HABERLER>GÜNCEL
21 Haziran 2017 Çarşamba - 15:12

İzmir'de bir ilk gerçekleşecek: Balkan İmam Hatip Okulu

Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek ortak projeyle İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne “Balkan İmam Hatip Lisesi” kurulacak. Bu okulda, Balkan ülkelerinden gelen öğrenciler yatılı kalacak. Proje kapsamında yetişen öğrenciler memleketlerine gidecek.

İzmir de bir ilk gerçekleşecek: Balkan İmam Hatip Okulu

Ayşe YILMAZ / EGEDESONSÖZ - Türkiye’de bazı illerde model olarak uygulamaya konulan “Balkan İmam Hatip Lisesi” projesi İzmir’de ilk kez Seferihisar’da faaliyete geçiyor. Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet Vakfı’nın birlikte yapacağı çalışma kapsamında Balkan ülkelerinden öğrenciler İzmir’de eğitim görecek. Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek gibi ülkelerde yaşayan Türk ve Müslüman gençler yeni okulda hem yatılı kalacak hem de eğitim alacak. Türkiye’deki imam hatip okullarında verilen eğitimler dışında temel lise ve Anadolu liselerindeki dersler de verilecek.

Proje kapsamında Seferihisar’ın girişinde daha önce yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) olarak inşa edilen 80 dönüm arazi üzerindeki kampüste çalışmalar başlatıldı. YİBO’nun geçtiğimiz yıllarda Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne çevrilmişti. Şu anda imam hatip okulu olarak faaliyet gösteren okul bu kez Balkanlara açılmış olacak. Burada yatılı kalıp yetiştirilen öğrenciler daha sonra geldikleri ülkelere ailelerinin yanına gönderilecek. İlk etapta 400 öğrenci yurt dışından getirilerek burada eğitimlere tabi tutulacak.

TOPLANTI DÜZENLENDİ
Konuyla ilgili çalışma yapan kurum ve kuruluşlar geçtiğimiz günlerde bir araya geldi. Toplantıya ilgili görevliler dışında Balkan-Rumeli dernek ve STK temsilcileri de katıldı. Aynı zamanda iftar programında buluşan kurumlar görüş alışverişinde bulundu. Toplantıya, MAKSAD (Makedonya Stratejik Araştırmalar Derneği) Başkanı Günay Cankurtaran, İzmir İmam Hatip Mezunlar Derneği (İMHAD) Başkanı Burhan Kansızoğlu,  Alaşehir Rumeli ve Balkan Türkleri Kültür Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Noyan, Selçuk Rumeli Göçmen Derneği Başkanı Ali Akyüz, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Enver Yiğitler, Turgutlu Makedonya Göçmenleri Derneği adına Ercan Özduman, Makedonya Göçmenleri Bornova Şube Başkanı Ercan Kahya,  Kosova Rumeli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi  Mahmut Çiçek, İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı Medat Şenay, Mustafa Serbest (Selçuk),  Yurdanur Bilgin (Bulgaristan),  İzmir Trakyalılar Derneği Başkanı Nurhayat Can, İZBALDEF Prof. Dr. Koray Başol,  Balkan Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Mehmet Yapan, İzmir Trakyalılar Derneği Başkanı Bahattin Kılıç, Seferihisar İmam Hatipliler Derneği Başkanı Kadir Başlı gibi isimler katıldı.

Toplantıda bulunan  İzmir Bal-Göç Derneği Genel Başkanı Ayşe Kayapınar, Çağdaş Balkan Kadınları Derneği’nden Alev Düşenkalkan gibi bazı isimler de projenin sadece imam hatip okulu olarak lanse edilmesine karşı çıktı. İsimler Balkanlar'dan gelen öğrencilerin diğer ders programlarını da almasını istedi.Ve bu projenin Balkan-Rumeli kültürünü yansıtması gerektiğinin de altını çizdi. 

 
İzmir'de FETÖ'nün jandarma bağlantıları deşifre oldu!
 
Zehirlenen askerlere yemek İzmir’den gelecek!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yalı Çapkını 21 Haziran 2017 Çarşamba 21:44

Sebep? Kendi çocuklarımızi çok iyi eğittikte şimdi başka ülkelerin çocuklarını mı eğiteceğiz? Zamanında bazı kesim tarafından Afrikadan getirilen çocuklar ne amaçla kullanıldı hepimiz gördük..

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de FETÖ'nün jandarma bağlantıları deşifre oldu!
İzmir'de, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ...
O saldırgan için gözaltı istendi: Cezaevinde çıktı!
İstanbul Pendik'te minibüste şortlu kıza saldıran kişi için yeniden gözaltı ...
Özgecan’ın katilinin öldürülmesi davasında sona gelindi
Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste öldürülen üniversite öğrencisi ...
 
Akit TV müdüründen o başlık için ilginç savunma!
Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde “Zulüm 1938'de son buldu" başlığıyla Akit ...
Üniversitede temel ve yer bilim tercih edenlere maaş gibi burs
YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, 2017-2018 döneminden itibaren yer bilimleri ...
MEB'ten İzmirli 300 öğretmene seminer
Mesleki Gelişim Akademisinin konuğu olarak İzmir de bulunan ve üç yüzden ...
 
O yemek fabrikasının müdürü için flaş gelişme
Manisa'da 731 askerin zehirlenmesi ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ...
Ergenekon davasında flaş Başbuğ kararı!
Yargıtay'ın bozma kararının ardından Ergenekon ana davasında Cumhuriyet ...
O saldırgan için yeniden gözaltı kararı
İstanbul Pendik'te minibüste şortlu kıza saldıran kişi için yeniden gözaltı kararı çıkarıldı.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva