HABERLER>GÜNCEL
23 Nisan 2017 Pazar - 16:47

İzmir'de CHP'den alternatif 23 Nisan kutlaması

CHP İzmir il örgütü, bu yıl da alternatif 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması gerçekleştirdi. Alsancak Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen partililer Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. İl Başkanı Asuman Ali Güven ise 23 Nisan nedeniyle koltuğunu 9 yaşındaki Devrim’e emanet etti.

İzmir de CHP den alternatif 23 Nisan kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven koltuğunu Alsancak Melih Özakat İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Yaşar Devrim Tatlı’ya bıraktı. Cumhuriyeti korumaları gerektiğini ifade eden küçük başkan Devrim Tatlı, hayatının her aşamasında Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıkma sözü verdi. Devrim Tatlı, Türk çocuklarının uluslararası araştırmalarda mutsuzluk sıralamasında başlarda yer aldığını belirterek, “Cumhuriyetimize yakışmayan bu durumu düzeltmek, partimizin önünde önemli bir görev olarak durmakta. Tüm parti örgütüme mutlu çocukların, mutlu Türkiye’sini kurmak için gece gündüz çalışılması gerektiğini hatırlatırım" dedi. Referandum kampanyası süresince çalışan bütün partililere teşekkür eden Tatlı, 23 Nisan pastasını kesti.

CHP İzmir il örgütünün organize ettiği alternatif kutlama töreni ise Cumhuriyet Meydanı'nda saat 15.00 sıralarında başladı. Meydandaki törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra CHP'li belediye başkanları ve partililer de yer aldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Tuana Lina Başak, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. O sırada törene annesiyle birlikte gelen ve paten kayan 6 yaşındaki Tuana İnci kürsüye yaklaştı. Programı sunan CHP İzmir İl Başkanlığı Basın Danışmanı Sait Çelik, mikrofonu İstiklal Marşı'nı okumak isteyen küçük Tuana'ya uzattı. İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasını okuyan Tuana kalabalık tarafından coşkuyla alkışlandı.

CHP İzmir İl Başkanı Güven de konuşmasında referandum sonrası şaibe tartışmalarına değindi. Egemenliğin millette kalması, demokrasi sicili bozuk tek adam düzeninin kurulmaması için hep birlikte mücadele verdiklerini öne süren Güven, şöyle konuştu:

“Öyle bir zihniyet düşünün ki, ağzından millet lafını düşürmesin ama milletin olan her şeyi, hile ile oldu bittiyle elinden almaya kalksın. Cumhuriyetin milletimize hediye ettiği kalkınmamızı sağlayan ne kadar kurum varsa, bugün yandaşların veya yabancıların eline hızla geçmekte. Madenlerimizin çıkarma hakkı bile buna dahil. Her gün gelen zamların adı ‘güncelleme’ oldu. Ama iş milletin iradesini çalmak, egemenliğini elinden almaya gelirse, orda dur bakalım deriz. Bu milletin canıyla, şehitlerimizin kanıyla kazanılmış egemenliğimizi, sen sarayında saltanat süreceksin, yargıyı, yürütmeyi kendine bağlayacaksın, cumhuriyetin sana verdiği makamda istediğin gibi at koşturacaksın diye vermedik, vermeyiz."

"AKP’NİN SONU GELDİ"
16 Nisan sonuçlarının yok hükmünde olduğunu ileri süren Güven, “Şaibeli seçim sonuçlarıyla yapılacak her hamle, Anayasa’ya aykırı, milletin kendisine hakaret sayılır" dedi. Hukuktan ayrılmadan, yapılan tüm hilelerin hesabını soracaklarını açıklayan Güven, yapılacak ilk seçimlerde CHP’nin Hayır cephesi ile birlikte büyük bir zafere imza atacağını, AK Parti iktidarının sonunun geldiğini ileri sürdü. (DHA)

 
İzmir Fenerbahçe'den çok 'özel' kutlama
 
Menemen'de 23 Nisan için engelsiz çocuk festivali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
23 Nisan coşkusu Kınık'ı sardı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmir'in ilçelerinde düzenlenen ...
Urla'da 23 Nisan'a yakışır şenlik
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Urla’da coşkuyla kutlandı. ...
İzmir'de 23 Nisan'da mülteci çocuk dramı!
İzmir'in Çeşme İlçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Sakız Adası'na ...
 
Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç hayatını kaybetti
Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, 81 yaşında hayatını kaybetti.
İzmir'deki trafik kazasında ölen hakim için tören
Bornova ilçesindeki kazada hayatını kaybeden hakim Ali Cırık için İzmir ...
23 Nisan kutlamasında balon şoku: 8 yaralı
Batman'da Atatürk Parkı’nda yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk ...
 
CHP İlçe Başkanı'ndan 23 Nisan'da 'Egemenlik' çıkışı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Güzelbahçe'de yapılan ...
İtirafçı albay FETÖ'yü anlattı
Niğde'de FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan ve etkin pişmanlıktan ...
İzmir'de 97. yıl coşkusu
İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva