HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2019 Cumartesi - 17:20

İzmir'de CHP-MHP polemiği! Karşılıklı açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu için kullandığı ifadeler üzerine CHP İl Başkanı Deniz Yücel'den gelen açıklamaya MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin yanıt verdi.

İzmir de CHP-MHP polemiği! Karşılıklı açıklamalar

EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hakkında yaptığı yazılı açıklamanın yankıları sürüyor. Bahçeli açıklamasında, "Başkanlık Divanı’nın da kararıyla CHP-HDP ilişkilerinin incelenmesi, CHP Genel Başkanı’nın suç teşkil eden fiili ve değerlendirmelerinin analiz ve araştırılması maksadıyla bir komisyon görevlendirilmiştir. CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ve mahkeme yolu ardına kadar aralanmış ve açılmıştır" demişti.

YÜCEL: SİZ O KOMİSYONLARI VİCDANLARINIZDA KURUN!
Bu sözler üzerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'de sosyal medya üzerinden bir değerlendirme yaparak, "Milliyetçiliği çoktan rafa kalkmış MHP, Genel Başkanımız nezdinde tüm CHP'lilere terör yaftası takma amacında. Buna izin vermeyeceğiz. Kemal Kılıçdaroğlu yalnız değildir! Siz o komisyonları vicdanlarınızda kurun! Daha önce Habur'da seyyar mahkemeler kuran, Oslo'da masaya oturanlar; yerel seçimler öncesinde ise Osman Öcalan'a mikrofon uzatan, İmralı'dan mektup getirenler ve buna ortak olanlar, bugün CHP'nin üzerinden aklanmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

MHP İZMİR'DEN JET YANIT
Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’den CHP İl Başkanı Deniz Yücel’e cevap gecikmedi. “Sayın Yücel bu hassasiyetini keşke HDP ile arasına mesafe koymayan sayın Kılıçdaroğu için gösterseydi. ” diyen Şahin yerel seçimlerde CHP’nin HDP ittifakını ve 1991 Yılındaki HEP’in TBMM’ye taşınması olayını hatırlattı. Şahin, “Deniz bey keşke  millet ve milliyetçilik hassasiyetini partisi ve Genel Başkanları Kılıçdaroğlu için gösterseydi. CHP ve HDP arasına mesafe koyma yolunda çaba sarf etselerdi” dedi.

CHP-HDP ORTAKLIĞI YENİ DEĞİL!
MHP İzmir İl Başkanı şahin sözlerini şöyle sürdürdü; “CHP ve HDP’nin ilişkisi inkar edilen, yok sayılan ve üzeri örtülebilecek bir ilişki değildir. Millet İttifak’ının temsilcisi İP’den yükselen sesleri nasıl inkâr edecekler. Maalesef Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği ve üzerinde durduğu gerçekler CHP’yi esir almış durumdadır. Siyasi tarihimiz CHP’nin bölücü partilerle sayısız ilişkisini ortaya koymaktadır. 1991 Seçimlerinde Bölücü HEP’i TBMM’ye taşıyan zihniyet CHP’nin ta kendisidir. Aynı yolu sürdüren CHP geçmiş yerel seçimlerde de HDP ile güçlü bir ittifak oluşturmuştur. Bunu niye inkâr ediliyorlar ki? Yerel seçimlerden sonra birçok HDP’li CHP’ye “sizi biz kazandırdık” şantajıyla yaklaşmadı mı? Sayın Yücel’in bu nokraları gözden kaçırmayacağına inanıyorum. 

ATATÜRK'ÜN DURDUĞU YERDE DURUYORUZ
Milliyetçilik meselesin gelince CHP altı oktan biri olan Milliyetçiliği yani Atatürk’ün en önemli ilkesini rafa kaldıralı ve bölücülerle iş tutalı epey zaman oldu. MHP ise bu noktada taviz vermeyen tek siyasi kuruluştur. Biz Atatürk’ün durduğu yerde duruyoruz. Liderimizin ve bizlerin hassasiyeti işte bu yüzdendir” açıklamasını yaptı.

 

 
AK Parti Seferihisar'da Danışma Kurulu toplandı
 
Kaf-Kaf deplasmanda 1 puanı kaptı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gürkan 5 Ekim 2019 Cumartesi 18:40

Muhalefet partisi Türkiye'deki sorunları bırakmış CHP ile uğraşıyor :) AKP ile ittifak yaparak da Atatürk'ün durduğu yerde duruyorlarmış :)

Yorumu oyla      4      5  
yazık veysel şahine 5 Ekim 2019 Cumartesi 17:44

veysel şahin izmirde karşılıgı olmayan kendı muşlu ama tunç soyerin nereli oldugunu bilmeyen aziz kocaoğluna sallayan belediyenın orman yangınları için bile na yaptıgını bilmeyen bir zat..yazıktır mhp için buyuk talihsizlik bu şahıs

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Seferihisar'da Danışma Kurulu toplandı
Seferhisar'da AK Parti İlçe Danışma Kurulu gerçekleşti.
'Toplumun her kesimini kucaklamamız lazım'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin Abant kampında açıklamalarda ...
'Söz bitti' dedi: Belki yarın belki yarından da yakın!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat'ın doğusuna yapılacak harekata ilişkin, "Kararı ...
 
Türkiye'den Irak hükümetine çağrı!
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Irak'taki protestolarda ...
CHP'den Devlet Bahçeli'ye sert yanıt!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ...
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu tepkisi
MHP lideri Bahçeli, 'CHP Genel Başkanı için dokunulmazlığın kaldırılması ...
 
CHP İzmir’de kongre fitili ateşlendi: İlk resmi adaylık açıklaması geldi!
Çeşme İlçe Başkanı Kavasoğullar kongrede aday olacağını ilan ederken, ...
Sırrı Süreyya Önder'e tahliye kararı
İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin ifade özgürlüğünün ...
'Yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktık'
Bolu'da konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Biz yeni bir siyaset anlayışıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva