HABERLER>SAĞLIK
6 Aralık 2017 Çarşamba - 12:18

İzmir'de bazı eczanelere giren şaşırıyor... Kurban pazarlığı gibi!

İzmir'de bazı eczanelere giren vatandaşlar karşılaştıkları davranış karşısında şaşırıp kalıyor. Çünkü grip ilaçlarının pazarlıkla satılıyor. Yetkililer ise tepkili.

İzmir de bazı eczanelere giren şaşırıyor... Kurban pazarlığı gibi!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Her yıl özellikle ekim ve kasım aylarında milyonlarca insanın etkilendiği grip salgını uzmanlar tarafından mevsim rutini olarak değerlendirilirken bu salgının tedavisinde kullanılan ilaçların satışını yapan bazı eczanerlerde rutin olmayan bir uygulamanın varlığı dikkat çekiyor.

Grip olan, rahatsızlığı ayakta atlatan bazı vatandaşlar doktora gitmek yerine eczanelerde gribal virüsü etkisiz hale getirecek boğaz pastili veya C vitamini takviyesi almayı tercih ediyor. İzmir’de bazı eczanelerin daha önce hazırladıkları söz konusu ‘Grip Paketi’ni satarken müşterilere cihazdan okutulup söylenilen fiyatın altında indirim yaparak satması ilaçları alan vatandaşlarda eczanelere karşı güvensizlik yaratıyor.

“Eczaneler Pazar yeri değil, ilaçlar da pazarda satılan herhangi bir ürün değil” diyen İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, bunu yapan bazı eczaneleri eleştirdi.

“ECZANELER TİCARETHANE DEĞİL”
Bazı eczanelerde birden fazla ilacın bir araya getirilerek ‘grip paketi’ şeklinde satılırken fiyat tutarsızlığına tepki gösteren İzmir Eczacılar Odası Başkanı Sayılkan “İki ilacı veya üç ilacı bir araya getirip ’60 TL yapıyor ancak size 50 TL’ye olur’ şeklindeki pazarlık ancak pazarda olur. Eczanelerde olmaz. Eczaneler ticarethane değil, insanların sağlığına kavuşmasına yardımcı olan muayene-ilaç tedavi- zincirinin bir halkasıdır. İlaç pazarlıkla satılan bir ürün değil, eczaneler de pazar yeri değil. Bunu her eczane yapmıyor, az da olsa bazı eczaneler yapıyordur. Yapanların da eczacı olduğuna inanmıyorum. Boğaz pastili de olsa bunlar bir ilaçtır. İlaçlar pazarlıkla satıldığında hasta sadece o eczaneye değil bütün eczacılara karşı güven kaybı yaşıyor. Bu yöntem doğru değil yapmamalıdırlar. Tuncay Sayılkan olarak, oda başkanı olarak bunu yapmayın diyoruz ” dedi.

“DOĞRU BULMUYORUM DERHAL ARAŞTIRCAĞIM”
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur ise vatandaşların bu mevsimde gribe karşı sağlıklı beslenme, hareketli bir yaşam tarzı ve hijyene dikkat gibi bazı önlemlerin alınmasının doğru olacağını hatırlatırken bazı eczanelerde ‘grip paketi’lerinin vatandaşlara söylenilen fiyatın altında satılmasına ilişkin ise “Hiç doğru bulmuyorum.  Derhal araştıracağım” dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Salnur, “Vatandaşa satılan grip paketi de sonuçta bir ilaçtır. Söylenen fiyatın altında satılması doğru bir yaklaşım değildir. Bunu yapan birkaç eczane olsa da bizler eczacımıza güveniyoruz. Bu güveni hak ediyorlar kuşkusuz ancak bir kaçının bu şekilde davranmasını hiç doğru bulmuyorum. Derhal araştıracağım” şeklinde konuştu.

GRİP AŞISI ÇAĞRISI
Uzm. Dr. Salnur konuşmasını şu sözler bitirdi:

“Öncelikle ekim ve kasım ayları grip salgının rutinidir. İzmir’de geçen veya önceki yıla oranla bir dalgalanma yok. Normal devam ediyor. 65 Yaş üstü veya kronik rahatsızlığı olan örneğin kanser, diyabet gibi hasta insanlarımız grip aşısını mevsim başında yapsınlar. Bunu yanı sıra sağlıklı beslenmek, hareketli bir yaşam, yapılabildiği ölçüde spor oldukça önemlidir. Metro-otobüs gibi toplu taşıma araçlarına binen insanlar obsesif olmaya gerek yok ancak ellerini sık sık bol sabun kullanarak yıkamalıdırlar”

 
İzmir'de fiyatı gören kaçıyor... Domatesin fiyatı neden yüksek?
 
Folkart'a iki ödül birden
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yasemin demir 7 Aralık 2017 Perşembe 19:02

barkodla satilan ilaclarda fiyat bilgisi zaten yok yani sonucta bize fiste verilmiyor edevletren goruluyor mu bilmiorum ama sonucta eczane ne fiyat soylerse odeyip cikiyoruz.bu uygulamada yanli degil mi

Yorumu oyla      11      6  
Teknisyen 6 Aralık 2017 Çarşamba 23:13

Eczacının yapmadinı nerden biliyosun.haklısın eczanede hatalı bir satış durumu varsa kesin kalfasıdir artık eleman suçlamayı bırakın eczacı soyler kalfa yapar.

Yorumu oyla      12      7  
Madalyon 6 Aralık 2017 Çarşamba 18:06

Doktor veya hastaneye giden insanlardan SGK muayene parası kesiyor, insanlar hayat pahalılığı canına okunduğu için zaten iki yakasını birleştiremiyor.Bu para maaşından kesilmesin diye eczaneye yöneliyor, eczanede sgk bürokrasisi ile uğraşmadan hemen sıcak para ile ilaç satıyor.Deveye niye boynun eğri diye sormuşlar o da nerem doğru ki diye yanıt vermiş.Eczanede bir ağrı kesici 5 tl, doktora muayene olup aynı ağrı kesici ilacı alırsanız kişiye maliyet 13-20 tl arası.Bu arada eczanelerin ticari işletme olduğu da bilinmeli.

Yorumu oyla      12      7  
OYA ÖLÇER İZMİR ECZANE TEKNİSYENLERİ DERNEK BAŞKANI 6 Aralık 2017 Çarşamba 16:23

Bizler; 30.06.2006 Tarih 42109 sayılı yazıya istinaden SB.-MEB- TEB arasında imzalanan protokol doğrultusunda eğitime katılarak gerekli sınavlara tabi tutularak Eczane Teknisyenliği mesleğine hak kazanmış bulunmaktayız. Sonuç olarak Eczacı kalfası sıfatı 2006 yılından itibaren Eczane Teknisyeni olarak değiştirlmiştir. Sgk prim ödemelerimiz de bu meslek kodlarımız ile yapılmaktadır. Ayrıca hiç bir Eczane Teknisyeni, Eczacı mesul müdürün bilgisi dışında eczanelerde hiç bir satış pazarlama sistemini yapamaz. Bu tür satış pazarlama tekniklerinin Eczacı mesul müdür onayı olmadan eczanelerde gerçekleşmesi muazza eczane olabileceklerini gösterir. Bu durum da TEB denetimi altındadır.

Yorumu oyla      13      5  
MEHMET ÖLMEZ 6 Aralık 2017 Çarşamba 16:21

Mrb ecz.odası başkanı sayın tuncay sayılkan 1.Eczane çalışanları kalfa değil eczane teknisyenidir. 2.Eczacının bilgisi olmadan hiçbir teknisyen böyle bir kampanya yapmaz yapamaz. Sayın eczacıların veya firmaların yaptığı kampanyaları teknisyenlerin üzerine yıkarak kendinizi temize çıkarmaya çalışmayın.

Yorumu oyla      13      5  
ado 6 Aralık 2017 Çarşamba 15:36

bu kadar çok ilaç israfı olan başka neresi var her evde poşet poşet ilaç var her ağrıda ilaç al sonra kullanma bunlar hep zarar insanlarımız idare yi israfı öğrenmesi lazım talep çok olunca böyle şeylerde olur

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gizemli hastalık... O ülkede ölü sayısı artıyor!
Batı Afrika ülkesi Gana'da, henüz teşhis edilemediği ileri sürülen bir ...
Bu bitkiler sağlık saçıyor
Oda bitkileri verdikleri oksijen sayesinde kimyasal maddelerin neden olabileceği ...
Yetkililer uyardı... İzmir'de o iki ilçe risk altında!
Türkiye’de yıllık ortalama 375 bin ölümün 32 bin 500’ü hava kirliliğinden ...
 
İzmir'de gitmediği doktor kalmadı... 29 kiloya düşünce...
İzmir'in Karaburun ilçesinde yaşayan Mukadder Benli yemek yiyememe şikayetiyle ...
3 yılda rekor hizmet... Sağlıkta Bornova farkı...
Bornova Belediyesi sağlık alanındaki çalışmaları ile de öne çıkıyor. ...
Sonuç için gitti, şoku yaşadı... İzmir'deki o hastaneye 'doku' tazminatı!
İzmir'de prostat kanseri hastası, patolojiye gönderilecek doku örneğinin ...
 
Sabah ritüelleriniz kilonuzu belirliyor!
Sabah uyanır uyanmaz kendiniz hakkında düşünmeye başlamayı ve bakımınıza ...
21 yıldır herkes ondan kaçıyor... İzmirli gencin bitmeyen dramı...
Hastanede prematüre doğmasının ardından verilen kanda HIV bulunması nedeniyle ...
Karatay'dan tartışma yaratacak öneri
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'dan dikkat ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva