HABERLER>GÜNCEL
5 Aralık 2019 Perşembe - 10:13

İzmir'de bir kadının dramı: 29 yıldır boşanamıyor!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde yaşayan Hülya Görür (46), 29 yıl önce evlendiği ve eskiden beraber yaşadıkları Almanya'dan dönmeyip, geçirdiği kaza sonucu felç kalan oğluna bakmayan eşinden boşanamadı. Oğluna 18 yıldır tek başına baktığını belirten Görür, "Türkiye'den gönderilen tebligatların kendisine ulaşmaması nedeniyle boşanamıyoruz. Artık bu soyadını taşımak istemiyorum" dedi.

İzmir de bir kadının dramı: 29 yıldır boşanamıyor!

Mehmet Görür, 1990 yılında Almanya'dan tatil için geldiği İzmir'de, Hülya Görür ile tanıştı. İkilinin arkadaşlıkları ilerledi ve o yıl 17 yaşında olan Hülya Görür, ailesinin onayıyla Mehmet Görür ile evlendi. Mehmet Görür, düğünün ardından Hülya Görür ile Almanya'ya döndü. Bir süre sonra çift arasında geçimsizlik başladı. 3 aylık hamile olan Görür, yurda kesin dönüş yaptı.

Türkiye'de 1993'te doğum yapan Görür, oğlu Utku'yu tek başına büyüttü. Görür, 1998'de Almanya'daki eşine boşanma davası açtı. Türkiye'ye 2000 yılında gelen Mehmet Görür, oğlunu ilk kez görürken, çift barışma kararı aldı. Hülya Görür, boşanma davasını çekerken, Almanya'da çalışan Mehmet Görür de oğlunu ve eşini görmek için sık sık Türkiye'ye gelmeye başladı. 2001 yılında ise Utku, evlerinin önünde boş arazide oynarken, alana üst üste bırakılan beton elektrik direklerin üzerine devrilmesi sonucu beyin kanaması geçirip, felç kaldı. Boynundan aşağısı tutmayan Utku, bir gözünü de kaybetti.

NE ARADI NE SORDU
Olayın ardından tekrar yurda gelen Mehmet Görür, bir süre oğlunun yanında durup, tekrar Almanya'ya döndü; ancak bir daha ne oğlunu ne de eşini aradı. Felçli oğluna yıllarca tek başına bakan Hülya Görür, 2015'te ikinci kez boşanma davası açtı; ancak iddiaya göre Türkiye'den yollanan tebligatların eşine ulaşmaması nedeniyle yıllardır boşanamadı.

'SONUCA VARAMADIM'
Eşinin Almanya'ya gittikten sonra bir kez bile oğlunu arayıp, sormadığını ileri süren Hülya Görür, "Ben artık bu soyadını taşımak istemiyorum. Boşanmak istiyorum ancak eşim, Almanya'da olduğu için ne yazık ki boşanamıyorum. 18 yıldır ayrı yaşamamıza ve 2 kez dava açmama rağmen boşanamadım. Defalarca konsolosluğa gidip geldim; fakat bir sonuca varamadım. Türkiye'den gönderilen tebligatların kendisine ulaşmaması nedeniyle boşanamıyoruz. Tahminlerime göre, sürekli adres değiştiriyor. Akrabalarına yerini sorduğumda bilmediklerini söylüyorlar. Ben artık boşanmak istiyorum" dedi.

'MAĞDUR DURUMDAYIZ'
Eşinden oğluyla ilgilenmesini isteyen Hülya Görür, "2001 yılında Utku'nun kaza geçirdiği haberi üzerine birkaç gün içinde Türkiye'ye geldi. Yeniden Almanya'ya döndükten sonra bir daha arayıp sormadı. Oğlum, 18 yıldır babasının ne yüzünü görüyor ne de sesini duyuyor. Yıllardır hem ben hem de oğlum mağdur durumdayız. Geçirdiği kazadan sonra felçli kalan oğluma bakabilmek için çalışamadım. Onu sırtımda okula götürüp getirdim. Çalışamadığım için de herkese borçlandım. Eşimin ailesi de bize bu süreçte destek olmadı. Türk adaletine güveniyorum. Umarım artık boşanırım" diye konuştu. (DHA)

 
Pınar Ayhan, Balçova’da Cumhuriyet’i anlattı
 
'Tek paket' dönemi resmen başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yıl sonra nihayet! İzmir'in göbeğinde 'yosun tutan tarih' için harekete geçildi
İzmir’de yapılmak istenen iş merkezi temelinde, Milattan Sonra 2'nci yüzyılda ...
Uyuşturucuya karşı anneler hareketi
Cumhuriyet Kadınları Derneği Buca Şubesi, İzmir Emniyet Müdürlüğü ile ...
Ceren'in katil zanlısı tutuklandı!
Ordu’da balerin Ceren Özdemir’i evinin kapısının önünde kalbinden bıçaklayarak ...
 
İzmir'de bisiklet sürücüsü aşırı hız kurbanı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bisikletli Hatay D., otomobilin çarpması ...
Engin ÖNEN yazdı... Gökdelen meselesi
Engin ÖNEN yazdı... Gökdelen meselesi
İzmir'e yılın ilk karı düştü!
İzmir'de hafta başından itibaren etkisini arttıran soğuk hava ile birlikte ...
 
Yaşlı adamın evi yangında küle döndü!
Karşıyaka ilçesinde, yalnız yaşadığı evinde uyuduğu sırada çıkan yangını ...
İzmir'deki gökdelen projesinde söz CEO'da: İster 150 kat yaparsın, ister 2!
Konak ilçesinde, bir şirketin, planları üç kez mahkemeden dönen gökdelen ...
İki dağcıyı arayan AKUT ekibi kayboldu!
Bursa Uludağ'da kaybolan iki dağcıyı arama çalışmaları üçüncü gününde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva