HABERLER>SAĞLIK
15 Ekim 2015 Perşembe - 12:24

İzmir’de canlı yayınla 5 ameliyat!

İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde dünyaca ünlü Prof. Dr. Giampietro Gubbini'nin de katılımıyla histeroskopi sempozyumu düzenlendi. İzmir Üniversitesi Hastanesi ameliyathanesinden gerçekleştirilen 5 ameliyat Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden gelen 100 katılımcıya canlı olarak yayınlandı.

İzmir’de canlı yayınla 5 ameliyat!

İzmir Üniversitesi Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Tüp Bebek Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık kadın doğum tedavilerindeki yeni gelişmeler ve düzenledikleri sempozyum hakkında bilgiler verdi. Histeroskopinin günümüzde kadın doğum tedavileri için vazgeçilmez bir uygulama haline geldiğini ifade eden Prof. Dr. Işık, "Bundan yıllar öncesinde muayeneye alternatif olarak trans-vajinal (hazneden yapılan) ultrason bir devrim yaratmıştı. Bu devrimle artık tüm hastalarımızı muayene ederken trans-vajinal ultrasonu kullanıyoruz. Aynı şekilde histeroskopide daha nazik, daha ince aletler bulunduğunda bir devrim oldu ve rahim kanalını anesteziye ya da genişletmeye ihtiyaç duymadan gözleyebilme imkanı yakaladık. Bu da urlar, septum, miyomlar, polipler, yapışıklıklar gibi birçok rahim içi problemi kolaylıkla görüp teşhis etmemize ve daha sonra ameliyat etmemize yardımcı oldu" dedi.
 
PROF. DR. GUBBİNİ KENDİ TEKNİĞİNİ ANLATTI
Histeroskopi hakkında bir sempozyum düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, "İzmir Üniversitesi Hastanesi'nde düzenlediğimiz sempozyuma dünyaca ünlü, kendi adına patentli bir histeroskopi sistemi olan Prof. Dr. Giampietro Gubbini'yi davet ettik. Prof. Dr. Gubbini sempozyumumuza katılarak sistemi hakkında bilgiler verdi. Gubbini'nin sisteminin önemli özelliği kullandığı elektriğin hastaya zarar verme ihtimalinin çok az olması. Ayrıca çok ince aletler kullandığı için biz de hastalarımızı rahatlıkla muayene edebiliyoruz" diye konuştu.
 
TIP CAMİASINDAN YOĞUN KATILIM
Sempozyuma Türkiye genelinden 100 civarı hocanın katıldığını belirten Prof. Dr. Işık, “Başta İzmir olmak üzere ve Türkiye genelinden gelen cerrahlarımızla yaptığımız sempozyumda birçok hocamız Histeroskopinin kullanım biçimleri hakkında bilgiler verdi. Histeroskopi dışında değişik patolojiler de tartışıldı" dedi.
 
AMELİYATLAR CANLI YAYINLANDI
Sabah saatlerinde başlayan operasyonların sempozyumdaki katılımcılara canlı yayınlandığını belirten Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, "Sempozyumda 5 farklı operasyon yapıldı. Rahim içi miyop, septum, yapışıklık gibi vakalar gözlemlendi. Yeni tespit edilen, sezaryen ameliyatlarından sonra karşımıza çıkan İsthmocele dediğimiz onarımla ilgili bir vaka tanıttık. Sezaryen sonrası oluşan ameliyat kesesinde küçük cepler oluşuyor ve bu cepler daha sonra hastanın ara kanamalarına, ağrılarına sebep olabiliyor. Nadiren hastanın doğurganlığını da etkileyebiliyor. Sempozyumda bu ceplerin onarımını da uyguladık" dedi. (dha)

 
AK Parti Adayı Sürekli: Hedef grubumuz gençler
 
Ortaca'da pamuk hasadı başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik Serçe’nin annesinin durumu ağır
Ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun İzmir'de geçen pazar günü evinde rahatsızlanarak ...
Kış öncesi cilt bakımına dikkat!
Kış öncesi sağlık ve güzellik için cilt bakımı yapılmasının önemli olduğunu ...
Hamilelere sonbahar uyarısı
Kadın için doğal fizyolojik bir olay olan gebelik, beslenme konusunda ...
 
CBÜ'deki kök hücre başarısı yüzleri güldürdü
Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde başlayan ...
İntihar grafiği yükseliyor: Her yüz bin kişiden…
Türkiye'de son 50 yıldır intihar olayları artma eğilimindeyken uzmanlar, ...
Kayınvalidesi için ameliyat masasına yattı
Hepatit B'ye bağlı karaciğer sirozu nedeniyle nakil kararı alınan Uşaklı ...
 
Beyindeki tümör, burundan girilerek alındı
Denizli'de 47 yaşındaki Kadriye Bacaklı'nın beyninin alt kısmındaki tümör, ...
Kilo vermede insülin direnci paradoksu!
İzmir Kent Hastanesi Endokrinoloji uzmanlarından Prof. Dr. Mitat Bahçeci, ...
Geç uyuyanlara kötü haber!
Bugüne kadar yapılan yüzlerce bilimsel çalışma net ve açık olarak şunu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva