nüfus müdürlüğü yetkilileri, özellikle öğrencilerin mağdur olmamaları için çaba sarf edildiğini belirtti. Yetkililer, öğrencilerin okulları tarafından yönlendirildiğini, ancak kendilerine sınavlara girişte çipli kimlik kartının zorunlu olduğu yönünde bir yazı ulaşmadığına dikkat çeken yetkililer, öğrencilerin mağdur olmamaları için başvuru evrakına 'Acil' notu düşüldüğünü böylelikle işlemlerin daha hızlı ilerlediğini söyledi. (DHA)

 
TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan Çerçioğlu'na ziyaret
 
Erdoğan'dan Kenan Işık mesajı: En kısa zamanda...
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent isik 10 Şubat 2017 Cuma 10:56

Üniversite sınavına girecek olanlar için eski kimliklerden verilsin. Madem bu işi beceremiyorsunuz isteyen şimdilik eski kimliklerden alsın.

Yorumu oyla      11      5  
Nurizade 9 Şubat 2017 Perşembe 14:46

Bayraklı Nüfus Müdürlüğünde 12 Ocakta başvurumu yaptım. Memur "15 gün içinde evinize gelir." dedi. Eşimle 15 gündür evde postacıyı nöbetleşe bekliyoruz. Hala gelmedi.İnternet takip bölümüne bakıyorum. Başvurunuz kabul edildi, diyor. Yani daha postaya verilmemiş. Haberiniz olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 DEAŞ'lı 150 kilo bombayla yakalandı!
Gaziantep'te düzenlenen operasyonda eylem hazırlığındaki 4 DAEŞ'li terörist ...
İzmir'de deprem tahmininde umut veren çalışma
DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezince, Japon bir firmanın "elektromanyetik ...
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı tutuklandı
Uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan İstanbul Emniyet ...
 
Yeni kimliklere akın: 1 ayda 2 milyon başvuru
İçişleri Bakanlığından, ülke genelinde yeni kimlik kartı için 2 Ocak'tan ...
Oğluna sözünü tuttu, o sergiyi açtı: Yarım kalan tablonun acı sırrı
Tablo tamamlanamamış, renkler birbirini bulamamıştı… Çünkü 57 yaşındaki ...
Fırat Kalkanı'nda 253 terör hedefi vuruldu!
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 170'inci gününde, DEAŞ'a ait toplam 253 hedef ...
 
Flaş! İKÇÜ’ye FETÖ operasyonu: Tıp Fakültesi Dekanı da gözaltında
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne yönelik FETÖ/PDY soruşturmasında, Tıp ...
Yeni KHK yayımladı: İşte değişiklikler
687 sayılı KHK Resmi Gazete'de yayımlandı.
İstanbul'da PKK/KCK operasyonu: 58 gözaltı
İstanbul'da, terör örgütüne yönelik operasyonda, 58 şüpheli gözaltına alındı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva