HABERLER>POLİTİKA
16 Temmuz 2019 Salı - 11:38

İzmir’de CHP-HDP buluşması: Kim/ ne mesaj verdi?

CHP İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyet, HDP İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP’li Yücel, “Bu kenti birlikte yönetmeye hazırız” mesajını verirken HDP’li Baydur ise ilerleyen günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret edeceklerini açıkladı.

İzmir’de CHP-HDP buluşması: Kim/ ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 31 Mart yerel seçimleri sonrasında başlattığı siyasi partiler turuna devam etti. 

Bugüne kadar Adalet ve Kalkınması Partisi (AK Parti), İYİ Parti (İP), Saadet Partisi (SP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) ziyaret eden CHP’li Yücel’in son durağı Halkların Demokratik Partisi (HDP) oldu.

CHP’nin il yöneticilerinin Başkan Yücel’e eşlik ettiği heyet HDP İzmir İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Abdulkadir Baydur tarafından ağırlandı. Buluşmada HDP’li yöneticiler de hazır bulundu.

CHP İzmir İl Başkanı Yücel’in önemli mesajlar verdiği toplantıda HDP’li başkanlar da yeni süreçte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret edeceklerini açıkladı. 

BU KENTİ BİRLİKTE YÖNETMEYE HAZIRIZ
Buluşmada ilk olarak CHP’li Yücel konuştu ve “31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de ve ülkemizde demokrasinin tecelli etmesi adına önemli bir mücadele verdik. HDP de bunun bir parçasıydı. 31 Mart sonrasında İstanbul’da 23 Haziran’da seçimin tekrar edilmesiyle halkımızın iradesi yok sayıldı. Bu ve yeni süreçte HDP’yi çok önemiyoruz. Bugün yerelde CHP iktidarda yarın başka parti olabilir. Halkın verdiği iktidar ya da muhalefet görevini demokrasi çerçevesinde yerine getirmek önemlidir. Farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Ülkemizi de yaşadığımız kentimizi de bu farklılıkları göze alarak görevlerimizi yapmak zorundayız. Tüm yöneticilerimiz bu bakış açısıyla hareket ederse ülkemiz daha yaşanılabilir bir hal alır. Biz CHP olarak her zaman hangi görüşten olursa olsun tüm kesimleri kucaklayan bir anlayıştayız.  Elbette kırmızı çizgilerimiz var. Şiddetin terörün karşısındayız. Vatanın milletin bölünmez bütünlüğünün her zaman kırmızı çizgimiz olduğunu ifade ediyoruz. Her düşünceyi de demokratik şekilde ele alarak çoğunluklu değil çoğulcu anlayışla fikirlerin hayata geçmesini istiyoruz. İstanbul seçimlerinin ülkemiz ve demokrasi mücadelemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu kenti birlikte yönetmeye hazırız. Sizin her konuda eleştirileriniz, katkılarınız çok önemli. Bunları her zaman dinlemeye hazırız” dedi. 

DİYALOGLAR VE BU ZİYARETLER BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI
HDP İzmir İl Eş Başkanı Baydur da, “Biz bu ziyareti çok anlamlı buluyoruz. Hem 31 Mart yerel seçimlerinde hem İstanbul final seçiminde bu ülkede tek adam rejimine hayır diyen, ortak ve özgürce yaşamı savunan, adaleti isteyen büyük bir çoğunluğun var olduğu gösterilmiş oldu. Ekrem İmamoğlu’nun sonrasında sizin bizi ziyaret etmenizi, konuşmamız gereken kesimlerle diyalog hatlarının açılmasını anlamlı buluyoruz. Bu ülkede tüm farklı düşüncelerimize rağmen ortak paydada buluşacağımız büyük bir kesim var. Faşist ve dinci bir iktidara karşı sessiz bir çoğunluk ve aynı zamanda sesini yükselten bir kesim ortak paydada buluşuyor. Biz HDP olarak bu ülkede özgürce yaşamı savunuyoruz. Yerel seçimlerden sonra demokratik siyasetinin önünün açılması gerekiyor. Demokratik bir anayasanın var olması gerekiyor. Bizim parti sözcülerimi bu konuda ısrarlı. Demokratik bir anayasanın bu ülkede var olması gelecek yaşantımızın da olmazsa olmazıdır. Demokratik bir mücadeleyi birlikte yapmak istiyoruz. Demokratik kesimlerle karşılıklı fikir ve düşüncelerimizi söylemeyi bundan sonra istiyoruz. Birçok dalda İzmir’de tartışma yürüteceğimiz bir zeminin olması gerekiyor. Meslek odaları, demokratik kitlesel örgütleri demokrasi ve barış adına biraz daha sesini yükseltmeli. Ancak böyle mücadele edebiliriz. Bu hükümete karşı sesimizi yükseltmeyerek bir şeyin değişmeyeceğini gördük. Biz bu anlamda HDP olarak stratejisinin ülkenin önündeki yolunu açıyoruz diye düşünüyoruz. Önümüzdeki süreç asıl mücadele dönemidir. 1 Nisan’dan sonra mücadele başlıyor demiştik. Geleceğimiz nasıl olacak? Bugünden sonra da bu amaç doğrultusunda demokratik siyasette mücadele alanı açılmıştır. Bu zemini doğru kullanarak bu ülkede özgürce bir alanı inşa edebiliriz. Diyaloglar ve bu ziyaretler bizim için çok anlamlı” açıklamasında bulundu. 

GECİKMELİ DE OLSA…
Eş Başkan Tekgür ise, “Gecikmeli de olsa ziyaretiniz bizim için anlamlıdır. 31 Mart yerel seçimlerinde HDP’nin izlediği stratejinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ama bunu anlatmakta da çok zor bir süreçten geçtik. Ama sonucun olumlu olması hepimizi sevindirdi. Halklarımızın önüne nefes alacak bir üçüncü yol açılmış oldu. Bütün halklarımıza hayırlı uğurlu olsun. İzmir yerel seçimini kazanmış olan CHP’nin bütün haklar, ekolojik haklar, kadın hakları, bütün ötekileştirilmişlerin haklarını koruyarak beraber yöneteceğimizi düşünüyorum” dedi.

TUNÇ BAŞKAN’I DA ZİYARET EDECEĞİZ
“Yeni süreçte İzmir’i birlikte yönetme açısından Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den beklentiniz nedir?” sorusunu yanıtlayan Baydur, “ Bir ili birlikte yönetmek belediye içinde olmak ya da istihdam yaratmak meselesi değil. Fikirleri tartışmak meselesidir. İzmir’e nasıl hizmet edeceğimizi konuşalım. Tüm farklı fikirlerin alınarak yol yürünmelidir. İzmir’de Kürtler, Aleviler, kadınlar ekolojistler, hayvan hakları konusunda yapılması gerekenler var. Bazı yerlerde doğa katliamı var. Biz de bütün belediyelerimizle görüş alıverişinde bulunmak isteriz. Bugüne kadar olmadı. Bu diyalog kapısı açık olduğu sürece biz paylaşmaktan yanayız. Biz Tunç Başkan’ı da ziyaret edeceğiz. Kentle ilgili düşüncelerimizi sunacağız. Sadece HDP olarak değil tüm kesimlerin temsilcisi olarak gideceğiz. Bu şehir hepimizin. Burada birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 
Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 35 gözaltı
 
CHP 'yerel yönetim' kampına giriyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatansever 17 Temmuz 2019 Çarşamba 08:58

Terör seviciler, Allah belanızı en çabuk zamanda versin inşallah

Yorumu oyla      4      5  
ahmet 16 Temmuz 2019 Salı 15:03

tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş..

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Tugay'dan Lider'e ziyaret
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ...
'İhale' polemiği: CHP'li Sındır'dan AK Partili Kırkpınar yanıt ve davet!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın KÖİ İhaleleri ile ilgili ...
AB'den Türkiye'ye yaptırım kararı: Dışişleri'nden tepki!
Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye, Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz ve petrol ...
 
Darbeye direnişin 3. yılında önemli mesajlar!
Atatürk Havalimanı'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hiçbir ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan S-400 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yeni binasının açılış ...
15 Temmuz özel oturumunda gerginlik!
Darbe girişiminin 3. yılı nedeniyle TBMM'de düzenlenen özel gündemli oturumda ...
 
Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik görüşme
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Yüksek ...
FETÖ’nün mağdur ettiği CHP’li eski Vekil’den 15 Temmuz mesajı!
2012 yılında Ergenekon davası üzerinden FETÖ tarafından mağdur edilen ...
Beştepe'de 15 Temmuz için anma töreni
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva