HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Eylül 2020 Cumartesi - 17:37

İzmir'de başkanlar zirvesi: Soyer'den kritik 4 uyarı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer,  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlamak, yurttaşların sorunlarına hızla çözüm üretmek için belediye başkanları ile toplantılara başladı. 10 ilçe belediyesinin projelerini dinleyen Soyer, kentin yukarı mahallelerinde yurttaşların ihtiyaçlarına hızla cevap verecek acil çözüm ekiplerinin kısa sürede çalışmaya başlayacağını açıkladı. Başkan Soyer diğer ilçe belediye başkanları ile de ekim ayının ilk haftasında toplantı yapacak.

İzmir de başkanlar zirvesi: Soyer den kritik 4 uyarı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 ilçede hizmet sürelerinin 500 gününü tamamlayan ilçe belediye başkanları ile koordinasyon toplantılarına başladı. İlçe belediye başkanlarının bugüne kadar kendi ilçelerinde gerçekleştirdiği yatırımların, devam eden projelerin ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirmek istedikleri projelerin ele alınarak yol haritasının oluşturulduğu toplantıların ilkine Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ve Kiraz Belediyesi Meclis Üyesi İsmail Hancı katıldı. İzmir B&u uml;yükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve belediye bürokratları da hazır bulundu.

Başkan’dan dört önemli uyarı
Belediye başkanlarını tek tek dinleyen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yapmayı planladığı çalışmaları aktaran Başkan Soyer, ilçe belediye başkanlarından dört konuya çok önem vermelerini istedi. İlçe belediyelerinin bütçelerinin hazırlandığı bu dönemde yurttaşları zora sokan ve ilçe belediyeleri tarafından belirlenen ve yasa gereği su faturaları içinde tahsil edilen katı atık bedellerinin düşük tutulmasını isteyen Soyer, “Yurttaşlarımız pandemi nedeniyle zor durumda. Sizlerden biraz daha kemer sıkarak yurttaşlarımızı bu konuda rahatlatmanızı istiyorum. İkinci bir konu ise temizlik. Çöpler toplanmadığında ve kirlilik olduğunda yapılan başarılı uygulamalar, iyi çalışmalar yurttaşların gözünde önemini kaybediyor. Diğer bir konu ise sokak hayvanların bakımı. Sizlerin oluşturacağı bir ekip tarafından sokak hayvanları bize getirilirse biz onların bakımını, kısırlaştırmasını yaparak bu noktada yoğun olarak gelen şikayetlere son vermiş olacağız. Son olarak da sizlerden hemşehrilerimizden HİM üzerinden gelen taleplere mutlaka dönüş yapmanızı rica ediyorum. Hemşehrilerimiz bizim onlara değer verdiğimizi görmek istiyor” dedi.

Acil çözüm ekipleri geliyor
Özellikle yukarı mahallelerin ihtiyaçlarına kısa sürede cevap vermek için acil çözüm ekipleri oluşturduklarını söyleyen Soyer, “Arkadaşlarımız mahallelerde sosyolojik araştırmalara başladı. Talepleri, beklentileri öğreniyoruz. Acil  çözüm ekiplerimiz direkt Genel Sekreterimize bağlı olarak İZBETON Genel Müdürlüğümüzün koordinasyonunda çalışmalarını sürdürecek. İlçe belediyesinin görevlendireceği başkan yardımcısı veya yetkilinin katılımı ile ekiplerimiz bir mahalleye girerek ihtiyaçları kısa sürede tamamlayacak” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, diğer ilçe belediye başkanları ile ekim ayının ilk haftasında bir araya gelecek. 

 
Türkiye Milli Takımı Avrupa Şampiyonası'ndan çekildi
 
Ödemişli çiftçi birliğinde üyelik tartışması!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Düğün ve taziyeler İzmir’de bir ilçeyi resmen yaktı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bayraklı'da yaşanan vaka artışlarına ...
Başkan Çalkaya'dan ‘İnciraltı’ çıkışı: Yerinde incelensin!
İnciraltı'nda İl Toprak Kurulu'nun aldığı 'Tarım yapılamaz' kararı hakkında ...
EBA erişim noktaları o tarihte açılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi pandemi nedeniyle öğrencilerin uzaktan eğitim ...
 
Güneşle dans
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu’nun ortaklaşa ...
Bornova’da 'kan' dostluğu
Bornova Belediyesi ve Türk Kızılayı Bornova Şubesi iş birliği ile azalan ...
Buca Belediyesi’nden okullara 100 tonluk hijyen malzemesi
Buca Belediyesi, Türkiye genelinde artmaya devam eden koronavirüs (Covid-19) ...
 
Başkan Arda atletizm pistinde
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı ile belediyenin ...
Kavacık'ın artık türküsü de var
Karabağlar Belediyesi’nin, coğrafi işaret alan üzümünü ve doğal güzelliklerini ...
İzmir 'En Sevilen Kent' olma yolunda
İzmir Büyükşehir Belediyesi sürdürebilir çevre politikalarıyla, World ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva