HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Şubat 2016 Salı - 11:53

İzmir’de ‘beyaz’ günler: 10. IF Wedding heyecanı!

Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarı IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı 10. kez kapılarını açtı. Başkan Kocaoğlu, “10 yılda ne yaptı diyenler, 10 yıl önce kentte gördükleri vitrinlerle şimdi ki vitrinleri kıyasladıklarında arada ne kadar fark olduğunu görecekler” dedi.

İzmir’de ‘beyaz’ günler: 10. IF Wedding heyecanı!

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 10’uncu kez kapılarını açtı.

2-5 Şubat tarihleri arasında Fuar İzmir’de gerçekleşecek organizasyonunun açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ev sahipliğinde gerçekleşti.

Törene Kocaoğlu’nun yanı sıra, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege İhracatçılar Birliği Birlik Başkanı Sabri Ünlütürk, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, İlçe Belediye Başkanları, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ve Ali Yiğit katıldı. 

72 FİRMAYLA BAŞLADIK
Fuarın açılış konuşmasını yapan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Gelinlik fuarına başladığımızda 4 bin metrekarede 72 firmayla başlamıştık. Bugün 10 kat büyüyerek 40 bin metrekare de 200 firma katılımıyla Avrupa’nın en büyük giyim fuarını burada gerçekleştiriyoruz. İzmirli gelinlikçiler Türkiye ihracatının yüzde 70’ini gerçekleştiriyor. Bu başarıya katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘NE DEĞİŞTİ’ DİYENLER…
Demirtaş’ın ardından kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarın büyümesi hakkında rakamları verdi. Kocaoğlu, “Fuarımız dünyanın ünlü moda fuarları Milano, Paris ve Londra’yla yarışır duruma gelmiştir. 4 gün boyunca açık kalacak fuarları ABD, Almanya başta olmak üzere 75 ülke ve 81 ilden 25 bin profesyonel ziyaretçi katılacak. Geçtiğimiz yıl gelinlik tasarım yarışmasına 240 proje katılmıştı. Bu yıl korkunç bir büyüme yaşanarak 507 yarışmacı katıldı. Türkiye’nin en nitelikli fuar alanında, gelinlik fuarımızı ilk defa gerçekleştiriyoruz. İzmir’de gelinlik fuarı ne yaptı diye sorulduğunda tüm hemşehrilerimiz, 10 yıl önce kentte gördükleri vitrinlerle şimdiki vitrinleri kıyasladıklarında arada ne kadar fark olduğunu görecekler. İzmir fuarcılığı bu mekanda büyüdükçe İzmir’in kalkınmasına çok büyük katkıda bulunacaktır. İzmir fuarcılığının gelişiminde çok büyük emeği olan İzmirli hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

10. YILINDA 10 KAT BÜYÜDÜ
Türkiye gelinlik ihracatının yüzde 70'ini üreten İzmir'in ev sahipliğindeki fuar bu yıl birçok alanda rekora imza attı. IF Wedding Fashion İzmir’de 198 firma stand açtı. Fuarda, ABD, Brezilya, Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Lübnan ile yurt içinde başta İzmir olmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli ve İstanbul’dan sektörün önde gelen firmaları yer alıyor. 2007 yılında 4 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen fuar, 10. yılında 10 kat büyüyerek 40 bin metrekare alana ulaştı. Geçtiğimiz yıl 240 tasarımın yarıştığı IF Wedding Fashion İzmir Fuarı Gelinlik Tasarım Yarışmasında bu yıl 507 tasarım yarıştı.

ALESSANDRA RİNAUDO İZMİR’DE
IF Wedding Fashion İzmir-10. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın galası, dünyaca ünlü modacı Alessandra Rinaudo tarafından gerçekleştirilecek. İlk kez İzmir’e gelen İtalyan modacı, aynı zamanda Gelinlik Tasarım Yarışması’nın jürisinde de yer alacak. Rinaudo, fuar özel söyleşisi ile de moda severlerle ilk kez İzmir’de bir araya gelecek.

IF Wedding Fashion İzmir kapsamında düzenlenen “İzmir Gelini” temalı 7. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda finale kalan 15 tasarımdan ilk üç fuarın ikinci günü belirlenecek.  Bu yılın performans defilesi, Gelinlik Tasarım Yarışması’nın geçen yılki birincisi Taner Tabaklı tarafından yapılacak. Öte yandan geçtiğimiz yıllara göre bu yıl solo defilelerinde büyük bir artış gözlendi. Geçtiğimiz yıllarda 5 solo defilesi düzenlenirken bu yıl fuar katılımcı firmalarının 9 özel solo defilesi organize edildi.

 
CHP’li Çam: Başbakan kabineyi Arabistan’da topladı!
 
CHP’de ‘gençlik’ mesaisi: MYK için kimlerin adı geçiyor?
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
volkan 2 Şubat 2016 Salı 21:34

istanbul medyasından tık yok yaw yazıklar olsun ...

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 2 Şubat 2016 Salı 14:37

Vizyon sahibi her halde boyle olunur, hem buyuk dusun hem buyuk bir kamulastırma yap hem de belediye butcesinden 400 milyon TL nin uzerinde bir rakamı Fuar icin harcamaktan cekinme.. Dunya da fuar icin kendi butcesinden yatırım yapan kaç belediye var acaba ? Aziz başkan iyi ki varsın...

Yorumu oyla      11      5  
2 Şubat 2016 Salı 13:55

İzmir vekilleri, vali, ilgili bakanlar Nerede ? Konya tarım fuarı olur Başbakan açar biz de kimse yok.

Yorumu oyla      11      5  
konak 2 Şubat 2016 Salı 12:33

Mermer ..tarim ve hayvancilik.. if wedding.. ayda 2 fyar boyle gecse izmir ucar.. tebrikler

Yorumu oyla      11      5  
tayfun 2 Şubat 2016 Salı 12:04

hem şehrimizin hem ülkemiz için bu kadar onemli bir açılısına bu şehrin Valisi neden katılmaz ki?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka 2 bin 500 kişiye ücretsiz kurs
Karşıyakalılara yeni hobi alanları açmak ve meslek edindirmek için çalışan ...
Bornova’ya 2 ‘altın ödül’ birden!
Dünya şehircilik ve kentsel tasarım projeleri alanında en profesyonel ...
Torbalı mermercilikte zirveye oynuyor
Mermer sanayisinin yoğunlaştığı Karakuyu Bölgesi’nde 100 hektarlık alanın ...
 
Doğa harikaları Buca’da sergileniyor
İzmir Doğa Fotoğrafçıları Topluluğu’nun (İZDOF) bu yıl 8’incisini düzenlediği ...
İzmir'de Roma günleri!
Büyükşehir Belediyesi’nin “Yeniden Sinematek” gösterimleri, Şubat ayında ...
Bayraklı Meclisi'nde özür tartışması
Bayrakılı Belediye meclisinde geçen hafta yaşanan tartışmalar devam etti. ...
 
Konak Meclisi'nde gündem stat ve pazaryerleri!
Şubat ayı ilk oturumuna Belediye Başkanı Pekdaş'ın Göztepe Stadı çıkışı ...
Karabağlar Meclisi’nde cami tartışması ve megafonlu protesto!
Şubat ayı oturumuna imar revizyon planlarındaki cami alanı hakkındaki ...
Başkan açıkladı: ‘Karşıyaka’nın Filizleri’ kamu spotu olacak!
Karşıyaka Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Damlaya damlaya yok oluyor Damlacık!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette Meral Akşener gündemi...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva