HABERLER>GÜNCEL
24 Mayıs 2020 Pazar - 17:54

İzmir'de Bayramı izole geçirdiler

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin Cumalı köyü yakınlarında ahşap bungalov evlerden oluşan doğal yaşam köyünde izole yaşam süren vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nda sosyal mesafeye uygun şekilde bayramlaştı.

İzmir de Bayramı izole geçirdiler

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinin Cumalı köyü yakınlarında ahşap bungalov evlerden oluşan doğal yaşam köyünde izole yaşam süren vatandaşlar, Ramazan Bayramı'nda sosyal mesafeye uygun şekilde bayramlaştı.

Koronavirüs salgınından korunmak isteyen bazı aileler, Kemalpaşa ilçesinin Cumalı köyü yakınlarında bulunan ahşap bungalov evlerde kendilerini izole etti. Şehrin gürültüsünden ve salgın tehlikesinden kaçarak doğayla iç içe yaşamayı tercih eden aileler, Ramazan Bayramı'nda da geçmiş bayramlardan farklı da olsa bir araya gelip sohbet etti. Anne babalar, bahçelerde sebze meyve yetiştirerek vakit geçirirken; çocuklar doğayla iç içe temiz havanın tadını çıkararak oyun oynadı.

İzmir'de tekstil ihracatı yapan Birsen Özçelik, 1 yıl önce şehrin gürültüsünden kaçmak için ahşap evlerden satın aldıklarını söyleyerek son 3 ayı sürekli burada geçirdiklerini ifade etti. Özçelik, "Sabah kalkıp domates biberle bahçeyle uğraşıyoruz. Bir sıkıntımız yok. Burada doğada geziyoruz. Bu bayram farklı. Annemizle babamızla gidip gelemiyoruz. Bu bayram diğerlerinden farklı. En azından ormanın içinde daha rahatız. Sokağa çıkma kısıtlamamız yok. Çiçek ya da ot topluyoruz" dedi.Evli ve 1 çocuk sahibi Kerem Çamoğlu da mart ayının başından beri bu evlerde kaldıklarını söyleyerek, "Salgın günlerinde böyle izole olabileceğimiz bir alan olması ve hem kalabalıktan uzak hem doğayla iç içe bir alan olması bizim için avantajdı. Uzaktan takip ettiğimiz işlerim var. Mesaimi tamamladıktan sonra çocuklarla birlikte bahçe bostan işleri yapıyor kümesimizle ilgileniyoruz" diye konuştu.Ramazan Bayramı'nı da kutladıklarını ve hoş vakit geçirdiklerini anlatan Çamoğlu, "Bayramı kutlamaya arifeden başladık. İftardan sonra bir araya gelip küçük sohbetler yaptık. Sabah kahvaltıdan sonra da komşularımızla bir araya geldik. Çocukların el öpmesi söz konusu değil. Bizim için de kişisel temas yok ama uzaktan hal hatır sorarak ritüelleri yerine getirdik" diye konuştu.Fazilet Arslan da uzun süredir doğayla iç içe bir yerde yaşamanın hayalini kurduğunu belirterek şunları söyledi: "Kendime ait bir işletmem var. Eşimle böyle bir yerin hayalini kuruyorduk. Kasımda burayı aldık. Hafta sonları geliyorduk. Şimdi tamamen buradayız. Domates, biber, fasulye yetiştiriyoruz. Bütün siteye yetecek kadar sebze diktik. Şehir yaşamından sonra buraya alışmak zor olmadı. Bütün gün iş yerinde ve apartman dairesinde nefes alamıyorsunuz. Burada 4 mevsim yaşanabilir. Böyle izole yaşamak çok güzel. Burada bir aile olduk. Dere kenarında yürüyüşe çıkıyoruz. Komşularımızla burada tanıştık ama kaynaştık

ÇOCUKLAR ŞANSLI HİSSEDİYOR
Çocuklar da ahşap bungalov evlerin bulunduğu doğal yaşam köyünde özgürce oyunlar oynayarak mutlu bir bayram geçirdi. Kuzey Rüzgar Bilgin (8) günlerinin heyecanlı geçtiğini ifade ederek "Çünkü her gün farklı bir şey yapıyoruz. Buraya parkur da yaptık. Bayram olduğu için mutluyum" dedi.Baran Arslan (10) "Günlerim güzel geçiyor. Evde tıkılmaktan iyidir. Ama bazen soğuk oluyor. İzmir'de olsaydım canım sıkılırdı. Burada olduğum için şanslıyım" diye konuştu.Duru Arslan (10) ise, "Burada arkadaşımla oynuyorum. Yürüyüş yapıyoruz. Evde kalınca sürekli telefon oynuyorum. Ama burada gerek kalmıyor. Burada bazı hayvanlardan korksam da iyi geçiyor. Ağaç bitki dikiyoruz" dedi.

Kuzey Ali Çamoğlu (10) ise doğanın içinde olduğu için kendisini şanslı hissettiğini söyledi. (DHA)

 
İzmir'de ilçe ilçe Cuma Namazı kılınacak camiler!
 
Ramazan Bayramı'nda tatlı niyetine Osmanlı şerbeti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de ilçe ilçe Cuma Namazı kılınacak camiler!
İzmir'de ilçe ilçe Cuma Namazı kılınacak camiler!
İzmir'de vatandaşlara kabus olan hırsız yakalandı
İzmir'in Bornova ilçesinde, 5 eve kapılarını levye ile açıp giren hırsızlık ...
Balkondan sepet sarkıtarak bayram kutladılar
Buca ilçesindeki bir apartmanda komşular, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ...
 
Nesli tükenme tehlikesinde: Tüfekle öldürdüler!
Adıyaman'da, nesli tükenme tehlikesinde olduğu için 'kırmızı listede'de ...
İzmir'de 65 yaş ve üstü vatandaşlar güzel havanın tadını çıkardı
İzmir'de sokağa çıkma kısıtlaması sürecinde 65 yaş ve üstü vatandaşlara ...
O kentte 35 gün sonra yeni vaka!
Corona virüs vakasının 35 gündür görülmediği Bingöl'de yeni vaka kaydedildi. ...
 
Ambulansa taş atıp, polisin başına kürekle vurdu!
Afyonkarahisar'da akli dengesi yerinde olmadığı iddia edilen O.G., hastaneye ...
Dünyadaki uçuş trafiğinde dikkat çeken artış!
Koronavirüs nedeniyle havacılık sektörü tarihin en büyük krizini yaşıyor. ...
700 yıllık geleneğe koronavirüs engeli
Bursa’nın Sorgun köyünde, yaklaşık 700 yıldır Ramazan ve Kurban bayramlarında ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva